Tipje van de sluier
 
  R U N N I N G F O X P A P E R S
  Running Fox
  februari 2013 - Aspecten van spirituele muziek
  13e jaargang nummer 90
veer

Citaat van de Maand

Jimi Hendrix

--Muziek is religie voor mij; ook in het hiernamaals zal er muziek zijn...

Voor mij viel het kwartje pas tijdens een van de befaamde Klassieke Muziekavonden op de middelbare school, die twee keer per jaar in de gymzaal werden georganiseerd. Op die voor mij gedenkwaardige avond zong een gelegenheids-schoolkoor o.m. het koraal: O Haupt voll Blut und Wunden uit de Matthäus Passion. De hemelse muziek stroomde rechtstreeks mijn hart binnen en ik was voorgoed verkocht. Dat smaakte naar meer, veel meer....

Hans Brockhuis

Begeleid door de eenzame monotone trom voeren de levend geworden kachina’s hun traditionele pavane, hun langzame dans, uit die al om middernacht is begonnen en tot zonsondergang zal voortduren. De circa 30 mannen bevinden zich in een soort trance en het geratel van de als sieraden meegevoerde schelpen, die de ratelslangen moeten voorstellen, zorgen er op het ritme van hun voetbewegingen voor, dat ook de toeschouwers als het ware worden meegevoerd naar onpeilbare verten....

Myriah Krista Walker

Adem diep in en laat het door je heen stromen zoals gouden vloeistof door een hoge esdoorn stroomt. Jouw adem vloeit omhoog als een fontein en dan weer omlaag naar de kern van Jouw we-Zen, daarbij altijd het gouden Licht met zich meedragend. Voel in je Geest, de drukte of de stilte daarin. Voel de temperatuur en de status van alles wat zich daar afspeelt. Visualiseer je handen diehet vasthouden, en leg het liefdevol stil....

Jill Kramer-Bryant

Ik hoor de klokken van de kathedraal luiden, de gelovigen tot gebed oproepend. Het geluid, dat ik zo goed herken, resoneert in mijn oren. Ik denk terug aan mijn lieve zuster die, jaren geleden, troost zocht om haar schuld en boete af te lossen.

Terwijl ik door het bos naar het meer wandel, ervaar ik de krachtige kleuren. De takken buigen als het ware met hun takken naar me toe alsof ze me welkom terug willen heten. De aarde voelt warm onder mijn voeten en de vogels zingen hun hemelse lied. U bent teruggekeerd vrouwe, zingen ze.

Mara Oldenburg

“Tenslotte kom ik weer terug op het zonneteken in jouw hand. Kijk er vaak naar, Mara, zodat je wordt her-innerd aan jouw missie, het doorgeven van licht. Tot voordeel van al degenen die deze pennenvruchten onder ogen zullen krijgen. Weet dat je daarbij altijd wordt geholpen. Wij allen wensen je daarbij alle goeds toe.’”

Hans Jansen

Het valt niet mee om voor zoiets ongrijpbaars als 'spiritualiteit' woorden te vinden die dit verschijnsel volledig recht doen. Een kerkmusicus begint pas goed op gang te komen als woorden overgaan in muziek; hij staat klaar, daar waar woorden door de muziek hun meerwaarde kunnen krijgen en geeft diepere dimensies met in klank uitgedrukte noten. Dit geheim is in wezen onbespreekbaar; hoe meer je het zou analyseren, des te meer zal er verloren gaan. Muziek is per definitie 'spiritueel', 'geestelijk'; het is voorwaarde en uitkomst tegelijkertijd.

Sinds de oudheid gaan muziek en spiritualiteit hand in hand. Nog steeds zijn muziek en spiritualiteit met elkaar verbonden. Denk bijvoorbeeld aan muziek die wordt gebruikt om te mediteren. Of gospelmuziek die te horen is in verschillende kerken bij het aanbidden van God. Maar waardoor komt het dat muziek en spiritualiteit zo met elkaar verbonden zijn?

Leny Kruis

Als een volleerd balletdanser zie ik mijn vader de passen aangeven die mijn moeder volgt. Ze lachen beiden, het geluk straalt van hun gezichten af. Begeleid door de zachte wind die de wolken hen laten, dwalen en draaien zij hun passen op de witte wonderen in de hemel. Ik kijk vanuit de auto naar boven. Naar hen die ik zo mis. Mijn fantasie gaat op de loop. Op de muziek van de autoradio zie ik op de wolken mijn ouders innig en met veel plezier en genoegen samen dansen, ik zie mijn zusjes en broer meekijken en genieten, en ik?

Agenda

1e halfjaar 2013

28 febr Verschijning nieuwsbrief: Aspecten van spirituele muziek
28 maart Leiderdorpse Lichtcirkel
14 april Verschijning nieuwsbrief: Zielenpijn en transformatie
25 april Meditatieavond
30 mei Leiderdorpse Lichtcirkel
8 juni Verschijning nieuwsbrief: Thema nog niet bekend
27 juni Meditatieavond
. .

.

Running Fox Crea

Hans Brockhuis

Hulp bij jouw creatieve (schrijf)proces? Misschien wil je jouw verhaal of boek laten redigeren? Mogelijk ben je wel op zoek naar iemand die jouw teksten kan vertalen? Of jouw boek, praktijk, uiting aan een breder publiek presenteren? Het is allemaal mogelijk via de Running Fox Creatieve diensten. Klik op het logo voor meer info.

Ieder-Eén is Al-Eén

Ieder-Eén is Al-Eén

René Bussink

Op 21/12-2012 verscheen het eerste boek van René Bussink van coachingspraktijk: www.renesans.nl. Met recht kan dit een heel bijzonder boek, met een heel bijzondere titel worden genoemd. Uitgave: Piramidions - paperback - 98 pag. - Verschenen: 21/12-2012 - ISBN 978-94-914391-4-8 - € 17,95 - te bestellen via deze link

Een reactie: Dit boekje is een stimulans voor je eigen spirituele ontwikkelingsproces. Nico Appelman, spiritueel maandblad Spiegelbeeld.

Piet en Ria Wolvers

 

Piet Wolvers

 

Schilderen met penseel en palet niet alleen een passie, maar ook een vorm van schrijven, van communiceren met degene die het schilderij bekijkt en op zich laat inwerken. En dat geldt meer dan ooit voor de manier waarop Piet werkt. En dat sluit dan weer naadloos aan bij het gedachtegoed van de Running Fox website...

Een Schat aan Inzichten

Ginie Abbring Hingst

 

Een bijzondere gedichtenbundel - Nu al de tweede druk beschikbaar!

Zeer geschikt als cadeau voor jezelf of voor een ander!

Met 21 afbeeldingen in kleur - slechts - € 11,99

Simone

Concertagenda 2012

Simone Awhina

Simone Awhina in concert; geplande optredens en workshops gedurende het eerste halfjaar van 2012

Jan Bart Brockhuis

Jijzelf bent in staat om groot(s) te denken over jezelf. En ook om onder ogen te zien waar je jezelf nog in tegenhoudt. Wellicht ken je het wel: je wilt iets maar het lijkt alsof er een elastiek is dat je terugtrekt. Terwijl je verstandelijk weet dat het belangrijk voor je is en ook voor de juiste redenen. Hoe ga je het dan toch voor elkaar krijgen? Waar zit je innerlijke barriere? Mocht je daar meer over willen weten en stappen maken, dan ben je welkom om mee te doen aan de Avonden Persoonlijk Werk.