Nada Kronieken/Chronicles Buitenaards/Extraterrestrial Meditaties/Meditations Korte verhalen/shorts Bibliography
Myriah´s Grasses Roots Reïncarnatie/Reincarnation Written with love Gedichten/poems Portfolio

 

De bereklauw

Maja Kluvers


Al een aantal jaren valt het ons op dat er langs de bermen en sloten in de vrije natuur steeds meer Bereklauw verschijnt. Ze hebben de naam dat als je ze eenmaal in je tuin hebt, ze bijna niet meer weg te krijgen zijn. Bovendien schijnen ze over een giftige stof te beschikken waar sommige mensen behoorlijk ziek van kunnen worden. Juist omdat hun naam toch bij velen van ons een beetje een negatief gevoel teweeg brengt, vind ik het heel bijzonder dat we van deze gigantische plant de boodschap mochten ontvangen die ons verder kan helpen waar het gaat om de kracht van onze woorden en gedachten.

Het is voorjaar 2003, het is nog in de tijd dat Rasta nog bij ons is in deze realiteit. Het is prachtig weer en we besluiten een wandeling te maken bij de Eemshaven. Er staat redelijk wat wind en terwijl we er tegenin lopen worden wij steeds geprikkeld door een heerlijke zoete bloemengeur. Het voelt alsof er steeds kleine golfjes geuren naar ons toekomen. Het doet me denken aan een tekenfilm van Knabbel en Babbel uit ‘Donald Duck’, die op een heerlijke geur afkomen van lekkernijen die Donald in de kerstboom heeft gehangen.

Terwijl we verder lopen wordt onze aandacht afgeleid door het water en de aanwezige vogels. Af en toe blijven we staan om alles in ons op te nemen en van de weldadige rust te genieten. Maar steeds komt die speciale geur weer terug en we worden toch wel erg nieuwsgierig. Zelfs zodanig, dat we merken dat we onze pas versneld hebben in de hoop zo snel mogelijk een antwoord op het mysterie te krijgen van deze heerlijke geur die ons hele lijf voedt met een weldadig gevoel.
Omdat het terrein hier een beetje op een duinlandschap lijkt kunnen we nog niet direct ontdekken om welke bloem het gaat. We hebben zelf veel bloemen in de tuin, maar deze geur herkennen we niet.

Als we op een heel woest stuk terrein komen worden de geuren erg sterk. Er staan daar een enorm aantal exemplaren van de Bereklauw en die verspreiden deze heerlijke geur! Dat hadden we niet verwacht van deze plant. We gaan er vlakbij plaatsnemen om de zon en deze heerlijke geuren volledig in ons wezen op te nemen. Wat een weldadige combinatie is dit om in te vertoeven. De ZON, de GEUREN, het WATER en het GRAS. Terwijl we zo zitten te genieten lijkt het wel of de planten, door onze liefdevolle aandacht, nog meer hun best doen om hun geuren te verspreiden en te versterken. We weten immers dat planten en bloemen het heerlijk vinden als wij hun geschenken in de vorm van geuren en kleuren zo waarderen. Ik kan het je aanraden het eens uit te proberen om een plant te bedanken voor de heerlijke geur. Wacht dan een ogenblik en bespeur dan wat er gebeurt!

Ineens overvalt me het gevoel om me af te stemmen op het wezen van deze plant en te vragen hoe het is om door de meeste mensen toch als zo negatief ervaren te worden en vooral... zo bijzonder giftig te zijn. Na enige tijd komt een antwoord dat ik eigenlijk niet voor mogelijk had gehouden! Het is geen lange boodschap maar wel één die ons terdege aan het denken heeft gezet en een enorme verandering teweeg heeft gebracht in onze gedachten en in het gebruik van onze woorden.

De boodschap

“Het klopt dat de mens ons ziet als zeer giftig en veel moeite doet om onze soort met allerlei middelen te bestrijden om zo ons aantal te reduceren. Maar weten jullie dan niet dat JULLIE woorden en gedachten menigmaal een veel giftigere werking hebben op jezelf, anderen en de wereld om jullie heen, dan de stof die wij bezitten en als giftig wordt gezien? Dit is een stof die ons bescherming biedt. Maar is dat met jullie woorden ook zo? Bieden zij bescherming?”

“Jullie zijn wezens met enorme scheppende mogelijkheden. Zo groot zelfs, dat jullie de grootsheid ervan niet kunnen overzien en waarbij woorden en gedachten een cruciale rol spelen. Woorden en gedachten die zowel positief als negatief gebruikt kunnen worden.”

“Is het jullie duidelijk dat jullie door het gebruik van deze woorden en gedachten je eigen werkelijkheid scheppen? Hoe zie je de wereld om je heen? Gebruik je veel negatieve woorden en gedachten? Hoe ziet jouw wereld er uit? Of ben je juist positief en probeer je de dingen van de positieve kant te benaderen? Alles gaat volgens de wet van oorzaak en gevolg. Wat je uitzendt komt via een omweg ook weer bij je terug.”

“Als de mens zijn potenties ten aanzien van de scheppende mogelijkheid van zijn woorden en gedachten niet in positieve zin weet aan te wenden zullen er in de komende tijd veel mensen keelklachten krijgen, waaronder keelkanker.”

Dan gaan mijn gedachten uit naar een passage uit het boek van Michael Roads: ‘Eén met de natuur’, waarin hij zijn ervaring beschrijft als hij door Pan, het opperwezen van de natuur, wordt meegevoerd in een geweldige onweersbui en waar hij ervaart wat een verzameling negatieve woorden, gedachten en gevoelens er in de bui verzameld zijn. Hij ervaart dat al deze energieën als een enorme onweersbui weer naar de Aarde en dus ook naar de mens terugkeren. Dat is een grote schok voor zijn bewustzijn en tegelijkertijd een enorme eye-opener

Maar het wezen haalt me terug uit mijn eigen gedachten en de boodschap gaat verder:

“Dan zullen degenen die weten hoe er gehandeld dient te worden om mensen met keelproblemen te helpen ONZE hulp op een positieve wijze mogen gebruiken.”

“De mens staat aan de vooravond van een enorme verandering.”

“De tijden gaan veranderen en de mensen zullen weer op telepathische wijze met elkaar kunnen communiceren. Ze zullen dan elkaars gedachten weer kunnen voelen en zelfs lezen. Iets wat in vroegere tijden ook mogelijk was. Juist omdat de mens hier weer veel gevoeliger voor wordt is het nog eens extra belangrijk om je woorden en gedachten op een liefdevolle creatieve manier te gebruiken. Jezelf en het geheel voedend met positieve energieën die deze woorden en gedachten in zich dragen en de kleuren zich in harmonie zullen samenvoegen als de kleuren van de regenboog.”

Wouter en ik zijn er stil van. Hebben we werkelijk zelf zo’n grote invloed op onze werkelijkheid?

Graag willen we jullie van harte uitnodigen om ervaringen te delen die betrekking hebben op de kracht van onze woorden en gedachten. In een volgende nieuwsbrief zal hier aandacht aan worden besteed.

Ik dank het wezen van de Bereklauw, de natuurwezens en mijn persoonlijke helper.

Heel veel liefs voor iedereen,

Maja