Nada Kronieken/Chronicles Buitenaards/Extraterrestrial Meditaties/Meditations Korte verhalen/shorts Bibliography
Myriah´s Grasses Roots Reïncarnatie/Reincarnation Written with love Gedichten/poems Portfolio

 

Het wezen van de paddestoel

Maja KluversWanneer ik dit schrijf is het herfst. Niets bijzonders zullen de meeste mensen zeggen. De hele natuur werkt mee. De signalen die we met onze fysieke zintuigen waarnemen, zoals kleuren, vallende blaadjes, en afstervende bloemen geven ons soms een gevoel van een naderend einde. Maar niets is minder waar! De herfst, de voorbode van de winter, is een tijd van rust en bezinning. Een periode om onszelf de tijd te gunnen alles wat we geleerd hebben nog eens goed te overdenken en te integreren. Zodat we in de nieuwe lente, net als de natuur, verrijkt en vol van toenemende kennis en kracht, opgedaan tijdens de voorgaande periode, weer tot volle bloei kunnen komen!

Een duidelijk signaal in de herfst zijn de paddestoelen. Zijn ze werkelijk deze herfst fysiek groter en ook groter in aantal? In de tuin vlakbij de vijver staat dit jaar voor het eerst een hele grote groep met prachtige kleuren. Als ik er naar kijk bekruipt me een gevoel dat op heimwee lijkt.

Toen we een paar dagen op Schiermonnikoog verbleven, vroegen we de natuurgeesten om ons te leiden naar plekken waar paddestoelen staan. In het begin van de wandeling waren ze (fysiek) nog klein, maar naarmate we verder liepen werden ze steeds groter, talrijker en ook het aantal kleuren nam toe.

We hopen dat we de vliegenzwam mogen zien Maar waarom? Op een gegeven moment wordt er ‘gezegd’ om goed naar links te blijven kijken. En ja hoor, daar staan twee oranje paddestoelen met witte stippen. Wat mooi. Als we nog eens goed kijken staan er onder de wilde roos twee paddestoelen, rood met witte stippen. We worden er emotioneel van. Waarom brengt deze verschijning zoveel emoties bij ons naar boven?

Ik besluit om contact te maken met de ESSENTIE van de Paddestoel. Ik voel de energie naderen en als ik contact heb is deze zo krachtig, dat ik moeite heb om te blijven staan. Mijn benen beginnen helemaal te trillen. Wat een enorm Wezen is dit! De aard van dit schepsel komt rechtstreeks vanuit de natuurrijken van de Moeder Aarde. We begroeten het Wezen met liefde en respect en vragen of we iets mogen weten over de Paddestoel.

We komen te weten dat er inderdaad meer zijn dit jaar. Dat heeft te maken met de grote schoonmaak van de Moeder Aarde, die de afgelopen warme zomer extra is geactiveerd. Paddestoelen zijn de bewaarders van gevoelens van de mens uit de periode dat alles nog in harmonie met elkaar was; gelijkheid van geest voor alle bewustzijnsvormen.

Deze gevoelens worden ‘bewaard’ door bewustzijnsvormen die ook het licht vertegenwoordigen en verblijven in de moeder aarde (in de aarde ster). Aangezien de Aarde op weg is om opnieuw een planeet van eenheid, liefde, harmonie en respect te worden, zullen ook deze lang bewaarde gevoelens naar het licht komen. Immers, alles wat in het donker was komt nu naar het licht. Net zoals de kristallen - die o.a. de bewaarders zijn van de dromen van de mensen en waarin bovendien een enorme hoeveelheid kennis ligt opgeslagen - die nu in enorme aantallen weer naar de oppervlakte komen, zo ook neemt het Wezen van de Paddestoel deel aan dit verlichtingsproces om de mensen te helpen die gevoelens van weleer terug te krijgen om met zichzelf en de hele schepping in eenheid en in harmonie te zijn.

Bijzonder is ook dat we paddestoelen hebben gezien in de kleuren van alle chakras, behalve blauw. Bij navraag blijk dat de kleur van de paddestoel correspondeert met gevoelens van de betreffende chakras.

De donkere bruine soorten en de inktzwam, horen bij de chakras die zich bevinden onder onze voeten, in de moeder aarde. Maar waarom dan geen blauw? Is dit nog in ontwikkeling? We komen er niet uit. Wel is heel bijzonder dat de ‘rood met witte stippen paddestoel’ de eenheid weergeeft van de basis en het kruinchakra. De totale volmaaktheid.

Komt hier ons gevoel van heimwee vandaan? Zijn we daarom zo gefascineerd door dit wezen? Hebben we diep van binnen een WETEN hoe het was en weer zal ZIJN?

Met dank aan de essentie van de Paddestoel.