Written with Love Written Speciaal

'Affirmation'

De kracht van affirmeren

Remez Sasson

www.powertoshare.com

Vertaling: Hans Brockhuis


Het denkproces is meestal een mix van woorden, zinnen, mentale beelden en sensaties. Gedachten zijn bezoekers in het Centraal Station van de geest. Zij arriveren, blijven een poosje en verdwijnen dan weer om ruimte te maken voor andere gedachten. Sommige gedachten blijven talmen, doen kracht op en beïnvloeden het leven van de persoon die ze denkt.

Het lijkt erop dat veel mensen geneigd zijn om gedachten die verband houden met zorgen, angsten, boosheid of rampspoed hun geest veelvuldig te laten overheersen. Zij gaan maar door hun gedachten te laten overspoelen door innerlijke gesprekken over negatieve situaties en handelingen. Deze inwendige conversaties beïnvloeden uiteindelijk het onderbewuste, die de gedachten en begrippen die tijdens deze innerlijke conversaties worden verwoord, uiteindelijk zal accepteren en serieus nemen.

Het is enorm belangrijk om voorzichtig om te gaan met wat je in het onderbewuste toelaat. Woorden en gedachten die steeds worden herhaald, worden door die herhalingen vaak versterkt, zinken in in het onderbewuste en hebben invloed op gedrag, acties en reacties van de betreffende persoon.

Het onderbewuste beschouwt de woorden en gedachten die erin worden vastgezet alsof het realiteit is en poogt daarom dezen te laten samenvallen met de werkelijkheid. Het zoekt naarstig naar speelruimte om deze woorden en gedachten werkelijkheid te laten worden in het leven van de persoon die ze zegt of denkt.

Dat betekent dat wanneer je jezelf vaak voorhoudt dat het moeilijk of onmogelijk is om veel geld te verdienen, het onderbewuste jouw woorden zal accepteren en vervolgens obstakels op je pad plaatst. Maar als je blijft affirmeren dat je rijk bent, zal het wegen zoeken om je mogelijkheden te brengen en zal er bij je op aandringen om daarvan gebruik te maken.

De gedachten die je uitdrukt door je woorden vormen je leven. Dat wordt vaak onbewust gedaan, omdat weinigen zich iets gelegen laten liggen aan wat ze denken en aan welke woorden ze gebruiken tijdens het denkproces. Zij laten uiterlijke omstandigheden en situaties bepalen waarover ze denken. In dat geval is er geen vrijheid. Dan bepaalt en beïnvloedt de buitenwereld de innerlijke wereld.

Wanneer je bewust jouw gedachten, zinnen en woorden kiest en die herhaalt in je geest, zal je leven beginnen te veranderen. Je zult nieuwe situaties en omstandigheden creëren. Je zult dan de kracht van het affirmeren toepassen.


Affirmaties zijn uitspraken die gedurende de dag regelmatig worden herhaald en zo in het onbewuste zullen doordringen. Daarbij zullen die de enorme kracht, veroorzaakt door de intentie van de woorden en uitingen, zich materialiseren in de buitenwereld. Dit betekent niet dat elk woord de macht heeft om veranderingen te bewerkstelligen. De woorden dienen met aandacht en gevoel te worden gezegd, zodat het onderbewuste in actie kan worden getriggerd.

Affirmaties dienen positief verwoord te worden om effectief te zijn.
Kijk eens naar de volgende twee zinnen:

Ik ben niet meer zwak.
Ik ben sterk en krachtig.

Hoewel de beide zinnen hetzelfde lijken te zeggen met andere woorden, is de eerste duidelijk negatief. Het creëert in de geest een mentaal beeld van zwakte. Deze woorden zijn verkeerd gekozen. De tweede zin roept de geest op met een mentaal beeld van kracht.

Het is niet genoeg om een affirmatie een paar keer te zeggen en dan te verwachten dat je leven onmiddellijk zal veranderen. Er is méér nodig. Het is belangrijk om met aandacht te affirmeren zowel als met een sterk verlangen, vertrouwen en volharding. Het is ook belangrijk om de juiste affirmatie voor elke specifieke situatie te kiezen. Verder moet je je er comfortabel bij voelen; anders kan het zijn dat de affirmatie niet werkt of je iets brengt wat je niet wenst.

Affirmaties kunnen gebruikt worden om het proces van creatieve visualisatie te versterken én zij kunnen afzonderlijk worden gebruikt. Zij zijn in het bijzonder belangrijk voor mensen die het moeilijk vinden te visualiseren. In dat geval zijn ze een vervanging voor creatieve visualisatie.

In plaats van het steeds weer herhalen van negatieve en nutteloze woorden en frasen in de geest, kun je positieve woorden en frasen gebruiken om je te helpen het leven dat je wilt lijden op te bouwen. Door het bewust kiezen van je gedachten en woorden blijf je in controle over je eigen leven.

Hier zijn enkele affirmaties:

Iedere dag word ik gelukkiger en meer tevreden.
Met elke ademtocht vul ik mezelf met geluk.
Op dit moment vervult liefde mijn leven.
De kracht van de Kosmos vervult mijn leven met liefde.
De kracht van de Universele Geest vervult mijn leven met overvloed.
De krachtige en levendige energie van de Kosmos vloeit en vult mijn lichaam en ziel.
Helende energie vult constant iedere cel van mijn lichaam.
Ik blijf altijd kalm en in controle over mezelf, in iedere situatie en in alle omstandigheden.
Het is vandaag een wondervolle, gelukkige en fascinerende dag.