0 Running Fox Papers augustus 2007
 
Running Fox Papers

7e Jaargang nummer 47 ~ augustus 2007

Harmonie in Eén-heid

Inhoudsopgave van deze nieuwsbrief

Veer Citaat voor deze nieuwsbrief:

Men kan het leven slechts de baas worden, wanneer men het verleden het verleden laat en in harmonie met het heden naar de toekomst kijkt.

Dominique Lacordaire

Een Schat aan inzichten

Inhoud

Citaat van de maand Dominique Lacordaire
Introductie Running Fox
Terug naar Amadis Hans Brockhuis
De Iep(ziekte) Maja Kluvers
Het adelaarsjong Liane Badjou
Deva's world Jeaan de Bont
Hopi prayer for peace James Kootshongsie
Ruimte voor jeZelf Charles Lightwalker

Introductie

Ieder van ons spendeert een groot deel van de dag aan repetitieve taken... een bad nemen, eten, werken, de avonduren gebruiken om van vrienden en familie te genieten, naar muziek te luisteren, te dansen, yoga te beoefenen en huishoudelijke taken zoals afwassen, de was doen, schoonmaken, etc. Op het eerste gezicht lijkt het alsof we niet veel tijd hebben om te stoppen en keuzes te maken die ons leven veranderen.

Dat is nu juist wat het eerste te zien is. Wat er in werkelijkheid gedurende de dag gebeurt, is een steeds veranderend palet aan keuzes. Binnen deze keuzes moet je beslissingen nemen. Ruimte voor jeZelf creëren betekent dat je in complete harmonie met jeZelf bent in alles wat je doet. Dit betekent geen verborgen motieven en algehele eerlijkheid, naar anderen én naar jezelf.

Bovendien kan je het leven slechts de baas worden, wanneer je dat verleden het verleden laat en in harmonie met het heden naar de toekomst kijkt. Kortom, hier is een nieuwsbrief vol harmonie en eenheid, die je opnieuw doet beseffen dat alles één is en dat harmonie de toestand is waarnaar we mogen streven.

Running Fox wenst jou veel geluk toe met jouw eigen zoektocht naar harmonie in Een-heid.

Amadis Terug naar Amadis

Hans Brockhuis

Midden in de nacht werd ik gewekt door een geluid in de slaapkamer. Het leek alsof er iets raspte op de vloer en hoewel ik meestal door allerlei geluiden heen slaap die mijn vrouw wakker plegen te maken, was ik het deze keer die wakker werd. Ik merkte dat mijn vrouw aan de andere kant van het bed vredig doorsliep. Onze digitale wekker stond ongeveer op half vier.

Ik knipte de lamp op het nachtkastje aan en onmiddellijk werd mijn blik getrokken door een in een cover-all geklede dame die me met een vriendelijke blik aankeek en me zonder woorden vroeg of ik met haar mee wilde komen.

Ik wist dat het Moira was die langskwam om mij mee te nemen voor een kijkje op Amadis en daar had ik wel oren naar. Snel kleedde ik mij aan en na een blik op mijn echtgenote te hebben geworpen, die vredig lag te slapen, beduidde ik Moira dat ik er klaar voor was.

Iepziekte De Iep(ziekte)

door Maja Kluvers

De laatste winter was wel een zeer bijzondere. Zeer zacht en overal bloeiden bomen, bloemen en planten, waarvan we gewend zijn dat ze dat pas in het voorjaar doen. Deze winter leek wel een waarneembare voorbode te zijn geweest van de grote klimaatsveranderingen die gaande zijn. Heerlijk was het om de hele winter gewoon in de tuin te kunnen doorwerken aan alle veranderingen die we wilden aanbrengen. Vaak kregen we de opmerking te horen dat het eigenlijk nog te vroeg was voor de tijd van het jaar.

Maar is dat wel zo? En waaruit leidt je af dat het voor iets de juiste tijd is? Komt dat vanuit je gevoel of is het een verstandelijke beredenering? In ons geval was dat het gevoel en het waarnemen van de signalen uit de natuur zelf. Gedurende de gehele winter hebben we onder meer kikkers kunnen waarnemen in de tuin. En dat was voor ons een teken dat het een zachte winter zou worden en blijven en dat er geen noemenswaardige kou zou komen.

Bovendien waren de vogels al heel vroeg aan het nestelen en bloeiden er bloemen, planten en struiken. Vragen zij zich ook af of het eigenlijk te vroeg is voor de tijd van het jaar om hun schoonheid opnieuw aan ons te kunnen tonen? Of is het bij hun een weten dat alle omstandigheden hen uitnodigen om een nieuwe lente in te luiden?

Adelaarsjong Het adelaarsjong ~ een parabel

Door Liane Badjou

Er was eens een adelaarsjong dat zich een weg door de eierschaal naar buiten pikte. Hij keek om zich heen en zag het nest, de eierschaal en zijn ouders.

De jonge adelaar groeide en kwam er achter dat hij zich heel eenzaam voelde in dat nest; hij miste iets. Er kwamen wel een broertje en zusje bij maar die maakten niet dat het gevoel van eenzaamheid verdween. Hij bleef iets missen, maar ontdekte wel dat er meer was buiten het nest en daarom ging hij op onderzoek uit. Hij leerde zijn vleugels uitslaan en met vallen en opstaan leerde de adelaar vliegen. Vervolgens leerde hij andere vogels kennen en merkte ook bij hen een eenzaamheidsgevoel op en een zoeken naar iets….

Gaandeweg werd de wereld om hem hen groter en uitgebreider. Hij leerde van alles onderweg en ontdekte een kracht in zichzelf waardoor hij steeds hoger kon vliegen en steeds meer kon overzien. Allengs leerde hij dat alles wat hij meemaakte, zowel het vallen als het opstaan, deel uitmaakte van het leven. Bovenal leerde hij dat het goed was zoals het was. Elke val, alle pijn, een gebroken vleugel, het diende ergens toe en iedere keer opnieuw vond hij de innerlijke kracht om hoger en hoger te vliegen.

Deva's World Deva's world ~ Jeaan de Bont

 

Ochtend-droom-ster
sluimert na.

De dag, reeds opgewekt
met doorzichtig gevlieg
en rank gevleugel,
raakt bevolkt.

Zich onbespied wetend
dragen Deva’s vrienden
behoedzaam hun parels aan.

Vol jonge ijver
en in alle onschuld
altoos goed gemutst,
aan Haar toegewijd.

Goddelijke transparantie
wenkt en wuift,
zoent en zoemt.
Je glimlacht al-om
deez luchtig spelende
Vos-en penseel-streken.


Floating in the universe
Through time and space
Come closer to your helpers
With innocence my dear.

 

Hopi prayer for peace

James Kootshongsie,
Sovereign Hopi Independent Nation
Traditional Community of Hotevilla Village
P.O. Box 767, Hotevilla Arizona. 86030. USA

Grote Geest en alle ongezienen, vandaag bidden wij om advies. Nederig vragen we ons en onze medemensen om toevlucht te zoeken tot de vredelievende paden in het leven, ten aanzien van de ongecontroleerde arglistigheid van het mensdom

Help ons allen om lief te hebben en elkaar niet te haten.

We vragen u om gezien te mogen worden in een beeld van Liefde en Vrede.

Laat ons gezien worden in schoonheid, de kleuren van de regenboog...

Ruimte voor jeZelf ~ Charles Lightwalker

Ieder van ons spendeert een groot deel van de dag aan repetitieve taken... een bad nemen, eten, werken, de avonduren gebruiken om van vrienden en familie te genieten, naar muziek te luisteren, te dansen, yoga te beoefenen en huishoudelijke taken zoals afwassen, de was doen, schoonmaken, etc. Op het eerste gezicht lijkt het alsof we niet veel tijd hebben om te stoppen en keuzes te maken die ons leven veranderen.

Dat is nu juist wat het eerste te zien is. Wat er in werkelijkheid gedurende de dag gebeurt, is een steeds veranderend palet aan keuzes. Binnen deze keuzes moet je beslissingen nemen. Ruimte voor jeZelf creëren betekent dat je in complete harmonie met jeZelf bent in alles wat je doet. Dit betekent geen verborgen motieven en algehele eerlijkheid.

Ik had de gelegenheid om Barbara Streisand in “the Oprah Whinfrey Show” van 26 dec. 2003 te zien. De conversatie schakelde over naar de vraag hoe het voor haar voelde om 50 te worden. Ze dacht even na en zei toen dat ze het niet zo leuk vond; , 30 voelde goed, 40 ok, maar 50 was niet ok. Toen ze dat echter had gezegd, zei ze dat ze eigenlijk vrede had met het idee en blij was dat ze zich nu gedragen voelt door een gevoel van vrijheid, flexibeler is en milder (“Ik sluit vaker compromissen.").