Nada Kronieken/Chronicles Buitenaards/Extraterrestrial Meditaties/Meditations Korte verhalen/shorts Bibliography
Myriah´s Grasses Roots Reïncarnatie/Reincarnation Written with love Gedichten/poems Portfolio

 

 

Tegen de stroom inzwemmen werkt niet

John Cali & Spirit
Copyright © 2005 Great Western Publishing


www.greatwesternpublishing.org

vertaling: Mirjam Coumans. B.A.


Gedurende de laatste maand had ik telefoontjes van een telemarketingbedrijf gekregen. Ik nam de telefoon nooit op omdat ik hun nummer herkende op mijn nummermelder. Ik moet toegeven – ze hielden ongelofelijk stug vol en belden mij verschillende keren per dag, overdag en ’s avonds.

Ik merkte dat ik in de loop van de weken steeds gefrustreerder werd en ik voelde een weerstand, die steeds groter werd. Hoe meer weerstand ik bood, hoe vaker zij belden.
Uiteindelijk, moe geworden van de onophoudelijke telefoontjes, nam ik de telefoon op. Het bleek hun laatste poging te zijn.
Ik vertelde beleefd dat ik van hun lijst wenste te worden gehaald. De mevrouw aan de andere kant van de lijn was heel aardig en deed wat ik haar vroeg.

Simpele oplossing. Dat was het einde van de affaire.

Later dacht ik over de affaire na. Ik had mezelf veroorloofd om diep in weerstand te duiken. Die weerstand tegen wat ik niet wilde, bracht mij juist meer van wat ik niet wilde. Toen ik het opgaf, eindigde de affaire vredig en snel.

Wat een prachtige les!
Vooral omdat ik mij er altijd op voorsta dat ik iemand ben die geen weerstand biedt.

Weet je, Joseph en ik leren mensen steeds om geen weerstand te bieden. Soms leren de leerlingen de les eerder dan de leraar.

Spirit:

“Er zijn hier twee principes – of zoals je wilt, wetten – werkzaam.

Het eerste principe is de wet van de Aantrekking. Simpel gezegd, de Wet van Aantrekking zorgt dat je altijd meer krijgt van waar je je aandacht op richt.

Het is heel simpel en puur en het is niets dat je niet al weet. Ik ben hier om je er aan te herinneren.

Het tweede principe is eenvoudigweg anderen laten zijn wat ze verkiezen te zijn. Of je het nu met ze eens bent of niet. Je zult vrede en geluk vinden, vrienden, door gewoon je eigen pad te volgen en te negeren wat anderen doen.

Zet je af tegen wat anderen doen en je raakt gefrustreerd en wordt leeggezogen. Laat anderen doen wat zij doen en je zult vreugdevol en energiek zijn. Accepteer wat zij doen en doe je eigen dingen.

Hoe meer mensen dit pad volgen, hoe meer jullie levens vol vrede en vreugdevol worden.

Je kunt creëren wat jullie vrede op aarde noemen door bij jezelf te beginnen. Daar begint en eindigt alles – bij jou.”