0 Running Fox Papers april 2006

Running Fox Papers

6e Jaargang nummer 37 ~ april 2006 ~ Aspecten van Liefde

Inhoudsopgave van deze nieuwsbrief

Citaat van de maand:

Laten we in Liefde onze Harten openstellen

Laten we in Liefde onze harten openstellen, zodat we leren te houden van verschillen, en onze wereld openstellen voor Anderen om zo de mogelijkheid te hebben om alle naties om te vormen tot eenheid in verscheidenheid.

Lady Nada

Een Schat aan inzichten

~*~*~*~

Inhoud

Citaat van de maand Laten we in Liefde onze Harten openstellen
Aspecten van Liefde Hans Brockhuis
Weerloos in my liefde

Annie Braun

Liefde voor het Zelf en het ascentie proces John Cali en Chief Joseph
Bron van Leven Klaas Dijkstra
Onvoorwaardelijke liefde van de houtduif Maja Kluvers
Wat liefde is Tonny de Ronde
Liefde Een eerdere nieuwsbrief over hetzelfde onderwerp
 Colofon  

Aspecten van Liefde

Door Hans Brockhuis

Tijdens mijn zoektocht over de vraag wat de essentie van Liefde zou kunnen zijn, stuit ik op allerlei uitspraken die steeds een ander aspect van Liefde belichamen. Liefde is een gewaarwording die je vertelt dat je hier op aarde bent en dat je geloof in de ander een topwaardering heeft genoteerd.

Mario Mercier, in zijn prachtig serene boek: ‘Gesprekken met mijn engel”, [Den Haag, Mirananda, 1995] relateert liefde aan innerlijke vreugde. Hij vraagt aan zijn engel: “En door wie kan deze vreugde in stand worden gehouden?” “Door de liefde!”, luidt het antwoord. En: “de liefde is de bron van deze innerlijke vreugde, die weer de vonk van liefde is… Maar liefde is meer. Noem het de essentie van de wind, de stralen van de zon, het wezen van de sterren, van pure zuiverheid, de kern van de bomen, van bloemen, het hart van het water, van het vuur, van de aarde, het middelpunt van de ruimte, van het leven zelf, maar bovenal is liefde Licht!

Onze rode kater Jippie loopt nu over het toetsenbord en schrijft zijn eigen verhaal. Door het geven van kopjes tegen mijn hand geeft hij aan hoe groot zijn liefde voor mij is; onvoorwaardelijk. Hij heeft geen boodschap aan al deze woorden. Hij heeft lief, niet meer en niet minder.

Hoe dan ook: Running Fox wenst jou veel liefde toe.

Voor de goede orde verwijs ik je nog naar een eerdere nieuwsbrief over hetzelfde onderwerp dat is te vinden door hier te klikken.

Klik hier voor het volledige artikel

Naar de inhoudsopgave

~*~*~*~

Weerloos in my liefde ~ weerloos in mijn liefde

Door Annie Braun

Weerloos in my liefde,
met my
siel ontbloot,
gestroop van alle
pretensie,
staan ek voor jou.
Gee
my jou hand.
Vorm 'n
naelstring;
wees jy die band
wat keer
wanneer die wêreld
om my
duisel.
Wees jy tog my
Verweer…

 

 

Weerloos in mijn liefde,
met mijn
ziel ontbloot,
ontdaan van alle
pretentie,
sta ik hier voor jou.
Geef
mij jouw hand.
Vorm een
keten;
wees jij die band
die steeds terugkeert
wanneer de wereld
om mij heen
duizelt.
Wees jij toch mijn
Verdediging...Naar de inhoudsopgave

~*~*~*~

 

Ascension

Liefde voor het Zelf en het ascentie proces

Door John Cali en Chief Joseph

JOHN

Op een ochtend, niet lang geleden, ging ik naar een park vlakbij huis om een ‘praatje’ met Chief Joseph te maken. Dit park is erg rustig en heeft een meer aan de noordzijde. Joseph en ik komen hier vaak.

Toen ik daarmee klaar was besloot ik om langs het meer te wandelen. Vanaf het pad kon ik het hele meer overzien. Ik had het niet eerder vanaf dit punt bekeken. Terwijl ik verder liep, genietend van de ongewoon koele en heldere zomerlucht, herinnerde ik mij een paar weken geleden een lange dam te hebben gezien aan één kant van het meer. Ik kwam erop omdat het van de 5 of 6 meertjes in de omgeving de langste dam heeft, ongeveer 250 meter lang.

Terwijl ik liep, bleef ik de dam zoeken. Maar die was nergens te vinden! Ik stond perplex – want ik had overzicht over het hele meer. Maar er was geen dam! Tenslotte bereikte ik de overkant – ik was daar vele malen eerder geweest. Ik draaide me om – en daar was de dam!

vervolg

Naar de inhoudsopgave

 

Bron van Leven

Door Klaas DijkstraHet leven is een liefkozende aanraking
een visioen van gevoelens
uitbrekende verlangens
een oneindige gratie

grote bronnen van wonderen
de wereld een grote liefdestuin
bronnen voor ieder bereikbaar
kom maar, het hek staat open.

Naar de inhoudsopgave

~*~*~*~

Onvoorwaardelijke liefde van de houtduif

Door Maja Kluvers

Mei 2002

Reeds jaren nestelen in de Krentenboom in onze tuin houtduiven. Of het steeds hetzelfde paartje is, is niet helemaal duidelijk, maar ze komen ieder jaar terug en bouwen ook hun nest op vrijwel dezelfde plek. Deze tak zou eigenlijk al lang gesnoeid moeten worden, maar tot op heden konden we er niet toe komen om deze vogels hun broedplek af te nemen, te meer daar er veel bomen bij ons in de omgeving zijn weggehaald. Het is een grote tak met veel horizontale stukken, waar ze blijkbaar gemakkelijk hun nest op kunnen bouwen. Zo mooi! Allemaal takjes worden er kris-kras over elkaar gestapeld, en als ik er naar kijk krijg ik het gevoel dat de eieren er dwars doorheen zullen vallen.

Maar niets is minder waar. Ze zijn heel kalm aanwezig en iedere morgen als ik even stilletjes in de tuin omhoog kijk zie ik dat het nest alweer groter geworden is. Na enige tijd zit het vrouwtje te broeden. Maar dan is het vakantietijd en zal ik een stukje van de voortgang moeten missen. Voor de vogels natuurlijk heerlijk rustig omdat er dan niemand meer door de tuin loopt en ze dus totaal niet gestoord zullen worden. Als we na de vakantie weer terug komen merk ik dat het nest al leeg is en de jongen uitgevlogen zijn. Een beetje weemoedig gevoel overvalt me en ik hoop maar dat alles is goed gegaan met zoveel voorbijkomende poezen in de tuin.

vervolg

Naar de inhoudsopgave

~*~*~*~

Wat Liefde is

Door Tonny de Ronde

Liefde is alles loslaten wat je lief hebt, en het dan overgeven aan de kosmos.
Dan krijg je de liefde te voelen, die werkelijk bedoeld is liefde te zijn.
Liefde is niet afhankelijk, liefde is aanwezig… zonder haar te zoeken, zonder te bewijzen, liefde is een kracht waar we geen moeite voor hoeven doen.
Liefde is de onvoorwaardelijkheid, voor jezelf, het leven der natuur, vergeving… het goddelijke in jezelf.
Liefde is kijken achter de maskers van liefdeloosheid, agressie, jaloezie, kritiek.
Liefde is zo aanwezig, niemand kan haar vinden, omdat ze zo over het hoofd wordt gezien, er wordt gedacht dat zij inzet nodig heeft, dus wordt er aan voorbij gegaan.
Liefde ben jij.
Wees gewoon jij, en je bent liefde.
Liefde is wie jij bent als jij leeg bent, als je verdrietig bent, als je blij bent.
Laat liefde zijn, je bent geschapen uit liefde, draag het uit, wees die liefde en vind de liefde die je bent.
Het is zo eenvoudig, je hoeft er geen moeite voor te doen, je bent liefde, maar bent het vergeten.
Liefs Tonny.

Naar de inhoudsopgave

~*~*~*~