Nada Kronieken/Chronicles Buitenaards/Extraterrestrial Meditaties/Meditations Korte verhalen/shorts Bibliography
Myriah´s Grasses Roots Reïncarnatie/Reincarnation Written with love Gedichten/poems Portfolio

Palet

 

Dansen op de regenboog, deel III

De zes tertiaire kleuren

© Jill Kramer-Bryant 2011  
Vertaling: Hans Brockhuis      
klik op het nummer voor:   deel I II

Go to Jill's blog by clicking here: http://wordpassion12.wix.com/jill-kramer

Laten we deze keer een blik werpen op de zes tertiaire kleuren die het kleurenspectrum compleet maken.In de eerste plaats: TURKOOIS

Om TURKOOIS te mengen dien je twee delen BLAUW aan een deel GEEL toe te voegen.

De complementaire kleur van TURKOOIS is Koraal

 

Turkoois

Het sleutelwoord voor TURKOOIS is communicatie. De kleur heeft betrekking op het keelchakra. Als je wilt worden gehoord, draag dan TURKOOIS. Het werkt geweldig als je veel mensen dient toe te spreken; het helpt je vermogen om je stem te laten horen en tegelijkertijd kalm te blijven.
 
TURKOOIS is helder en bereidwillig, vooruitstrevend en idealistisch. Vriendschap zonder persoonlijk voordeel; inzichtelijk en behulpzaam. In de eerste plaats zorgt TURKOOIS echter altijd voor zichzelf. Maar dit is beslist geen negatieve kwaliteit.

TURKOOIS verhoudt zich tot de hoogste menselijke kwaliteiten en ambieert  het grootste profijt voor iedereen, zonder vooroordelen.
TURKOOIS weet welke doelen zij in het leven wil bereiken, en kan zichzelf emotioneel  onder controle houden. De stilte in TURKOOIS brengt je tot een  periode van rust en kalmte.
TUKOOIS is het natuurlijke kalmeringsmiddel, de kleur van de balans, het opent het hart en geneest de emoties.
TURKOOIS is kalm, onafhankelijk, persoonlijk, in balans, harmonieus, ambitieus en succesvol.

TURKOOIS bied je de kans de echte jij naar voren te halen. Word je gewaardeerd om wie je werkelijk bent? Soms kun je je misschien afvragen: “wie ben ik en waarom ben ik hier?” TURKOOIS zegt dan, zoek in jezelf, erken je eigen onderscheidende vonk, en luister naar je innerlijke begeleiding. Spreek dat uit en deel het met anderen.

TURKOOIS is bruisend en verheffend, ruimdenkend, ontvankelijk en creatief.
TURKOOIS voedt het zenuwstelsel. Het houd jezelf onder controle.
TURKOOIS is de ‘kleur van de zee.’ Het heeft betrekking op het
massabewustzijn. De kleur die TURKOOIS uitstraalt brengt mensen en zielen samen die in groepen willen werken. TURKOOIS is creatief en ondersteunt  communicatie vanuit het gevoel.

Hoewel TURKOOIS in principe gerelateerd is aan het keelchakra omvat het ook de energie van het hogere hart en vibreert door het rechter schouder gebied.
Het is een meester genezer voor het zogenaamde 'etherische litteken,' geestelijke wonden die vanuit elke incarnatie naar de andere meegevoerd worden.
Soms kunnen TURKOOIS mensen nogal verlegen en terughoudend zijn. Wellicht hebben ze problemen met zelfexpressie en zijn dan in staat om zich te uiten door middel van creativiteit, ontwerpen, schrijven, schilderen, tekenen, muziek of dans.
Dan zegt TURKOOIS je te vertrouwen op je innerlijk weten.

Olijfgroen  

OLIJFGROEN

Je kunt OLIJFGROEN maken van een deel BLAUW en twee delen GEEL.

OLIJFGROEN is de complementaire kleur van MAGENTA.

 

OLIJFGROEN gaat helemaal over de macht van het hart. Loyaal en consequent, altijd hoop bieden wanneer alles verloren lijkt.

OLIJFGROEN opent de mogelijkheid voor levensvervulling. Het hart is nu eenmaal essentieel voor het leven, omdat zijn ritme ons in leven houdt. Als je hart niet klopt, leef je niet. Als dit het geval is besta je alleen maar.
OLIJFGROEN is duurzaam, heeft de moed verslagenheid of neerslachtigheid te overwinnen. OLIJFGROEN kan het loslaten van de pijn in je hart betekenen. Kies voor optimisme en laat het licht in je hart naar buiten schijnen.

OLIJFGROEN betekent macht door middel van je eigen waarheid, sterk maar kwetsbaar zijn, krachtig, maar met zachtmoedigheid.
OLIJFGROEN is gerelateerd aan het hart chakra en het zou iemand kunnen zijn die emotioneel ontmoedigd en bang is om verder te gaan. Of het kan openhartigheid verbeelden en bereidheid opnieuw een ​​risico te nemen.
OLIJFGROEN moet worden gekoesterd. Ontvangend, maar ook gevend. Neem tijd voor jezelf wanneer je voelt dat je moet herstellen en je gereactiveerd moet worden. Jouw vereisten zijn belangrijk.

OLIJFGROEN is de definitie van het doel, het helpt je met het opnieuw bevestigen van je vaardigheden, je capaciteiten en je unieke eigenschappen. OLIJFGROEN zegt je te eren wie je bent en welke waarheid je belichaamt
OLIJFGROEN biedt je de mogelijkheid om bitterheid en mogelijke ontrouw vanuit het hart los te laten. Het is een beetje zoals de vrucht van de Olijfboom. Deze wordt vele malen geperst om het van eventuele verontreinigingen te ontdoen, waardoor de pure essentie van de olie vrijkomt. Dat betekent dat het hart kan worden ontlast om terug te kunnen keren naar zijn pure natuurlijke staat.

OLIJFGROEN kan, door het geven van het goede voorbeeld, leiderschap tonen, in het bijzonder bij vrouwen.
OLIJFGROEN is uitstekend geschikt voor het reinigen van de aura, van vreemde stoffen, zoals bij anesthesie, en ook voor allergische reacties, (niet alleen geuren) maar ook van energieën en mensen.
De lichtere tint van OLIJFGROEN is de energie van iets nieuws. Nieuwe lente groei. Veel licht in olijfolie betekent vreugde.

Goud  

GOUD

GOUD ontstaat door twee delen GEEL met een deel ROOD te mengen.

De complementaire kleur van GOUD is INDIGO

 

 

GOUD is zuiverheid.
GOUD luistert.
GOUD versterkt de KRACHT VAN DE LIEFDE.
GOUD vertegenwoordigt overwinning en transformeert het slachtoffer tot held.
GOUD is vertrouwen en als je vertrouwen hebt, kun je je overgeven en als je je hebt overgegeven kun je ontvangen.
GOUD brengt alles naar de oppervlakte en geeft je de mogelijkheid tot het aangaan van het niet-beschikbare.
GOUD staat voor waardevol en de betekenis die we aan onszelf toekennen, onze eigenwaarde.

GOUD is een positieve benadering van hoe te leven, een gevoel van blijdschap, van levendig zijn en temperamentvol.
GOUD begrijpt humor, iemand die plezier en vreugde in zijn leven wil hebben.
GOUD heeft een onderzoekende geest en kan heel intellectueel zijn. GOUD kan genieten van studeren en leren, ofwel heeft er een afkeer van. GOUD  kan vaak problemen met geld kenmerken; soms hebben mensen niet het gevoel dat ze de ‘goede dingen in het leven’ verdienen. Ze hebben het idee dat ze niet de moeite waard zijn. Materiële bezittingen kunnen echter grote vreugde en geluk teweegbrengen.

GOUD zegt dat vreugde ons geboorterecht is.
Een van de grootste cadeaus die we kunnen krijgen is keuzemogelijkheid. Dat is de hoeksteen waarop we ons leven bouwen. GOUD begrijpt dat je die keuze hebt. GOUD staat je toe van gedachten te veranderen en daarom kun  je je leven ook aanpassen. Verander de manier waarop je naar het verleden kijkt. Merk op dat het een leerproces was om te komen waar je nu bent. Beschouw het verleden en alles wat zich in het verleden voordeed als waardevol.
GOUD is wijsheid.

GOUD is de historische kleur van de ervaring.
GOUD is de kleur van oude herinneringen.

KORAAL

KORAAL wordt gemaakt uit twee delen ROOD en een deel GEEL

KORAAL is de complementaire kleur van TURKOOIS

 

Koraal

KORAAL gaat over het geven van Liefde en het daarom ook over het weer ontvangen.
KORAAL is houden van plezier, het is vriendschappelijk en houdt van interactie in groepssituaties.
KORAAL is gelijkgestemde gemeenschap, gevoelig en bezorgd voor anderen en vertoont een sociaal geweten.
KORAAL begrijpt de waarde van het op harmonieuze wijze samenwerken met anderen en deelt de kwaliteiten van allen. Claim je individualiteit, maar wees in staat je bij anderen in de samenleving aan te sluiten. Koraal houdt van de gemeenschappelijke organisaties en van teamwork.

KORAAL geniet van een reis die samen met anderen wordt gemaakt.
KORAAL wil graag bij iemand of iets horen. Koraal houdt er niet van te worden buitengesloten; hij wil er deel van uitmaken.
KORAAL begrijpt dat collectieve samenwerking beter is dan het enkelvoudige vermogen.
KORAAL begrijpt de rijkdom van de sociale groep verenigd voor het algemeen welzijn. Het toont teamgeest en beseft dat ieder mens iets bij te dragen heeft.
KORAAL is open ingesteld en vriendelijk. Het weet dat de gecombineerde kracht sterker is dan die van een individu alleen. - "Verenigd staan we sterk, verdeeld schieten we tekort." 
KORAAL brengt regelmatig een morele kwestie naar boven. De liefde die ik geef wordt vrijelijk teruggeven, mensen zoals ik en ikzelf houden van mensen, en het belangrijkste: ik behoor ze toe.

MAGENTA

Magenta bestaat uit twee delen ROOD en een deel BLAUW

MAGENTA is de complementaire kleur van OLIJFGROEN

 

 

Magenta

MAGENTA mensen willen graag horen dat ze worden gekoesterd. MAGENTA kinderen zijn empatisch, zorgzaam en diepgaand liefdevol.
MAGENTA wil liefde aan zichzelf tonen, en wil weten dat ze elk moment  diepgaand geliefd zijn; dit zorgt ervoor dat het voeden ervan hen naar hun eigen glans zal brengen. Ze willen net zoveel medeleven aan zichzelf tonen als aan anderen.
Je herkent eenvoudig in de aanwezigheid van een MAGENTA persoon te zijn omdat ze je liefdevolle aandacht geven. Het is een uitdaging voor ze en kan zelfs frustratie opleveren, als ze het gevoel hebben dat anderen, op welke manier dan ook, niet hetzelfde niveau van aandacht en zorg tonen. 
MAGENTA is diep gevoelig en heeft geen groot vertoon van genegenheid nodig, het is het kleine liefdevolle gebaar dat telt.

MAGENTA vertoont grondige aandacht voor detail, maar kan hard zijn voor zichzelf als hij niet elk klein detail precies goed krijgt. Hij verwacht van zichzelf in hoge mate perfect te zijn en beweegt vaak hemel en aarde om aan onmogelijke eisen te voldoen.
Mededogen is de belangrijkste focus van MAGENTA.
Moedig MAGENTA personen aan een rijk en bevredigend leven te leiden; te doen wat ze willen, want dan doen ze het goed. Magenta zegt dat je zeer geliefd bent en de mogelijkheid hebt om grootse dingen te bereiken.
Door hun verfijnde aard, brengt lawaai en onbezonnen gedrag MAGENTA snel in verlegenheid.
MAGENTA toont een warm, liefdevol en gevend iemand die zeer beschermend is. Deze bescherming kan echter tot zulke extremen leiden dat het dominantie vertoont in de gedaante van liefde en zo in staat is anderen te verstikken.

MAGENTA mensen verwachten dat ze perfect zijn, regelrecht tot het laatste strikte detail. Ze kunnen worstelen om vooral de foutloze vriend, moeder, vader, werkgever, student of kind te zijn. Onthoud: wees lief voor jezelf en neem niet alles zo serieus.
MAGENTA zegt dat je diepe innerlijke vrede binnen in jezelf vindt, evenals liefde en zonder twijfel bent.
MAGENTA mensen weten dat ze vergaand geliefd zijn en verzorgd worden, zoals zij dat gewend zijn voor anderen te doen; geliefd en gewild. Ze willen aan anderen en zichzelf mededogen betuigen.

Indigo

 

Tenslotte de laatste tertiaire kleur:

INDIGO

INDIGO verkrijg je door twee delen BLAUW en een deel ROOD te vermengen.

De complementaire kleur van INDIGO is GOUD

INDIGO is sterk en krachtig.
INDIGO transformeert en zuivert, het heeft betrekking op het derde oog chakra (voorhoofd).
INDIGO heeft de mogelijkheid om plannen voor de toekomst te maken, het ziet meer dan wat er op het eerste gezicht zichtbaar is.
INDIGO is de waarheid en tracht het onbekende te leren kennen.
INDIGO maakt plannen voor de toekomst, denkt er niet te veel over na en zegt dan: ‘ik ga ervoor!’
Positieve attributen voor INDIGO zijn inzicht, structuur, regels, idealisme, moed, gehoorzaamheid en blind vertrouwen.
INDIGO houdt van gerechtigheid, is de rechter en de jury. Ondersteunt de mensenrechten, is betrouwbaar, houdt van orde en gezag.
INDIGO wil de geestelijk leider zijn, is intuïtief en neemt de eerste stap naar het grotere onbekende.

INDIGO is een spectaculaire kleur, de koning, de leider, moedigt anderen aan een stap voorwaarts te zetten.
INDIGO is gerelateerd aan de hypofyse klier in de hersenen, wordt tegelijkertijd de dirigent en het orkest genoemd. Het symboliseert ook het skelet, de wervelkolom.
Omdat INDIGO erg donker blauw, bijna paars is, is het is de enige kleur die verborgen angst naar het licht kan brengen.

~*~*~*~

Dit brengt mij aan het eind van een korte beschrijving van de tertiaire kleuren en het laatste deel van dit werk. Ik hoop dat dit jullie geïnspireerd heeft om meer over kleuren en hun betekenis na te denken. Vicky Wall, de oprichter van de Aura Soma zei: "je bènt de kleuren die je kiest; ze geven je diepste behoeften weer." Misschien dat deze woorden je aan het denken zetten over je kleurkeuze. De ogen zijn de poorten van de ziel en ze vertellen je van welke kleur je het meest houdt en welke je een goed gevoel geven.

Iedereen is een ster en er zijn een hoop sterren nodig om de nachtelijke hemel te illumineren. Misschien zien de sterren er wel hetzelfde uit, maar elk ervan is anders. Geen ster is meer waard dan de andere. Ieder van ons is waardevol.

Wees daarom je eigen ware en waardevolle kleur; wees niet bang om je ware kleur als een licht de wereld in te laten schijnen.

Jill Kramer Bryant

Spectrum