Grenslicht

 

Licht(er) worden; Je Kristallichaam en de Nieuwe Energieën.

Door Celia Fenn
Vertaling: Hans Brockhuis

www.starchildglobal.com/nederland/


Dit artikel is geschreven om diegenen te assisteren die zich in het proces bevinden van de Indigo/Kristal transitie en ook voor hen die deze verandering al hebben ondergaan. De aartsengel Michael heeft mij gevraagd om deze informatie met jou te delen in de overtuiging dat velen van jullie ermee worstelen wegen te vinden om met deze nieuwe manier van leven om te gaan. Begrijp goed dat deze nieuwe levenswijze zich onderscheidt van de oude en dat je niet zomaar kunt doorgaan met leven zoals je dat altijd gewend was. Er zijn enkele wijzigingen die moeten plaatsvinden als je lichaam, je geest en je ziel lichter worden. Want je wordt ‘Licht(er)’ als je je bewuste rol als menselijke Engel op je neemt.

Het menselijke engel- of kristallichaam is minder zwaar dan het oude menselijke lichaam. Het draagt en verzendt meer licht bij hogere frequenties. Het draagt de nieuwe multi-dimensionale frequenties over om anderen te helpen hun eigen overgang op te starten. Maar als we ‘lichter’ zeggen, bedoelen we niet persé het fysieke gewicht. Veel kristal-kinderen en –volwassenen zijn behoorlijk stoer en stevig van bouw. Het houdt hen gegrond en meer ‘hier’ in hun lichaam. De lichtheid is de mogelijkheid van de fysieke vorm om licht in hoge frequenties vast te houden en uit te zenden.

In dit artikel zullen we spreken over hoe deze lichtheid kan worden weergegeven op fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveaus.

Het Fysieke Lichaam

Er zijn twee aspecten die wezenlijk van belang zijn aangaande het onderhoud van de gezondheid van het fysieke voertuig. Dat zijn dieet en training. Velen van jullie zullen zeggen dat het niet leuk is om te trainen, in feite is slapen alles wat je zou willen. Maar de oefeningen kunnen helpen je hier doorheen te slepen naar een meer uitgebalanceerde levenswijze.

dieet: Het principe van zich voeden in de Nieuwe Energie is om dat zo dicht mogelijk bij de bron van licht te doen. Dat betekent om produkten hoog in de voedselketen te eten. Voornamelijk plantaardig voedsel, omdat planten via het proces van fotosynthese licht tot glucose transformeren, dat geschikt is voor menselijke consumptie. Dus is het eten van groenten en fruit, zo vers mogelijk, essentieel om je ervan te verzekeren dat jouw fysieke voedsel een goede lichtbron is.

We hebben ook gemerkt dat het kristallichaam veel proteïnen nodig heeft. En dan zo veel mogelijk van groenten afkomstige proteïnen – peulvruchten, bonen, linzen, en groene erwten. Wanneer je voedsel combineert, vermijdt het dan om proteïnen met carbonhydraten te combineren. Je zult hoe dan ook merken dat dergelijk voedsel zeer licht verteerbaar is.

Tracht delen van je dieet te elimineren die ‘zwaar’ en ‘dood’ zijn, in de zin van hun lichtheids-waarde. Dat zijn gemanipuleerde en z.g. fast-food voedingsmiddelen. Ook alcohol, zoetigheden, cafeïne bevattende dranken en thee en koffie zijn niet aan te bevelen. Drink daarentegen veel puur helder water en kruidenthee.

Je zult de noodzaak onderkennen om, als je gewend raakt aan je kristallen staat-van-zijn, je leven en je dieet te vereenvoudigen. Je zult het prettig leren te vinden om op dit eenvoudige en ‘lichte’ niveau te eten. Je lichaam zal dat belonen met meer energie en meer gronding (aarding), terwijl intense energiegolven zich door je lichaam spoeden. Dat is omdat je nu de fysieke kracht en veerkracht bezit om met de energie van hoge frequentie om te gaan die door je lichaam stroomt.

training: Het oefenen van je fysieke lichaam is ook erg belangrijk in de Kristallen staat. Omdat de kristalenergie zo krachtig is op de spirituele en psychisch/emotionele niveaus, dient het lichaam harmonieus en gezond te blijven.
Je kunt niet alleen in je hoofd leven én je leven zoekbrengen achter TV of computer. Als je deze dingen doet, zullen ze ruim moeten worden afgewisseld met lichamelijke oefeningen.

Als je niet méér gaat bewegen, zal de kracht van de kristalenergie die door je heen stroomt ervoor zorgen dat je gaat zweven en je jezelf buiten de realiteit plaatst.

Vaak moet ik mensen adviseren om een bewuste poging te doen terug te keren naar hun lichaam en te beginnen met het ‘aanwezig’ zijn in hun eigen leven. Sommigen brengen jaren in een staat van schemering door omdat zij zich niet bewust zijn van alles wat noodzakelijk is om het fysieke lichaam zodanig te versterken dat het in de kristalenergie kan gronden.

De training hoeft niet fanatiek te zijn of gedisciplineerd, het kan zo licht zijn als een half uurtje stevig door te stappen of te zwemmen. Maar het moet wel dagelijks gebeuren, regelmatigen consequent.

Het Emotionele Mentale Lichaam

Terwijl we dieper in de Nieuwe Energieën terechtkomen, is onze vroegere manier van leven aan het verkruimelen. We worden ons bewust dat, terwijl we dachten dat veel van onze aannames er altijd zouden zijn, dit niet het geval blijkt te zijn. We zien de illusies waarop we onze vroegere levenswijze bouwden en bewegen ons nu naar vrijheid.

Maar als we dat doen, ervaren we vaak veel verdriet en verlatenheid, omdat we de dingen zomaar achter moeten laten die eens zo’n groot bestanddeel van ons leven uitmaakte. En dan ervaren we symptomen als depressie en nervositeit.

Ook wordt de chaos rondom ons groter als mensen die nog niet zijn ontwaakt, meer en meer verward en beangstigd raken. Sommige kristalmensen zijn gevoelig voor deze onopgeloste angsten en kunnen het ‘oppikken’ en aangeslagen raken door de intensiteit ervan. Wij worden getraind door Spirit om op een nieuwe manier te bestaan of te ‘Zijn’.

Het is een manier van volledig vertrouwen op en afhankelijkheid van de sturing van Spirit en het engelen rijk. Bovendien is het een manier van loslaten van de noodzaak van het ego om in controle te blijven.

We zullen moeten loslaten en God tóelaten, zoals een nieuw spreekwoord zegt. Dat is moeilijk voor velen, maar hoe meer je de veranderingen tegenwerkt, des te moeilijker het wordt. Hoe meer je de veranderingen toelaat, des te meer zullen ze vloeien.

Als kristalwezens zullen we er een gewoonte van moeten maken om steeds positief en bewust te denken. Dat betekent leven op een wakkere en bewuste wijze. Altijd bewust te zijn van wat we denken, doen en zeggen. En hoe dit zowel onszelf als zij met wie we in contact komen, beïnvloedt.

Heel veel mensen zijn nors of depressief en leven hun leven vervuld van vrees . Het kristal-wezen weet echter dat dit illusies zijn, gebaseerd op angst. Als je in je hogere bewustzijn verkeert, tracht je om weer te geven wie en wat je werkelijk bent – liefde, vreugde, harmonie en vrede. Laat jouw aanwezigheid een zegen zijn voor ieder die je ontmoet. Laat het licht dat in jóu is toe om de angst die in hèn is te transformeren.

Maar om op die manier te kunnen functioneren, dienen we positieve geestelijke en emotionele gewoontes te ontwikkelen en een van vertrouwen vervulde denkwereld en dito gevoelens.

Mijn eigen persoonlijke mantra is die van een middeleeuwse mysticus genaamd Julian van Norwich, die voortdurend affirmeerde: “Alles is goed – alle wegen der dingen zullen goed zijn.” Dat is een uitspraak van vertrouwen dat wat er ook gebeurt, er een hoger plan is dat werkt voor het hoogste goed. Het is onze rol om dat plan te verwezenlijken, wat er ook gebeurt.

Kijk ook eens naar de woorden uit de ‘Desiderata’: “Je bent een kind van het universum, niet minder dan de bomen en de sterren, je heb het recht om hier te zijn.” En of het nu wel of niet helder voor jou is, het lijdt geen twijfel dat het universum zich ontvouwt zoals het bedoeld is.

Het spirituele niveau

De grote uitdaging voor de hedendaagse kristalmensen is het om in de waarheid te leven van hun Multi-Dimensionele spiritualiteit. Om ‘licht’ te zijn in je hart, geest en ziel.

Om ‘licht’ te zijn in de Nieuwe Energie moet je je hebben herkend in en je hebben neergelegd bij zowel je eigen schaduw energie als die van het menselijke collectief. Bovendien zou deze herkenning moeten worden begeleid door een diepe compassie(geen medelijden maar mededogen) en liefde.

Het bezitten van je eigen schaduw zal je helpen begrijpen waarom er zoveel angst in de wereld is, en zal je ook doen beseffen hoe je je eigen schaduw in balans kan houden. Dat zal je helpen in de heling èn om die angst te transformeren. Ieder individu dat haar/zijn hart opent voor compassie en zich voorbij de angst beweegt, helpt mee om het hogere bewustzijn van de mensheid te helen.

Als je dan eenmaal voorbij die angst bent gekomen, kun je leven in het eeuwige Nu; om werkelijk de kracht van het ‘Nu’ moment te beleven. Je zult stromen en je aanpassen aan de grote beweging. Het kristal-wezen is gevoelig voor de veranderingen in de energieën en vertrouwt erop en staat toe dat hij werkelijk de veranderingen mogelijk maakt.
Tenslotte weet het kristal-wezen dat het uiteindelijke doel van onze evolutie is om te onderzoeken wie en wat we zijn en kunnen worden. We zijn Licht in Aanleg. En om volledig die realiteit te kunnen ondervinden is het noodzakelijk om creatief en speels te worden in de manier waarop we leven, denken en zijn.

Het onderzoeken van ons creatieve potentieel zal het volgende avontuur zijn in de ontwikkeling van het Kristal bewustzijn!

En dus, nieuwgeboren menselijke engel, sla je vleugels uit en sta jezelf toe te vliegen!