0 Running Fox Papers mei 2009
Running Fox Papers

9e Jaargang nummer 62 ~ mei 2009

Weerstand

Inhoudsopgave van deze nieuwsbrief

veer Citaat voor deze nieuwsbrief:

De Aarde geeft ons meer zelfkennis dan welk boek ook, omdat zij ons weerstand biedt. En slechts strijdend vindt de mens zichzelf.

-- Antoine de Saint-Exupéry, Wind, zand en sterren.

Een Schat aan inzichten

Inhoud

Citaat van de maand Antoine de Saint-Exupéry
Introductie Hans Brockhuis
Weerstand Hans Brockhuis
De hemelse trap Jopie Franssen-Molenaar
Boodschappen vanuit de andere wereld
Be-krachtiging Myriah Krista Walker
Donor Hans Brockhuis
Boodschappen vanuit de andere wereld
Running Fox Creatieve Diensten Hans Brockhuis
Hans Brockhuis
  colofon

Introductie

Toen ik als jongeman radiootjes in elkaar knutselde had ik al te maken met weerstanden. Want elke radio, elk elektronisch apparaat kan daar niet zonder. In de computer, waarop jij deze woorden leest bevinden zich ook een groot aantal weerstanden die in de printplaten zijn verwerkt. Zonder die weerstanden zou je computer niet kunnen functioneren.

Naar de inhoudsopgave

path of least resistanceWeerstand~ Hans Brockhuis

Zoals je weet is eind 2008 mijn boek ‘Het avontuur van het leven’ verschenen. Op 15 december was de presentatie waar velen op af waren gekomen om te genieten van de prachtige stem van Simone Awhina èn om een gesigneerd exemplaar van mijn boek te ‘scoren’. Het was een heel goed begin en mede omdat er op allerlei manieren een flinke stapel verkocht werd, zag ik mijzelf in mijn euforie als het ware al worden uitgenodigd voor het boekenbal.

Kortom, de verwachtingen waren hooggespannen maar allengs droogde de bestellingenbron op en op dit moment lijkt het er een beetje op dat de droom aan het uiteenspatten is. Wat is er aan de hand? Tegen welke weerstanden ben ik aan het oplopen. Waar ligt de resistentie? En ook; is er een mogelijkheid om de tegendruk teniet te doen, om de ban te doorbreken?

Toch is het zo dat ik, wanneer ik deze vraag neerleg bij degenen die mij vanuit de andere wereld bijstaan, steevast de verzekering krijg dat het allemaal goed gaat komen en dat er een dag komt dat de tijd rijp zal zijn dat de in het boek beschreven avonturen hun weg zullen vinden naar vele geïnteresseerde lezers (M/V).

Daarnaast is er nog een hele andere ontwikkeling gaande. Ongeveer tegelijkertijd, op 1 januari, ben ik gestart met wat ik de Running Fox Creatieve Diensten noem. Kijk maar eens op de website naar de betreffende link.

De Hemelse trap ~ Jopie Franssen-Molenaar

Voortdurend zoekt hij het volmaakte
Waar het niet te vinden is
Vertrapt het weten dat de wereld
Het stempel draagt van een gemis.

Verlangen drijft hen naar de toegang
Van het gedroomde paradijs
De weerstand en de worsteling
Bepalen telkens weer de prijs.

Van een wereldwarm intens gevoel
Dat zich niet benoemen laat
Maar heel ver voorbij de sterren
aan het volmaakte raakt.

Ben Brockhuis De weerstand voorbij ~ Ben Brockhuis

[BOODSCHAPPEN VANUIT DE ANDERE WERELD]

Wanneer je naar dit soort zaken vanuit een hogere dimensie kijkt, kun je zien dat weerstand iets is dat door de mens zelf, meestal onbewust, wordt veroorzaakt. Misschien is het wel zo dat de door jezelf opgerichte blokkade ervoor zorgt dat jij niet verder wilt/hoeft dan tot hier. Misschien is het wel zo dat er een inwendige angst binnenin jezelf bestaat om de blokkade niet te hoeven te trotseren en om eens te kijken wat zich voorbij die weerstand, voorbij die aversie, voorbij het onbekende bevindt en afspeelt. Want daar, in de verte, voorbij de barricade, is het misschien wel eng, kom je misschien wel dingen tegen die je helemaal niet tegen wenst te komen, die je tegen de borst stuiten, of erger, waar je totaal geen raad mee weet. En dat is hier ook het geval bij met de geringe verkopen van het boek van mijn zoon.

Maar angst is er om te overwinnen; om te transformeren naar iets anders, misschien wel naar liefde, compassie of mededogen. Misschien ligt er wel roem of rijkdom aan de andere kant van de barricade. Wie zal het zeggen? Maar aan de andere kant is het ook wel zo dat die roem en rijkdom helemaal niet worden gewenst. Misschien wordt er wel als een berg tegen de versperring aangekeken, lijkt die vele malen hoger dan dat hij in werkelijkheid is. Want als je jezelf toestond om over de weerstand heen te kijken komen er misschien wel allerlei nieuwe dingen op je pad. Zijn er ineens allerlei nieuwe mensen die misschien wel onaardig zijn of in ieder geval onbekend. Want wanneer je jezelf verbiedt te kijken, ontneem je jezelf de kansen die er op jou te wachten liggen.

EmpowermentBe-krachtiging ~ Myriah Krista Walker

Kortgeleden was ik aan een nieuwe stofzuiger toe. De Opgestegen Meesters zeggen dat we allemaal op een goede dag in staat zullen zijn om zonder enige moeite onze woning met een simpel handgebaar schoon te maken. Daar kijk ik naar uit! Maar tot het zover is, in dit ondermaanse, heb ik toch een beetje hulp nodig.

Het uitkiezen van het apparaat bleek een amusante ervaring te zijn. De eerste waartoe ik mij voelde aangetrokken was een helderrood stevig ding die Stof Satan werd genoemd. Hoewel deze meer dan in staat leek om te doen waarvoor hij was gemaakt, wilde ik beslist geen satan in mijn huis toelaten. Om nog maar niet te spreken van de omstandigheid dat het helderrood was en draadloos. Ik heb geen zin om iedere keer dat ik mijn huis schoonmaak het ding de baas te moeten worden.

Vervolgens wendde ik mijn blik naar de Eureka. Mooi niet. De prijs alleen al zou je doen uitschreeuwen: “eureka”, net zoals in de dagen van de goudmijnen als ze op een goudader stuitten. Bovendien was hij zwaar en groot en veel meer dan ik nodig had.

Toen viel mijn oog op een mooie helderblauwe, mijn lievelingskleur. Het was een Hoover, had een opvouwbare handgreep en een brede basis en heette Em-Power,  Be-Krachtig. Perfect! Stofzuigen in de Nieuwe Energie heeft zonder meer een nieuwe toon gekregen. Ik had mijn handige handzame zuighulp en was blij dat ik elke keer dat ik mijn huis schoonmaakte aan de energie van BeKrachtiging zou worden herinnerd
.

AlexanderstraatDonor ~ Hans Brockhuis

Met een rood aangelopen gezicht en grote vlekken in zijn nek knalde Jan-Jaap van Deelen met zijn vlakke hand op de ovalen vergadertafel. “Het gebeurt niet! Dit familiebedrijf wordt niet verkocht aan de eerste de beste…”

Het volgende wat hij zich herinnerde waren het gedempte licht, allerlei ondefinieerbare apparatuur en de vage verschijning van een knappe verpleegster die over zijn bed gebogen stond. Tot zijn verbazing bleek het dat hij op de afdeling hartbewaking lag van het Leidse Academisch Ziekenhuis.

Ruim vijfendertig jaar eerder was Jan-Jaap geboren tijdens een korte zomervakantie – meer een lang weekend - op één van de Waddeneilanden. Omdat hij zich niet voor geografie interesseerde was hij op verjaardagen nooit in staat om de naam van het eiland te noemen. Hij was voortdurend in de war tussen Ameland en Schier-nog wat. Nee, Jan-Jaap interesseerde zich voor heel andere zaken. Bier, snelle auto’s, I-pod’s, mooie meiden, die soort dingen. En dan met de nadruk op dingen, waaronder hij zijn veroveringen nadrukkelijk telde. Vrouwen waren in zijn vaak bloeddoorlopen ogen uitsluitend geschikt voor seks en de keuken.

Tegen de stroom inzwemmen werkt niet

Chief Joseph en John Cali [BOODSCHAPPEN VANUIT DE ANDERE WERELD]