Written with Love Written Speciaal

De Vision Lodge

 

Column door Simone Awhina

© juni 2010

Simone
www.justsimone.com    
Simone in La Louvesc

Mijn leven staat op het punt een totaal nieuwe wending te nemen. Het is oktober 2008, en ik ben in Sedona, Amerika waar ik sinds 2005 woon. Lang zal ik hier niet meer zijn want mijn werkvisum is verlopen en ik heb ervoor gekozen om deze niet te verlengen. Ik ga terug naar Nederland. Mijn spullen zijn ingepakt en opgeslagen en mijn huis staat te koop. Mijn ouders zijn over om vakantie te vieren in dit heerlijke zonnige klimaat en over twee weken vliegen we samen naar het land van mijn wortels.

Ik bevind mij samen met mijn moeder in een prachtig vision lodge op Smokey Horse Ranch. De hut is een klein, rond gebouw dat er uitziet als een zweethut. Er kunnen zo’n  twaalf mensen zitten. De hut staat vol met kristallen en kaarsen en er heerts een bijzondere sfeer. Faye, de vrouw die deze vision lodge begeleidt heeft deze hut helemaal zelf gebouwd. Jaren geleden kreeg zij visioenen om een plek te creëren waar mensen naartoe kunnen komen om inzichten te krijgen. Zo is er op Smokey Horse Ranch ook een tipi, een labyrint en een steencirkel aangelegd. Faye is een blanke vrouw maar voelt zich enorm verbonden met de rituelen van de Native Americans.

We waren de avond begonnen met een gezamenlijke maaltijd op de veranda en werden regelmatig door kolibrietjes bezocht. Na de maaltijd namen we plaats in de tipi en vertelde Faye over de visioenen die geleid hebben tot het creëren van deze bijzondere plek. Daarna deelden alle aanwezigen waarom ze hier zijn. Het is vooral mijn doel om deze ervaring met mijn moeder te delen. Hierna liepen we naar de steencirkel en werden we uitgenodigd om bij een steen te gaan staan die ons aansprak. Faye pakte de drum en zong een lied waarna we plaatsnamen in de vision lodge.

We beginnen met een moment van stilte. Op de plek waar we naar binnen kwamen, bevindt zich een dik kussen. Dit is DE speciale plek in de vision lodge. Als je je ertoe aangetrokken voelt, mag je hier even op plaatsnemen. Volgens Faye is de energie daar heel hoog. Het is als het ware een portaal naar een andere dimensie en als je daar je verlangens uitspreekt, kunnen die heel snel gemanifesteerd worden. Als ik op deze plek zit, spreek ik het verlangen uit om bescherming voor mijn huis. Omdat mijn woning nog niet verkocht is, heb ik een advertentie gezet om huurders te werven. Een paar dagen geleden zijn er mensen komen kijken. Niet echt mijn types maar ik voel de tijdsdruk en heb, ondanks dat ik er niet zo’n heel goed gevoel over heb, toch ja gezegd. Ik ben blij dat het verhuurd is, want hiermee kan ik een deel van de hypotheek aflossen maar realiseer mij ook dat ik niet om de hoek woon om de boel in de gaten te kunnen houden. Wat als ze niet goed voor mijn mooie plekje zorgen?

Na het uitspreken van mijn verlangens, keer ik terug naar mijn eigen plekje in de hut. Zo maar uit het niets voel ik mij intens verdrietig. Het klinkt raar maar het is alsof mijn huis tegen mij spreekt en mij vertelt dat het niet blij is met deze mensen. Het nodigt mij uit om mijn angst om geen huurders te vinden los te laten en te vertrouwen dat de perfecte mensen zullen komen. Makkelijk gezegd maar ik heb wel de zekerheid van huur nodig om mijn hypotheek te kunnen betalen. Angst giert door mijn lijf. Wat moet ik nu? Heb vertrouwen, is het antwoord dat ik steeds voel. Als iedereen zijn verlangens uitgesproken heeft, voel ik dat ik nog een keer op die bijzondere plek wil zitten. Tot mijn eigen verbazing spreek ik uit dat ik mijn huis niet aan deze mensen ga verhuren omdat het toch niet goed voelt en ik vraag om de perfecte huurders. Ik neem weer plaats op mijn eigen plekje, we maken met zijn allen wat klanken, zitten daarna nog een tijd in het donker om even naar binnen te keren en eindigen de avond met een kopje thee en heerlijke cake.

De volgende morgen bel ik de huurders op, maak een afspraak, zeg dat het toch niet goed voelt en geef ze de borg terug. Ik plaats opnieuw een advertentie. Mijn geduld en vertrouwen worden getest. Een week voordat ik naar Nederland terug vlieg heb ik nog geen huurders. Maar twee dagen later gaat gelukkig de telefoon: “We willen graag naar je huis komen kijken”. Ze komen, het voelt goed en… ik heb nieuwe huurders!

Dank je wel, Vision Lodge. Nu kan ik met een gerust hart aan mijn nieuwe leven beginnen.