Nada Kronieken/Chronicles Buitenaards/Extraterrestrial Meditaties/Meditations Korte verhalen/shorts Bibliography
Myriah´s Grasses Roots Reïncarnatie/Reincarnation Written with love Gedichten/poems Running Fox Home

Verbinding

'Verbinding' door Heleen Verduin

 

Verre Binding of Verbinding

Nora Pelgrims

21 april 2010

 Ik stel mezelf weleens de vraag of er meer van die wezens zijn zoals ik, die van tijd tot  tijd sferen blijken op te pikken uit het veld dat ik ~ Het Evolutieveld~ pleeg te noemen. Hoogstwaarschijnlijk wel. Laat me mezelf even nader verklaren.
Deze  sferen herken ik als steeds terugkerende, golvende patronen die op me afkomen tot ik er niet meer omheen kan. Ze komen via alle richtingen en geven me een gevoel alsof ik mezelf in een wormgat bevind. Een plek waar ik alleen in kan doordringen als ik de kernbegrippen die zich in deze Evolutionele Waves bevinden, geïntegreerd heb.
Het thema van deze ‘Wave’ dient zich aan als Ver-binding. Connecties die plotseling uit het niets blijken te verschijnen en heel verre bindingen blijken te zijn.

Nu hebben we natuurlijk de sociale netwerken die in deze tijd van globale verbindingen een hele grote rol spelen. Alhoewel ik lang bij mezelf dacht dat ik niet zou meelopen met de Facebook kudde, dan is er altijd wel iemand die net genoeg (emotionele) druk weet uit te oefen tot je jezelf aanmeldt bij het netwerk van virtuele verbindingen. Elke medaille heeft twee zijden, zeg ik wel eens en ik stond al snel versteld van al die ‘vernieuwende verbindingen’. Zo kwamen er via via oude familieleden aankloppen die ervoor zorgen dat mijn stamboom aangroeide met gezichten die ik sinds ik een ukje was niet meer had gezien. Oude klasgenoten riepen virtueel mijn naam en al snel werd een reünie gehouden waardoor we elkaar allemaal nog een keer face to face konden zien. Hier en daar verschenen lichtpuntjes die deel uitmaakten van de ‘oude’ spirituele groepen die back in the nine-ties zo ‘in’ waren. Maar ook zij waarmee we een email relatie hebben kregen plotseling vorm en gezicht en waren ineens meer dan een adres geworden. Kortom, verbindingen die herkenbare Verre Bindingen Zijn en in een nieuw jasje gestoken worden. Alles voelt zo lekker close….

Toch merk ik ook dat er wel eens meer bij je aanklopt dan je lief is en willen we het zuiver houden, dan zullen we net als in de fysieke wereld soms de deuren van deze virtuele wereld moeten sluiten willen we niet bedolven raken in relaties die ons, noch de ander, dienen in het Nu.

Zo ontdekte ik hoe oude wonden zich via dit medium opnieuw kunnen manifesteren. Wonden die vragen om andermaal te verbinden. Het gaat snel met die vragen om opnieuw verbonden te zijn, erg snel. Er wordt van je verwacht om liefst meteen antwoord te geven. Je hoort als het ware erg snel te beslissen en dat is allesbehalve makkelijk. Maar het hoort bij dit wormgat waarin ik mezelf bevind en ik besef donders goed dat dit zich niet voor niets aandient. Het Universum vult mijn wormgat met niets dan lessen om op te schonen. Wanneer ik daardoor heen ben, kan ik eruit glijden als een herboren mens dat weer een beetje meer inzicht heeft gekregen in evolutieprocessen. Gek is dat… Vaak zijn het momenten waarvan je je zo bewust wordt dat zaken waarvan je dacht dat ze voorgoed uit je leven verdwenen waren, zich weer aandienen. Dat wat be-leefd IS, is überhaupt nooit echt ‘weg’. Het blijft bestaan in een tijdsgolf,   tot de tijd gerijpt is om de volgende stap in het Evolutie Proces van de ‘Al-tijd’ te volbrengen. Keer op keer, zodat we Dat Wat IS, naar een andere trilling kunnen verheffen, zuiverder , ‘hoger’…

Wat betekend dat ‘zuiverder,’ bedenk ik me dan…? Is dit iets wat voor jou beter, meer vredevol of gewoon lekkerder voelt? Dat lijkt me in deze ‘tijd’ echt niet meer te voldoen. Het draait al lang niet meer om wat ik of jij denkt zuiver te zijn.

Ware Zuiverheid Dient De Wereld In Al Zijn Vormen
Het omvat niet enkel jij, maar de hele Verbinding rond jou in de breedste zin van het woord. Als het niet het hoogste Goed kan Dienen voor alle betrokkenen, is er niets zuiver aan…

Als we het zuiver willen houden, zullen we moeten kunnen vertrekken  vanuit de be-leving:
 IK BEN in Totale Vrede Met Jou en het Pad dat Jij bewandelt. Op dit pad,- dat ik al dan niet samen met jou bewandel- wens ik je Oprecht Liefde en Vrede…

Pas dan kan en mag ik oordelen of ik met een verre binding in verbinding blijf.
Wat het thema van het Evolutie Veld een volgende keer zal inhouden, zullen de Waves me wel vertellen. Al wat ik onthoud van deze leringen is dat...

We steeds de kans krijgen om wat voor oud denkpatroon we voordien toepasten te overstijgen.

En dat, zal een constante zijn door alle tijdsgolven heen…