Nada Kronieken/Chronicles Buitenaards/Extraterrestrial Meditaties/Meditations Korte verhalen/shorts Bibliography
Myriah´s Grasses Roots Reïncarnatie/Reincarnation Written with love Gedichten/poems Running Fox Home

Zonnenbloem

foto: Simone Brockhuis

Voorjaar 2003

Maja Kluvers


Na de koude en lange vorstperiode, waarin we regelmatig de voederbak voor de vogels met zaadjes hebben gevuld, komen er heel voorzichtig een aantal zonnebloemplantjes uit de grond. Waarschijnlijk naast de bak gevallen en zo in de tuin gekomen. De uitgekozen plaats lijkt me niet ideaal, winderig en niet veel steun voor een dergelijke majestueuze bloem. Ik besluit de zaailingen een kans te geven, nog niet wetend dat hier een paar maanden later een heel bijzonder gesprek uit voort zal komen.

Na een poosje blijkt dat de bloem toch anders groeit dan verwacht. Ze is kleiner dan de zonnebloemen die ik ken. Lijkt eigenlijk meer op een groot soort Gerbera en is ongeveer een meter hoog. Ook is de kleur iets anders, maar wat het meest opvalt is dat de bloem met het ‘hoofd’ niet naar de zon gekeerd staat, maar naar de terraskant, naar het raam gericht. Wil ze iets vertellen?


Als de bloem opengaat sta ik voor een volgende verrassing; het hart is helemaal groen i.p.v. bruin. Naarmate de bloem ook in het hart verder bloeit wordt dit van binnen oranje! Opeens zie ik de kleuren van drie chakra's bij elkaar. Te weten: hartchakra, zonnevlecht en tweede (innerlijk kind) chakra. Het ziet er zo bijzonder uit dat ik echt het gevoel krijg dat deze bloem een boodschap heeft.

Op een prachtige dag, als het heerlijk rustig is buiten, vraag ik aan het wezen van deze bloem of ik contact mag maken en of zij misschien een boodschap heeft om aan de mensen te vertellen. Dat is inderdaad het geval. Ik pak pen en papier en ga rustig bij de plant zitten en stem me af op het bewustzijn van deze bloem.

Ik vraag of ze tot een kleinere soort behoort en ik krijg het volgende antwoord: "Dat klopt inderdaad. Maar, onze energie is net zo groots en krachtig als de fysiek grotere soorten, want wij zijn EéN. Het is de mens die denkt dat een fysiek kleinere verschijning ook automatisch minder krachtig zou zijn. Deze gedachte heeft dan meestal betrekking op lichamelijke (getrainde) kracht en niet op de INNERLIJKE. Deze innerlijke schoonheid is waar het om gaat. De kracht van het bewustzijn. De kracht van en het geloof in De Liefde.”

“Wij komen de mensen een spiegel voorhouden. Maar een andere spiegel dan die jullie gewend zijn. Het is een spiegel die te maken heeft met een veel grotere kracht namelijk de spiegel van innerlijkheden. De grote innerlijke kracht waaraan velen van jullie voorbij gaan.”

“Luister naar wat ik te vertellen heb.”

“Jullie zijn in wezen allemaal prachtige zonnebloemen. Ieder van jullie straalt even mooi en heeft hetzelfde gouden hart zoals wij het jullie nu tonen. Door alle conditioneringen en de meningen van anderen, vinden jullie jezelf helaas niet mooi genoeg en vaak ook niet goed genoeg. Deze gevoelens worden door jullie zelf nog eens versterkt door wel in een spiegel te kijken maar dat is een spiegel van uiterlijkheden waarin jullie voor je gevoel nog eens bevestigd zien, dat er inderdaad iets met jullie mis zou zijn. In het leven van alledag wordt de mens steeds weer met zijn neus op deze spiegel gedrukt. Mede hierdoor is bij velen van jullie het hartcentrum (af)gesloten. Maar met niemand van jullie IS iets mis. Toen jullie nog klein waren vonden jullie jezelf perfect, heel en compleet, maar door de invloeden van buitenaf is dit gevoel weggeëbd. Door al deze gevoelens van ontkenning van wie jullie in werkelijkheid zijn, is jullie lichtlichaam kleiner geworden. Hierdoor ga je je geestelijk en lichamelijk ook kleiner voelen en zitten velen van jullie in een neerwaartse spiraal van negatieve gevoelens gevangen. Van niet goed genoeg zijn.”


“Gebruik je licht en je potentieel en straal zoals je dat altijd hebt gedaan voor je naar de aarde kwam. Houd van jezelf. Je kunt je lichtlichaam activeren door onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Maar dan ook van ieder deel van het Zelf! Geloof in jezelf en blijf trouw aan datgene waarvoor je gekomen bent, ook al vinden anderen het maar vreemd.”

“Kijk naar mij!”

“Ik was een klein zaadje. Zie mijn totale zijn in kleur, kracht, energie en liefde van de Ene. Het geel van de Zon, het groen van het Hart en het oranje van het gevoel, je Innerlijk kind dat weet wat goed is voor Jou!”

‘Als jullie vaker in de spiegel van innerlijkheden zouden kijken i.p.v. te letten op uiterlijkheden, zullen jullie de heelheid in jezelf en in alles om je heen ervaren. Dan zullen ook de dingen, waarvan jullie nu vinden dat het maar moeizaam gaat, veel beter lopen.”

“Open je Hartcentrum voor de liefde van de Ene. Die is al in je aanwezig, je hoeft de BRON alleen maar aan te boren.”

“In Licht, liefde en vrede.”

Met dank aan het wezen van de ZONNEBLOEM en de natuurgeesten.