Mesa

Dankbaarheid

 

John Cali en Spirit

www.greatwesternpublishing.org

 

Vertaling: Mirjam Coumans B.A.


Door de jaren heen heeft Spirit vaak over dankbaarheid gesproken en over de wonderen die dankbaarheid in onze levens kan creëren. In de V.S. vieren we een dag die ‘Thanksgiving’, ‘dankbaarheid geven’ heet. Een dag om dankbaar te zijn voor alle goede dingen in ons leven.

Joseph en ik schreven deze nieuwsbrief vele jaren geleden. Maar hij is van alle tijden, vooral in deze tijd van menselijke en planetaire evolutie.

We hebben allemaal veel om dankbaar voor te zijn, zelfs zoals de zaken er nu voor staan met de wereld. Dus laten we ons concentreren op het goede in onze levens. Hier komt Chief ‘Opperhoofd’ Joseph.

Spirit:

Vele zielen die op aarde zijn gereïncarneerd lijken te worstelen met zelfs de eerste levensbehoeften. Overvloedigheid op alle – of tenminste op vele- niveaus lijkt ze te ontsnappen.

Bovendien vragen vele zielen zich vaak af: waarom ik? Waarom is het leven zo moeilijk. Waarom kunnen ze niet meer in hun leven hebben? Meer vreugde, meer vrede, meer liefde, meer geld? Meer van alle vormen van overvloed?

Nou, je hebt het horen zeggen, je creëert je eigen werkelijkheid. En dat is waar. Jullie allen creëren jullie eigen werkelijkheid, jullie eigen ervaringen, elk aspect van jullie ervaringen op aarde. Zelfs als je dat weet vind je misschien weinig troost of soelaas in deze woorden.

En toch hoeft het niet zo te zijn. Overvloed in alle vormen is je geboorterecht als kind van de Godin, de God. Je bent niet alleen een kind van de God/Godin. Je bent God/Godin. Je bent één met God. En dit brengt ons bij de vraag waarom zovelen, zelfs onder Lichtwerkers zo’n moeilijk leven leiden.

Je zult horen, of hebt al gehoord, dat jouw lot God’s wil is. Wel, dat is waar. Het enige probleem is dat de meesten die dit zeggen zich niet realiseren dat zij God zijn! Zij zijn de God, de Godin die zelf dit lot verkozen.

Het simpelweg accepteren van deze realiteit of je ervan bewust te zijn is erg bevrijdend. De waarheid bevrijdt namelijk.

We promoten niet dat je jezelf straft als je met een bepaald aspect van je leven worstelt. En het is natuurlijk je hogere Zelf, je ziel, die welke omstandigheden en voorwaarden dan ook die je op menselijk niveau ervaart kan en zal gebruiken als basis om een hoger doel te bereiken. Anders gezegd: alles wat er in je leven gebeurt kan en zal uiteindelijk resulteren in het bereiken van je hoogste doel.

Echter, je hoogste doel bereiken hoeft niet via pijn en worstelingen te gebeuren. Het kan makkelijk en vreugdevol tot je komen.

Als je niet de overvloed in je leven hebt die je wilt, is dat omdat je het letterlijk van je wegduwt. Overvloed is namelijk je geboorterecht. Er wordt altijd voor je gezorgd, zelfs middenin je zelf-gecreëerde worstelingen, misschien niet op zo’n luxe manier als je had gehoopt, maar er is altijd voor je gezorgd.

Denk daar maar eens over na. Denk eraan wat je de ergste ervaring in je leven vond. Zelfs middenin die nare ervaring werd er voor je gezorgd. Was er niet iemand die voor je zorgde?

Je hebt nooit helemaal zonder kleren, iemand die je hielp, geld of tenminste eten gezeten. Jullie zijn tenslotte goddelijke wezens, al is het in een menselijke vorm. Jullie blijven Goden en Godinnen. Dus hebben jullie macht, grote macht, goddelijke macht, absolute macht om te creëren, om alles te zijn wat je maar wilt.

Sommige van jullie samenlevingen op aarde hebben een tijd, een dag ingesteld om dankbaar te zijn. ‘Thanksgiving’ hebben jullie dat genoemd in het land dat jullie de Verenigde Staten noemen.

Dit is goed. Het idee om een tijd van ‘danken’ in te stellen was inderdaad een goddelijk geïnspireerd idee. En dat is een stevige spirituele ondergrond, het ‘dank-geven’. Het is wat jullie een ‘universele wet’ zouden noemen. We zullen het voor de discussie van vandaag ‘De Wet van Dankbaarheid’ noemen.

Een andere ‘universele wet’ gaat ongeveer zo. Je krijgt waar je je tijd en energie op richt. Deze heet de Wet van Aantrekking. Als je je meestal concentreert op gebrek en grenzen, zul je die ervaren in je leven. Als je je voornamelijk richt op geluk en het genoeg hebben (er is genoeg van alles op aarde), zul je, moet je die ervaren in je leven. Dit is de wet! En het is jouw keuze. Je mag kiezen of je de wetten voor jezelf of tegen je gebruikt

Dus is het geven van dank, het uitdrukken van dankbaarheid een werkelijk magisch gereedschap. Gereedschap dat je letterlijk op het puntje van je tong hebt liggen. Ook jij kunt moeilijk zeggen dat er niets in je leven is waarvoor je dankbaar bent.

Ga zitten en maak een lijst van alle goede dingen, alle overvloed die je nu in je leven hebt, als dat je helpt. Denk aan de kleren die je draagt, het voedsel dat je eet, het dak waaronder je slaapt, het geld dat je hebt (zelfs als je meer zou willen), de liefhebbende en ondersteunende vriendschaps- en familiebanden waarmee je gezegend bent.

Zeg dank voor de vele zegeningen die je al hebt in je leven en ze zullen vermeerderen. Ze moeten vermeerderen. Dat is de wet van het Universum.

Maak van elke dag in je leven een ‘dank-zeg’ dag. Dank de Grote Geest, dank het universum, dank je gidsen, meesters en engelen. En dank ook je hogere Zelf, degene die tenslotte geholpen heeft de menselijke ‘jij’ van al die zegeningen te voorzien.

En trouwens, dank ook de menselijke jij. Jullie zijn allemaal wezens met grote wijsheid en moed. En we prijzen jullie moed en bereidwilligheid om in deze tijd op aarde te incarneren. Het is een tumultueuze tijd in vele opzichten, maar ook een glorieuze en grootse tijd om je te herinneren wie je werkelijk bent.

Jouw moed geeft alle mensen in jouw fysieke wereld en in onze non-fysieke wereld moed. Jouw energie vloeit naar de verste uithoeken van het Universum en tilt alles dat is op. Zo machtig ben je, individueel en samen.
Dankjewel zeggen, hartelijk danken, elke dag van jullie levens (zelfs als dit maar een paar momenten per dag is) zal zeker grote beloningen brengen waarvan je nooit gedroomd of verwacht had dat je ze zou krijgen.