0 Running Fox Papers juni 2007
 
Running Fox Papers

7e Jaargang nummer 46 ~ juni 2007

Een glimp van de Oneindigheid

Inhoudsopgave van deze nieuwsbrief

Veer Citaat voor deze nieuwsbrief:

De eeuwigheid begint niet bij de dood. Wij leven nu al in de eeuwigheid en volvoeren slechts een uitwisseling van deze naar de volgende wereld. En deze aanpak, daarvan ben ik overtuigd, is voor ons eigen goed.

Norman Vincent Peale

Een Schat aan inzichten

Inhoud

De eeuwigheid begint niet bij de dood Norman Vincent Peale
Introductie Hans Brockhuis
Het teken van de zon Mara Oldenburg
De andere zijde van de hemel Myria Krista Walker
de Gouden Poort Hans Brockhuis
Woorden van ginds Judith Leigh Bailey
Grenslicht Jopie Franssen-Molenaar

Introductie door Hans Brockhuis

De nieuwsbrief van deze maand gunt jou een glimp van de oneindigheid. Wat gebeurt er als we overgaan, als we het aardse voor het hemelse verruilen. Het gangbare begrip hiervan is dat niemand het weet. We zullen allemaal moeten wachten totdat de tijd daar is om het leven in de materie achter ons te laten. Toch ligt de waarheid iets genuanceerder. In de loop der tijden hebben vele zielen in z.g. Bijna Dood Ervaringen een glimp van de oneindigheid mogen opvangen. Bovendien zijn er vele zielen – nieuwetijdskinderen en anderen – die ook op deze aarde weet hebben hoe het er in de ‘andere wereld’ aan toe gaat. Het boeiende van deze nieuwsbrief ligt dan ook in de verscheidenheid aan flarden uit het hiernamaals die hier door de verschillende auteurs wordt geboden.

Running Fox wenst jou bij het lezen hiervan een onbegrensde blik in het land voorbij de sluiers. Mocht je dit met anderen willen delen, dan ben je hiertoe van harte uitgenodigd.

Hans Brockhuis.

Zonneteken Het teken van de zon

Door Mara Oldenburg

“Voordat ik verder ga met mijn verhaal, Hans, wil ik dat je even een blik werpt op mijn linkerhandpalm.” Mara liet me de binnenkant van haar hand zien. In het midden daarvan, in de hoek tussen levenslijn en hoofdlijn, was het lijnenspel zodanig gevormd dat er duidelijk een cirkel zichtbaar was met in het midden een stip. “Weet je wat dat is, Hans?”, vroeg ze. “Nou ja”, antwoordde ik.“Astrologisch gezien is dat het zonneteken, maar hoe komt het daar?”

“Het is er al vanaf mijn geboorte,” antwoordde ze. “Als kind heb ik het altijd voor kennisgeving aangenomen; wist ik veel. Maar toen ik ouder werd begon ik er toch over na te denken. Zo van, wat betekent het en wat kan ik ermee!”

Mara en ik zaten weer in de Leidse stationsrestauratie met uitzicht op de bedrijvigheid van het busstation. Gezeten achter koffie, thee en appeltaart vertelde Mara tijdens deze tweede sessie verder over haar ‘avonturen’ in Neveralwaysland.

road to heaven De andere zijde van de hemel

door Myriah Krista Walker

Mijn echtgenoot, Kurt, stierf op Halloween 1996. Ik heb nooit zo van iemand gehouden als van hem. In het geheim hielden we niet minder dan 13 jaren van elkaar, zonder het de ander te zeggen. Toen de tijd was aangebroken om onze relatie uit te breiden van vriendschap naar huwelijk, voelde het werkelijk als een gift uit de hemel.

Toch konden de hoogten van onze liefde niet op tegen de diepten van onze wanhoop. Hij was alcoholist en daardoor was er veel disharmonie tussen hem en mij. Hij streed om zijn verslaving te boven te komen. Er kunnen boeken geschreven worden over de kwellingen die we beleefden om zijn ziekte, maar ik ben er zeker van dat zijn lijden veel groter was. We hielden zoveel van elkaar dat er soms licht vanuit onze aura’s straalde, maar we waren niet in staat om deze uitdaging het hoofd te bieden en uiteindelijk stierf hij aan een overdosis alcohol toen hij 39 jaar oud was. Kurt en ik hadden vaak gesproken over een sterk bewustzijn dat er iets heel belangrijks zou zijn dat hij en ik zouden moeten doen. Geen van ons realiseerde zich dat het zijn dood zou eisen om dit voor elkaar te krijgen.

De Gouden Poort ~ Hans Brockhuis

 

Zojuist regende het nog. Niet alleen hier, maar ook ver weg. Het waren plaatselijke hoosbuien in Nederland, en voortdurende regenval, overstromingen en narigheid elders in Europa. Maar waar ik was, was de hemel nog een beetje grauw en de lucht was vervuld van ozon en rook fris, blij en verwachtingsvol.

Schuin boven me ontwaarde ik een ovaal lichtende gouden plek in de wolkenversluiering die mijn blik trok en tot mijn verbazing ontsteeg ik met een zwierige zwaai onverwacht de aarde en reisde schuin omhoog in de richting van het gouden oog in de lucht.

Door een onzichtbare kracht werd ik meegevoerd en ik vroeg me af wat ik zou aantreffen. Wat trok mij aan? Wie bewerkstelligde dit? Ik had geen idee. Wel wist ik dat het heel vredig was. Er daalde een warme sereniteit over mij neer, die mij alle Aardse beslommeringen deed vergeten en die me verzekerde dat het onvoorwaardelijke liefde was die me begeleidde.

Woorden van ginds... ~ Judith Leigh Bailey

Woorden van ginds wat in werkelijkheid hier en nu is

We ontmoeten
Al was het maar onze separate Zelven.
Tezamen
Iedereen reikt naar dezelfde resonantie,
Meegaan met de stroom
Totdat gelijken elkander vinden.

Enkelen talmen want
Uitgewisselde resonantie creëert
Nieuwe golfpatronen van Zelver
Nog Eén.

Hoge energie, helende energie, ze creëren een nieuwe dansende energie. Dit is een tijd om één te zijn met al wat is, om de wens los te laten om gebeurtenissen te willen wijzigen. Om altijd in de Ene te zijn geeft je de mogelijkheid om tegelijkertijd een en Een te zijn.

 

 

GrenslichtGrenslicht ~ door Jopie Franssen-Molenaar

De laatste sneeuw lag

Smeltend langs de groene grens

Wachtend op de zon,

 

die met lichte pas

Het andere land betrad

De lente begon.