Tipje van de sluier
 
  R U N N I N G F O X P A P E R S
  Running Fox
 

juni 2013 - Kristallen schedels; mythe, werking en waarheid

  13e jaargang nummer 92

Agenda

juni-okt 2013

27 juni

Leiderdorpse Lichtcirkel Wegens groot succes geprolongeerd; Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

6 sept

Meditatieavond: Terug van vakantie; Mediterend en mogelijk met een vleugje yoga, bereiden we ons voor op de komende periode.

10 okt
Leiderdorpse Lichtcirkel: thema: Het Nieuwe Licht.
31 okt Op de avond van de dag waarop Samhai, het Keltisch nieuwjaar, wordt gevierd, wil ik graag mensen uitnodigen die een Bijna Dood Ervaring hebben beleefd en daarover met elkaar willen spreken. Geïnteresseerden in dit fenomeen zijn ook van harte welkom. Stuur me een mailtje als je interesse hebt. Lees hier enkele ervaringen van lezers van Running Fox.
  In voorbereiding: Spirituele muziekavond. Nadere mededelingen volgen z.s.m.
Running Fox Inhoud
Citaat van de maand Kristallen schedels
Wat zeggen kristallen schedels mij? Wat was en is de rol van de kristallen schedels?
De legende van de 13 kristallen schedels Het maken van en werken met kristallen schedels
Kristallen schedels; brandstof voor controverse en fascinatie Kristalheldere communicatie
   
Running Fox Praktijk voor Spirituele Coaching Running Fox Creatieve Diensten
Wens uw Wens; een schilderij voor jezelf Een Schat aan Inzichten: Gedichten
Simone Awhina; Concertagenda 2013 JBBX; Effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling
Talking Stick

Citaat van de Maand

Jaap van Etten

-- De 12 kristallen schedels bevatten informatie die, als de tijd daarvoor is aangebroken, de mensheid moet helpen met de verschuiving naar een hoger bewustzijn. Veel mensen geloven dat de tijd waar de legende naar verwijst onze huidige tijd is.

Niet lang geleden maakte ik voor het eerst kennis met kristallen schedels. Natuurlijk, ik had er in het verleden het een en ander over gelezen, maar het raakte mij indertijd uitsluitend in de zin van: “Dat is niks voor mij, met dat min of meer griezelige gedoe wil ik niets te maken hebben.” Ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben die daar zo over denkt.

Een van de meest interessante verhalen over kristallen schedels is de legende van de oorspronkelijke dertien kristallen schedels. Veel mensen geloven dat dit verhaal zijn oorsprong vindt in de tradities van de Maya’s. De Maya’s hebben een speciale band met schedels in het algemeen, en kristallen schedels in het bijzonder en voor hen is dertien een heilig getal. Als je je echter meer verdiept in de legende en in de betekenis van de getallen 12 en 13, wordt duidelijk dat de legende verder gaat dan de tradities van de Maya’s.

Kristallen schedels zijn in wezen niet ongewoon of erg geheimzinnig. Jaarlijks worden er duizenden geproduceerd in Brazilië, China, Nederland en Duitsland. Maar er zijn een handvol van deze nogal macabere objecten die al meer dan een eeuw intense belangstelling en controverse tussen de archeologen, wetenschappers, mensen in de spirituele wereld en museumdirecteuren hebben aangewakkerd. Er zijn 13 van deze zeldzame kristallen schedels in particuliere en publieke collecties.

Kristallen schedels zijn uit kwarts of bergkristal gecreëerde kunstwerken in de vorm van menselijke schedels. Deze doken in de tweede helft van de negentiende eeuw op en werden oorspronkelijk toegewezen aan diverse precolumbiaanse beschavingen. Onderzoek in de jaren negentig van de twintigste eeuw, onder andere met behulp van een scanning tunneling microscoop, toonde aan dat in elk geval een aantal van deze schedels vervalsingen zijn

Nu Moeder Aarde door buitengewoon transformerende tijden gaat, zijn de kristallen Lichtwezens hierbij meer dan ooit aan het helpen. Dit doen ze onder andere samen met de kristalhoeders uit de oertijd, die hiervoor in deze tijd geïncarneerd zijn en zich speciaal voor deze taak beschikbaar hebben gesteld.

Een van de werkzaamheden die ik met de Schedels uitvoer is wat ik de Kristallen Schedel Constellatie van Voorouders noem. (Zie foto). Het is een opstelling van 126 voorouders die in de afgelopen eeuwen met elkaar hebben gebouwd aan dat ene wonder, JIJ! Iedere voorouder draagt –letterlijk - een klein steentje bij aan de samenstelling van jouw bestaan. Van de een heb je iets meer meegekregen dan van de ander. In een bepaalde fase van jouw leven spelen er ook andere karaktereigenschappen een rol dan in een volgende fase.

Mijn eerste herinneringen gaan terug naar het ‘hiernamaals’. Met vier man/vrouw/ziel zitten we aan een ronde tafel in de schaduw van een grote eikenboom en we praten over de rol die ik mezelf opleg wanneer ik mijn volgende incarnatie zal beginnen. Als symbool voor dit nieuwe leven dient een groot stuk bergkristal die op een schaal ligt temidden van een heleboel prachtige vers geplukte bloemen.

. .

terug

Logo Praktijk

Praktijk voor spirituele coaching

Hans Brockhuis

Ben jij op zoek naar spirituele coaching? Heb je vragen, of behoefte aan een luisterend oor over wat jou op dit gebied bezighoudt? Contact met overleden dierbaren? Een Reiki behandeling, een diepe meditatie? Hiervoor, en nog veel meer, kun je terecht bij Running Fox. Ik bied ik jou een aangename sfeer waarin je echt je verhaal kwijt kunt, en waarin je verder op weg kan worden geholpen op jouw levenspad.

Running Fox Crea

Hans Brockhuis

Hulp bij jouw creatieve (schrijf)proces? Misschien wil je jouw verhaal of boek laten redigeren? Mogelijk ben je wel op zoek naar iemand die jouw teksten kan vertalen? Of jouw boek, praktijk, uiting aan een breder publiek presenteren? Het is allemaal mogelijk via de Running Fox Creatieve diensten. Klik op het logo voor meer info.

Piet en Ria Wolvers

 

Piet Wolvers

 

Schilderen met penseel en palet niet alleen een passie, maar ook een vorm van schrijven, van communiceren met degene die het schilderij bekijkt en op zich laat inwerken. En dat geldt meer dan ooit voor de manier waarop Piet werkt. En dat sluit dan weer naadloos aan bij het gedachtegoed van de Running Fox website...

Een Schat aan Inzichten

Ginie Abbring Hingst

 

Een bijzondere gedichtenbundel - Nu al de tweede druk beschikbaar!

Zeer geschikt als cadeau voor jezelf of voor een ander!

Met 21 afbeeldingen in kleur - slechts - € 11,99

Simone

Concertagenda 2013

Simone Awhina

Simone Awhina in concert; geplande optredens en workshops gedurende 2013

Persoonlijke of business coaching? Met JBBX boek je meer resultaat! Groeien doe je van binnenuit met de juiste vragen en aandacht. Coaching van individuen en teams. Àls je echt iets wilt veranderen, ga dan aan de slag met JBBX. Dit kan voor jezelf, je team of je organisatie. Ga naar de site voor meer info.

    terug