Running Fox
 
  R U N N I N G F O X P A P E R S
  Running Fox
   
  Februari 2011 - Terug uit Egypte
 

11e jaargang nummer 76

Thuispagina

Inside Edfu Temple

De Nada Kronieken, deel 70

Hans Brockhuis

En toen was er dat ene moment, toen mijn echtgenote en ik een moment helemaal alleen waren in een van de vertrekken die vroeger deel hadden uitgemaakt van het sanctuarium, het heilige der heiligen. Ineens was die klik er. Het leek of er een transformatie had plaatsgevonden; ik waande mij in een andere tijd, in een andere hoedanigheid, in een compleet ander tijdsgewricht.

Imertnebes

De Nada Kronieken, deel 38

Hans Brockhuis

Imertnebes, de hemet-Netjer of dienares van god, schoof langzaam de prachtig geborduurde voorhang van de tempel opzij en stapte bedachtzaam over de drempel van het heilige der heiligen. Vervolgens knielde zij in één vloeiende beweging neer voor haar godin Renenwetet. Terwijl de godin met haar slangenhoofd vol mededogen op de jonge vrouw neerkeek, die in haar zuiver linnen, bijna transparant gewaad met gespreide armen op een grote witte vogel leek, prevelde zij haar ochtendgebed:

Imhetep

Ik Ben een Ziel op Reis. Wie, wat en waar ik geweest ben is niet belangrijk, wat ik herinner en toepas aan ervaringen, hoe ik mijn opdracht elk moment in het Nu invul, dat is belangrijk.

Sfinx

Schitterend rijst gij op in het hemelse licht land, O levende Aten, schepper van het leven! Als gij de dageraad schept in het oostelijke licht land, vervult gij ieder land met Uw pracht...

Winged Isis

Judith. K. Moore

 

“Ik ben Isis, mijn sluier gaat omhoog. Egypte is het Heilige Land en het Lichaam van Osiris is Egypte. Ik zoek de stukken van mijn geliefde Osiris. Dat wat door Seth werd afgesneden moet geheeld worden..."

Gertrud Althausen

Mijn Egyptenaar ging op zijn vele reizen ook vaak naar Jeruzalem omdat hij geïnteresseerd was in de Kabbala. Hij was de eerste die er zich indertijd over uitsprak dat we allen één zijn. Ook was hij een geleerde in de astrologie. In die tijd allemaal heel bijzonder in Egypte.

DesertSunset

Door Celia Fenn

.... we voelen op dit moment duidelijk de veranderingen en overgangen, als de oude Driedimensionale rasters uiteenvallen en de Aarde naar de Vijfde Dimensie opschuift. De ‘crisis’ in het Midden-Oosten maakt heel erg deel uit van deze verschuivingen en veranderingen, en is niet iets om bang voor te zijn.

Simone Awhina

De kerstboom versieren, wat mij betreft niet per definitie een gezellige gebeurtenis. Vele jaren bracht het versieren van de boom voor mij een verdrietig gevoel met zich mee. De man met wie ik een paar maanden later trouwen zou was namelijk met kerst ernstig ziek geworden en hij overleed ruim een maand later. De eerste kerst na zijn dood heb ik met veel tranen en verdriet de kerstboom opgetuigd, maar gelukkig verliep het ritueel ieder jaar een beetje beter.

"Er zijn zoveel dingen die ik U zou willen vragen, maar eigenlijk vraag ik me alleen af wie ik nu echt ben."

-- Tessa, dagboek, 19 juni 1999.

 

Jan Bart Brockhuis

Jijzelf bent in staat om groot(s) te denken over jezelf. En ook om onder ogen te zien waar je jezelf nog in tegenhoudt. Wellicht ken je het wel: je wilt iets maar het lijkt alsof er een elastiek is dat je terugtrekt. Terwijl je verstandelijk weet dat het belangrijk voor je is en ook voor de juiste redenen. Hoe ga je het dan toch voor elkaar krijgen? Waar zit je innerlijke barriere? Mocht je daar meer over willen weten en stappen maken, dan ben je welkom om mee te doen aan de Avonden Persoonlijk Werk.

cover

Het Avontuur van het leven

Hans Brockhuis

Simone

Concertagenda 2011

Simone Awhina

Simone Awhina in concert; geplande optredens en workshops gedurende het eerste halfjaar van 2011

Regenboog 2

Dansen op de regenboog, deel II

Jill Kramer-Bryant

In het eerste deel heb ik het over de primaire kleuren, Rood, Blauw en Geel gehad. Laten we nu verdergaan met de secundaire kleuren, Groen, Oranje en Paars.