Written with Love Written Speciaal

De essentie

Contact maken met je ongeboren kind

Harry Verboom

www.de-essentie.org
Harry@de-essentie.orgContact maken met je ongeboren kind. Wat kun je je hierbij voorstellen. Iedere (aanstaande) moeder herkent wel de een of andere vorm van contact met haar ongeboren kind. De één al vrij snel; een ander pas na een aantal maanden. Je voelt je kind groeien in je buik. De eerste echo wordt gemaakt, je ziet het hartje kloppen op de monitor, maar je kunt het nog niet voelen. Maar wat kan een dergelijk prachtig wezentje, dat voor jou gekozen heeft, zelf voelen, horen, ruiken of proeven? Het is mijn overtuiging dat een ongeboren kindje het kan gewaarworden wanneer jij als moeder niet lekker in je vel zit of ergens van schrikt of boos bent of verdrietig.

Je denkt nu misschien, dat moet ik dan maar niet meer zijn. Maar nee, juist niet. Het is belangrijk dat je, zeker tijdens je zwangerschap, vooral jezelf blijft. De ongeboren baby heeft voor jou gekozen, in elke aard en hoedanigheid. Het is bij jou gekomen om wie je bent, en niet om je anders te laten voordoen dan wie je bent. Je kunt je er wel bewust van worden dat je kind dit alles kan ervaren. Als je een heftige emotie hebt ervaren kun je je even terugtrekken en rust zoeken in jezelf. Als je die innerlijke rust gevonden hebt kun je weer contact maken met je kindje en vanuit je hart tegen hem praten. En je kunt uitleggen wat er gebeurd is en dat het niets te maken heeft met hem of haar.

We weten dat roken en alcohol slecht is voor je ongeboren kind. Dat is bewezen maar moeten we eerst bewijs hebben om te weten dat ons gevoel, onze intuïtie, ieders eigen waarheid is en dat ieder van ons zijn of haar eigen waarheid in zich heeft?
 
Ik vind het een verrijking om aanwezig te mogen zijn bij moeders die in mijn praktijk ‘de Essentie’ de dialoog, het ziele contact aangaan met het kind dat in hun buik groeit. Wat is er mooier om al zo vroeg wezenlijk contact te maken met het kind dat jou heeft uitgekozen, en die jou de kans heeft gegeven om aan de wereld een nieuw leven te schenken? Het is zo mooi om al zo vroeg contact te maken met je kind zodat je niet hoeft te wachten tot de negen maanden voorbij zijn en je misschien door deze ervaring je zwangerschap anders kan doormaken.

Waarom heeft hij nu juist jou uitgekozen om zijn leven op aarde te leven? En juist jouw gezin waarin hij in terecht wil komen? Dit kind heeft jou en je partner en eventueel de broertjes of zusjes, én ook de omgeving uitgekozen omdat zij (of hij) bij jullie die lessen kan leren die hij nodig heeft om te groeien in haar/zijn bewustzijn. Hij spiegelt jou (en jullie) de dingen die jullie nog te leren hebben en van kunnen leren. Maar jullie spiegelen ook je baby, zodat ook hij weer leren kan.

Ik wens jou een heerlijke zwangerschap toe en mooie dialogen met je nog ongeboren kind.