Written with Love Written Speciaal

NS leeft met u mee

 

Column door Simone Awhina

© januari 2010

Simone
www.justsimone.com    
Simone in La Louvesc

Heeft u ook slechte ervaringen met reizen met openbaar vervoer? Moppert u ook over de vertragingen, verhogingen van tarieven, mentaliteit van conducteurs? Mag ik mijn verhaal delen?

Afgepeigerd en met twee zware koffers sta ik op het perron voor de automaat om een kaartje te kopen. Ik heb haast want de trein komt zo. De zon verblindt het computerscherm. Snel druk ik op de vlakjes en ontvang mijn kaartje. Net op tijd worstel ik mij met mijn bagage door de deuren heen en plof neer op het klapbankje. Er is net genoeg ruimte voor alle spullen die ik met mij meesleep. Pff, ik ben blij dat ik zit. Na achttien keer is verhuizen inmiddels een routineklus geworden. Toch is het deze keer anders. Ik ga namelijk samenwonen. Mijn lief staat straks op het perron te wachten en dan gaan we naar ons huis. Ons huis. Dromerig kijk ik uit het raam. Een nieuw leven. Wat zal het brengen? Ik hoop op voorspoed en geluk.

De deur gaat open en de conductrice staat voor mijn neus. Geen probleem. Ik laat netjes mijn kaartje zien. ‘Mag ik uw ovstudentenkaart zien?’, vraagt ze. Ik kijk haar verbaasd aan. ‘Jeetje, zie ik er zo jong uit. Achtendertig jaar en voor student aangezien worden. Niet slecht,’ denk ik . ‘Die heb ik niet’, antwoord ik. ‘Sorry mevrouw dan moet ik u een boete van € 35,00 geven. U heeft namelijk een kortingskaartje.

Ik snap er werkelijk niets van. Ik ben een type dat altijd alles netjes wil doen, dus ook bij het kopen van een treinkaartje. Ineens gaat er een lampje branden. De verblindende zon! Ik kon de vlakjes van het computerscherm niet goed zien. Waarschijnlijk heb ik de verkeerde knopjes ingedrukt. Ik leg dit uit aan de conductrice. Vertel er ook nog even bij dat ik onderweg ben naar mijn lief, ik ga samenwonen, was druk, heb het niet goed gezien. Sorry, stotter ik met een rood hoofd. Ze kijkt me aan. Dan verschijnt er een glimlach op haar gezicht. Veel geluk, zegt ze vriendelijk en loopt door.

Simone Awhina