Written with Love Written Speciaal

Merkabah of Love

Goed advies

Jill Kramer-Bryant

Go to Jill's blog by clicking here: http://wordpassion12.wix.com/jill-kramerRecentelijk zei een vriendin tegen mij dat het voelde alsof zij ondersteboven hing in een draaimolen en dat de rit alsmaar sneller en sneller ging. Je wilt afstappen maar je weet dat het niet kan. Je houdt je vast en hoopt dat je het overleeft. Iedereen zegt dat de tijd steeds sneller gaat. Zo voel ik dat ook. Alhoewel ik weet dat de tijd eigenlijk stil staat. Ik ben degene die steeds sneller gaat.

Wij worden geprojecteerd naar het jaartal 2012. Volgens de Maya’s is een periode, een evolutiecyclus van 26.000 jaar, bijna voorbij. Iedereen voelt het, Iedereen merkt dat de energie anders is. Iedereen ervaart de veranderingen die plaats vinden. Van welke kant moet dan een ‘goed advies’ komen. En is dat advies dan ook werkelijk goed? Natuurlijk niet voor iedereen. Iedereen is onderweg op zijn eigen reis door het leven.

Een paar weken geleden was ik een tekst aan het vertalen. De schrijver ervan merkte op dat hij last had van enorme stemmingswisselingen. Van links naar rechts, omhoog, omlaag, soms gelukkig, soms boos, soms verdrietig. Hìj begreep wat er aan de hand is. Ik nu ook.

Sinds het begin van het jaar heb ik het idee dat ik de kluts helemaal kwijt ben.  Ik wil zo graag de stilte ervaren. Ik wil niet graag op drukke plaatsen zijn; niet naar de winkels, de markt. Ik wil alleen zijn in mijn eigen huis, zonder verplichtingen, de dag wegdromen.

Ik wil geen drama’s of trauma’s meer zien of horen. Geen nieuws, geen kranten, geen zich herhalende thema’s meer op TV. Alleen maar in rust en stilte met mijzelf en in mijzelf zijn. Ik weet niet meer wat er met mij aan de hand is.

Teleurstellingen met vrienden en in mijn relaties. Normaal ben ik een stabiel persoon, sterk, een rots in de branding. Je kunt op mij rekenen maar nu bevind ik mijzelf in een draaimolen, ben de controle helemaal verloren.

Elke week lijkt sneller voorbij te gaan. Toen ik vroeger buiten de deur werkte was ik steeds blij als het vrijdag was, twee dagen rust; na een lange week. Nu voelt het alsof weken, maanden en jaren voorbij vliegen en niets komt er meer uit mijn handen. Elke dag begint met een plan, maar ik doe alleen de noodzakelijke dingen. Elke keer vraag ik om hulp of advies. Maar dan twijfel ik weer of het wel een goed advies is; of de raad werkelijk goed voor mij is? Daar ligt hem de kneep. Jaren van studie, mijn werk, het interesseert me niet meer. Ik wil stoppen. Waar is mijn passie gebleven?

Tenslotte werd alles duidelijk. Het is de reis, de wereld, het universum, de kosmos, waar het om gaat. Er is een grote verandering gaande. Is het de bedoeling dat ik ga zitten en genieten van deze reis?
Hert antwoord is “Ja!”

Gewoon plezier maken; de dingen laten gebeuren zoals ze komen en vooral genieten van de reis. Loslaten en vertrouwen. Stoppen met zoeken naar verstandige antwoorden. Laat mijn lichaam, geest en ziel de stroom volgen.
Vooral in mijn eigen energieveld blijven. In mijn eigen droomwereld leven. Rust nemen en niet toelaten dat alle invloeden van buitenaf  bij mij binnen kunnen komen.

De waarheid spreken en dat niet een echo laten zijn van de gedachten van anderen, hoe goed zij het ook bedoelen. Sympathie en empathie voor iedereen hebben.

Luisteren naar mijn eigen hart en mijn eigen gevoel. Eigenlijk weet ik het al.
Dat is ‘GOED ADVIES.’