Nada Kronieken/Chronicles Buitenaards/Extraterrestrial Meditaties/Meditations

Korte verhalen/shorts

Bibliography
Myriah´s Grasses Roots Reïncarnatie/Reincarnation Written with love

Gedichten - poems that touch me

Running Fox home

 Adam & Eva

Albrecht Dürer - Adam & Eva

Laat ons Mens Zijn

© 2010 - Nora Pelgrims

Laat ons stilstaan en elke pijn in de ogen kijken. Hierin bevindt zich diepe spiritualiteit. Niet ‘enkel’ de momenten waar wij mediteren en geestelijk voer tot ons nemen die onze Ziel doet ademen, maar waarlijk ‘OOK’  stil staan en stil zijn bij alle weerstanden die we proberen te ontwijken…. Pas dan leven wij volgens een door ons zo geliefd Hermetisch principe….


 
Have you ever Truly Smelled the sweet taste of death and been aware that it is nothing to fear for…?
Have you ever Truly Touched the core of Being, where all is Whole and Peace is what you Are…?
Have you ever Truly Longed to be Freed from All physical Experiences…?
Have you ever been Truly Aware that a ticket to such a place is easy to reach…and only Consciousness can prevent you from grabbing it…?
Have you ever Truly…
Only then my friend… Thou  shall not longer judge me for my thoughts.
 

Zwaarmoedig niet? En zo heel erg ‘niet Nora,’ hoor ik de meesten die me kennen en dit zullen lezen denken. Of erger nog, me veroordelen. ‘Hoe durf je zo te denken en geen rekening te houden met anderen!’
Only when my friend…

Eerlijk gezegd zijn dit soort gedachtespinsels gebaseerd op diepe gevoelens waarvan ik denk het belangrijk is ze te durven benoemen. Ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben maar dat menig mens het toch zeer ‘onspiritueel’ vindt om zulke gedachten over het leven te hebben, niet? Vooral wij ‘wakkere lichtwerkers’, dat wordt niet van ons verwacht. Terwijl onze voelsprietjes net wagenwijd open staan en we toch zoveel voelen, hebben we de neiging alleen de lichtvolle boodschappen en ervaringen te delen. Ik geloof er niet meer in, dat is niet langer van deze tijd. Dit hoort volgens mijn bescheiden mening in het tijdperk thuis waar we onze brieven steeds eindigden met de woorden ‘Love and Light’. Ruikt dat niet een klein beetje naar Ego als we denken alleen maar Love and Light te zijn? Laat ons bescheiden blijven en beseffen dat mensheid Onderweg is naar deze staat van Zijn.

We weten ondertussen allemaal dat we zielen in een menselijke ervaring zijn en dat deze ervaring niet altijd ‘licht-vol’ is. Soms wandelen we door donkere dalen die al dan niet geschapen zijn door lichaam of geest, met slechts één doel; meer Bewust-Zijn.
En als wij deze donkere Ervaringen niet delen met anderen, scheppen we het idee dat wij ‘meer’ lichtvol-spiritueel-ontwaakt-of wat dan ook voor termen- zijn waar wij een ander onbewust kleiner mee maken? Ook onze donkere kantjes horen we liefdevol te omarmen, we mogen en kunnen ze uiten, niks mis mee! Het is net ‘Mens Zijn’. En wanneer we Vol-ledig  Mens Zijn, pas dan dragen wij bij aan het groter Geheel van de puzzel genaamd Aarde. In alle openheid, kwetsbaarheid en eerlijkheid durven Zijn, op elk moment van onze Ont-wikkeling.  Onze Aarde en haar Bewustzijn heeft dit nodig om zelf te kunnen transformeren naar haar volgende frequentie, dus laat ons ook respectvol blijven naar Haar...

Mijn creatie tot meer bewustzijn dezer dagen heet menopauze. Het moment waar vrouwenlichamen veranderen naar alles wat we ‘niet willen’ en dus weerstand bij oproepen.  Niet alleen lichamelijk krijgen we zo verschrikkelijk het gevoel dat ons lijf niet meer in overeenstemming is met het innerlijk (zelf)beeld dat leeft in onze geest. Mentaal worden we als raketten van hoge hoogten naar diepe laagten afgeschoten. Nog nooit heb ik zo’n wisselende gemoedstoestanden ervaren in mijn leven als nu, van het opperste geluk naar zo’n diep pijn-punt waar een ticket naar ‘al wat Ik Ben Vrede is,’ wel erg aanlokkelijk lijkt… Maar pijn, hoe zeer die ook doet, heeft me altijd gewezen dat de tijd om nieuwe lessen te leren aangebroken is. Alleen een lichaam dat niet begrijpt wat er gaande is bestaat in pijn. Weerstand tegen dat wat Is, schept blokkades, blokkades scheppen pijn, pijn schept somberheid…  

Toen ik gisterenavond naar bed ging nadat ik had durven verwoorden hoe deze pijn voelt, vroeg ik vanuit mijn Ziel naar Hulp om me te begeleiden in dit proces… En wanneer de ochtend aangebroken was, wist ik… Mijn geest moet leren wennen aan een deze nieuwe ‘jas ‘die in de maak is zodat body, mind & spirit weer in overeenstemming raken. Just go with the flow… Zo simpel is dat!

Op de radio speelt: Stevie Wonder, Superstition “If you believe in things, you don’t understand, then you suffer”
Wat fijn toch dat wij altijd Gehoord worden….

Laat ons stilstaan en elke pijn in de ogen kijken. Hierin bevindt zich diepe spiritualiteit. Niet ‘enkel’ de momenten waar wij mediteren en geestelijk voer tot ons nemen die onze Ziel doet ademen, maar waarlijk ‘OOK’  stil staan en stil zijn bij alle weerstanden die we proberen te ontwijken…. Pas dan leven wij volgens een door ons zo geliefd Hermetisch principe…. Tenslotte komen we toch in de eerste plaats naar hier om te Ervaren, is het niet zo?

Ik heb geleerd dat als de wereld weer eens zwaar gaat wegen… we niet kunnen ontsnappen aan onze fysieke vorm….
Ik heb geleerd dat ik aan het begin sta van alweer een andere ik-vorm…
Ik heb geleerd welke hel mensen in depressies moeten doorstaan…
Ik heb geleerd dat hoe rijper mijn geest wordt, des te nietiger mijn persoonlijkheid…
Ik heb geleerd dat ik niet meer ben dan één van de bijna 7 miljard  puzzelstukjes, die haar bijdrage levert aan een Groter Geheel…
En ik ben Dankbaar voor al de geschenken die zich vermommen in problemen.

Laat ons Mens Zijn… Laat ons Mens Zijn…Let’s just go with the flow…