Nada Kronieken/Chronicles Buitenaards/Extraterrestrial Meditaties/Meditations Korte verhalen/shorts Bibliography
Myriah´s Grasses Roots Reïncarnatie/Reincarnation Written with love Gedichten/poems Portfolio

Regenboog twee

 

Dansen op de regenboog, deel II

© Jill Kramer-Bryant 2010  
Vertaling: Hans Brockhuis deel I III

Go to Jill's blog by clicking here: http://wordpassion12.wix.com/jill-kramer

In het eerste deel heb ik het over de primaire kleuren, Rood, Blauw en Geel gehad. Laten we nu verdergaan met de secundaire kleuren, Groen, Oranje en Paars.GROEN

Door het mengen van volkomen gelijke waarden BLAUW en GEEL, ontstaat de kleur GROEN.
GROEN betekent vernieuwing, zowel in het leven als naar richting. GROEN suggereert ook de noodzaak om verder te gaan. Nieuwe beslissingen, een nieuwe start, een ander pad kiezen, een nieuwe richting. Het vraagt aan jou: “Waar sta ik nu en waar wil ik heen?”

GROEN is ook groei en verandering, vrijgevigheid, openhartig en eerlijk zijn. Mensen die voor GROEN kiezen zijn over het algemeen vriendelijk. GROEN is gerelateerd aan het hart chakra.
Wanneer u moeite heeft met het maken van een beslissing, en groene mensen hebben dit ‘probleem’ vaak, wat zegt je hart, je instinct dan tegen je?

Vergeet niet dat het dagelijks leven vol keuzes zit, kiezen wat je wilt voor jezelf. Je kunt dit op elk gewenst moment doen, als je in een situatie zit waarmee je niet gelukkig bent, kijk dan uit naar een manier om verder te gaan en breng verandering aan in jouw waarden.

GROEN is in balans zijn, harmonie en stabiliteit. GROEN is diplomatie en tact.
GROEN is de toegangspoort tot het spectrum en daarom is het hart de poort of het centrum van ons lichaam.
Denk je eens in hoeveel groen er wel niet in de natuur is. Groene bladeren, groen gras, groene stengels van bloemen en alle verschillende tinten groen die er zijn. In de lente, het seizoen van vernieuwing en groei kun je dit duidelijk zien. Na de grauwe slapende cyclus van de winter, biedt de lente heldere, levendige kleuren en een nieuw begin. Je eigen ziel reist door hetzelfde patroon, terugtrekking, groei, expansie, stagnatie en regeneratie. Dit is in feite de wet van "zo boven zo beneden."

GROENE mensen hebben hun eigen tijd en ruimte nodig om hun beslissingen te nemen. Iemand die voor GROEN kiest wordt niet graag verteld wat en wanneer ze iets moeten doen.
GROEN zegt dat we onszelf dienen uit te drukken in liefde, zachtheid en vriendelijkheid.
Als we gekwetst worden door anderen, ‘verwonden’ we ons hartcentrum. Dan kunnen de minder aangename kanten van GROEN jaloezie of bitterheid teweegbrengen.

GROEN betekent genezing voor je sympathische zenuwstelsel, net zoals Groen de kleurige straal van ontspanning is. Overweeg zachte groene energie vanuit je hart te gieten om je lichaam te ondersteunen. Zonder hart zal je lichaam wegkwijnen en afsterven.

GROEN is het centrale punt tussen de warme magnetische kleuren van het spectrum, rood, geel en oranje en de koelere elektrische kleuren, paars, blauw en indigo. Het betekent het rustpunt binnen het spectrum.
GROEN is niet warm of koud, niet actief, noch passief.
GROEN is de grote verbeteraar en brengt troost aan de wereld.
Dit is de groene Aura-Soma fles met de naam en opdracht:  ‘ga een boom knuffelen.’

Bottle Green

Green

Bottle Orange

Orange

ORANJE
Door het samenbrengen van de kleuren ROOD en GEEL, opnieuw in gelijke hoeveelheden, ontstaat de kleur ORANJE.


ORANJE betekent geluk, zonneschijn, vreugde en verbonden zijn.

 

ORANJE kan je helpen ‘bij jezelf terug te keren’ als alles verloren lijkt. Neem, ter illustratie van dit punt de vrucht die sinaasappel heet in gedachten. Het is een perfecte cirkel en elk segment, er zijn er heel wat, past perfect samen om van de sinaasappel een geheel te maken. Op dezelfde manier kun je dat vergelijken met de planeet aarde, opnieuw een perfecte cirkel, waar elk continent, land en plaats allemaal met elkaar verbonden zijn, elk deel een segment vormend van een perfecte evenwichtige cirkel.  

Misschien kun je in gedachten meegaan naar je kinderjaren en het kinderversje over een ei genaamd ‘Humpty Dumpty’ in gedachten nemen. Dit aangeklede ei zat op een muur en viel eraf. Hij versplinterde in duizenden fragmenten en niemand kon hem weer in elkaar zetten. Wat jammer dat er niemand aan ORANJE heeft gedacht.

ORANJE helpt je om jezelf weer samen te brengen, niet alleen fysiek maar ook mentaal.
ORANJE helpt je wanneer je je wanhopig voelt, het kan je redden uit wat je ervaart als de donkere diepten van de wanhoop, wanneer er geen licht meer aan het eind van de tunnel lijkt te zijn.
ORANJE is gerelateerd aan het tweede chakra, het sacrale chakra. Dit is het chakra van je identiteit, of je nu man of vrouw bent.

Aura Soma fles nummer 26 in de wordt Humpty Dumpty genoemd of ook wel etherische bevrijding. Je auraveld is samengesteld uit meerdere lagen rond je fysieke lichaam, met een andere naam voor elke laag, vanaf de fysieke, causale, etherische, emotionele, mentale, astrale en etherisch causale lichamen tot en met het universeel liefde lichaam en ketherisch causale aura.

Soms hebben mensen een soort van bres in hun aura, veroorzaakt door schokken of een trauma, die je met gebruikmaking van de kleur ORANJE kunt helen. De getallen 2 plus 6 maken samen een 8, wat weer de eindeloze lemniscaat vormt. Deze fles is degene die de meeste mensen over de hele wereld plegen te kiezen.

Dus als je het gevoel hebt dat jij het dieptepunt hebt bereikt en op geen enkele manier kan bedenken hoe het nu verder moet, draag dan iets van oranje. ORANJE helpt je om met eventuele schokken of trauma’s om te gaan, jezelf te genezen en terug te keren naar je perfectie.

Denk na over de zon, die elke dag in het oosten opkomt om de planeet te verwarmen en aan het einde van de dag in het westen ondergaat. Denk na over de stralen van het licht die elk levend wezen op onze planeet aanraakt. Maak opnieuw de vergelijking tussen de zon en diens stralen en de vrucht Sinaasappel, die we vroeger ORANJEAPPEL noemden. Denk aan ieder segment daarvan, maakt niet uit hoe klein, die in perfecte harmonie en eenheid met elkaar leven.

Chakra's

Chakra's

 

ORANJE is de weg voorwaarts.

ORANJE is de heler.

ORANJE geeft je oneindig geluk en vreugde.

ORANJE herstelt.

ORANJE is praktische kennis en fysieke intuïtie.

ORANJE is optimistisch, positief, zorgzaam en vòòr alles gelukkig.

De ORANJE Aura-Soma fles heet ‘Humpty Dumpty.’

 

 

Orange

Orange

 

Bottle Purple

Purple

PAARS is de derde en laatste kleur van de groep secundaire kleuren, die kunnen worden gemaakt door gelijke delen van rood en blauw te mengen, die dus de verborgen kleuren in PAARS zijn. Het is volkomen correct als je paars violet wilt noemen wat slechts een nuance lichter is dan paars.

PAARS is perfectie, jij bent perfect zoals je bent, zelfs als je denkt dat je anders dan de anderen bent. PAARS mensen zijn rustig en vertonen waardigheid.

Ze zijn niet van de vooronderstellingen, kennen geen kapsones of onbetamelijkheden en vinden het heerlijk om anderen te helpen.

PAARS zegt dat je hier bent met een reden, je kunt jezelf laten zien en je wordt gewaardeerd. PAARS mensen zijn vaak heel verlegen en stil en staan liever niet in de schijnwerpers.

PAARS heelt het verleden, ondersteunt je met het verdriet van onuitgesproken wroeging, en met liefde en alle onafgemaakte zaken in je leven.

PAARS mensen zijn geboren leiders en zij houden ervan de gemeenschap te dienen voor het grote goed. Binnen het mensdom maken zij geen onderscheid tussen henzelf en zij die zij beschouwen als hun eigen broeders en zusters.

PAARS is de kleur die vibreert in de hoogste frequentie en is gerelateerd aan het kruinchakra of zevende chakra. De pijnappelklier (PAARS) in je fysieke lichaam bevindt zich in de hersenen en symboliseert je hoofd en meer in het bijzonder de kruin, het brein, zowel de linker- als de rechterhersenhelft en de huid op je hoofd.

De purperen straal wordt beschouwd als de ‘Koninklijke’ straal. PAARS is de spirituele leraar, de beschermer, de ziener en de hoogste noot van de muzikale ladder. PAARS is offervaardig, en kan op het hoogste niveau denken.
PAARS is de redder, de persoon die geen grenzen kent, de mystieke leider, de gelovige.

PAARS herkent het verschil tussen nederigheid en vernedering, tussen van dienst zijn en geknecht zijn. Ware leiders dragen vaak PAARS.

PAARS is zelfverzekerd, een vredestichter, de idealist en omdat de kleur een mengsel is van rood en blauw, is het een perfecte combinatie van het ROOD van het fysieke lichaam en het BLAUW van de geest.
Met PAARS hou je het hart van de kosmos in je hand.

In dit verband wil ik een anekdote met je delen over de Aura Soma fles nummer 16, die zowel in de bovenste and onderste fractie paars is. Tijdens een van de cursussen waaraan ik enkele jaren geleden heb deelgenomen, spatte die fles plotseling en zonder reden uit elkaar. Heel merkwaardig. De naam van deze fles luidt: ‘de Violette robe.

In het laatste deel van deze serie zullen we spreken over de zes tertiaire kleuren.
TURKOOIS, OLIJFGROEN, GOUD, KORAAL en INDIGO.