Running Fox
 
  R U N N I N G F O X P A P E R S
  Running Fox
   
 

augustus 2011 - 11e jaargang nummer 80

 

Ziel(s)zaken en Ziel(s)verwanten

Thuispagina

veer

Citaat van de Maand

Uit Turkije

De ziel is het schip; rede het stuur en waarheid is de haven...

Firm foothold

Hans Brockhuis

I feel that as long as the shire lies  behind, safe and comfortable,
I shall find wandering more bearable:
I shall know that somewhere there is a firm foothold,
Even if my feet cannot stand there again.

  • J.R.R. Tolkien

Aardse engel

Judith, Magda en de Engel

 

Hans Brockhuis

...het werd meer en meer overweldigend hoe de Liefde en de Warmte en het Mededogen ons stilletjes omringden en het werd tenslotte glashelder dat wij drieën baadden in die Liefde...

Simone Awhina

Het is mijn intentie:
Je lief te hebben zonder je vast te houden
je te waarderen, zonder te oordelen
Met je mee te gaan, zonder beslag op je te leggen
Je uitnodigen zonder te eisen
een spiegel te zijn, zonder je te vertekenen
Dit alles en meer…

Jill Kramer/Bryant

Op zondagmorgen als ik opsta laat ik Jerry uit in de tuin, zoals altijd. Ineens  zie ik Tom in de tuin, achter bij het prieel, zijn lievelingsplek en Jerry ziet hem ook. Wij kijken hem allebei aan, en met een wervelwind die door de tuin blaast, is hij vertrokken. Het is goed zo. Hij kan nu verder gaan op zijn kosmische reis, onze lieve Tom, waarvan we zoveel hebben genoten de laatste twaalf jaar.

Als ze opnieuw aangekomen zijn op de plek waar ze voor het laatst samen waren geweest, is het voor haar en de kinderen een zekerheid dat hij al op hun zit te wachten. De zon schijnt opnieuw uitnodigend en andermaal is het sereen stil. Ze zoeken een plekje met uitzicht op een prachtig veld rode klaprozen.

Er gaat een zacht briesje over hun hoofden, het voelt aan als een streling.

Jean Noble

Ik zie nog steeds zijn heldere mooie en dankbaar blauwe ogen voor me die me aankeken, voorbij het verdriet en verlatenheid dat hij moet hebben gevoeld. Om welke reden dan ook kan ik alleen maar zeggen dat ik dankbaar ben dat ik in staat was om gebruik te maken van een gelegenheid om 'dienstbaar aan anderen te zijn.'

Enkele jaren geleden ontving ik het onheilspellende bericht: “Lieve Elly, mijn dagen zijn geteld, accepteer het net als ik.” Het enige wat ik kon uitbrengen was: ”Alsjeblieft, doe dit niet alleen!”

Robin

Een heel klein lied

Marie von Ebner Eschenbach

Een heel klein lied! Ik weet het wel,
Dat men zo lieflijk hebben kan
Wat is het dan? vertel!

Soncourt

Ik heb besloten mijn vakantieboerderij in de Vogezen in Frankrijk te koop aan te bieden. Mijn leeftijd en gezondheid leggen beperkingen op aan mijn inzetbaarheid om alles in Frankrijk te blijven verzorgen, zoals dat gedurende de laatste tien jaar met veel plezier is gebeurd. Volg de link en kijk wat er allemaal wordt geboden.

Germa

cover

Het Avontuur van het leven

Hans Brockhuis

Piet Wolvers

 

Deze nieuwsbrief heeft als thema; Een passie voor schrijven. Als je die gedachte doortrekt is schilderen met penseel en palet niet alleen een passie, maar ook een vorm van schrijven, van communiceren met degene die het schilderij bekijkt en op zich laat inwerken. En dat geldt meer dan ooit voor de manier waarop Piet werkt. En dat sluit dan weer naadloos aan bij het gedachtegoed van de Running Fox website...

Jan Bart Brockhuis

Jijzelf bent in staat om groot(s) te denken over jezelf. En ook om onder ogen te zien waar je jezelf nog in tegenhoudt. Wellicht ken je het wel: je wilt iets maar het lijkt alsof er een elastiek is dat je terugtrekt. Terwijl je verstandelijk weet dat het belangrijk voor je is en ook voor de juiste redenen. Hoe ga je het dan toch voor elkaar krijgen? Waar zit je innerlijke barriere? Mocht je daar meer over willen weten en stappen maken, dan ben je welkom om mee te doen aan de Avonden Persoonlijk Werk.

Simone

Concertagenda 2011

Simone Awhina

Simone Awhina in concert; geplande optredens en workshops gedurende het eerste halfjaar van 2011

Running Fox Crea

Running Fox Crea

Hans Brockhuis

Wil je hulp bij jouw creatieve (schrijf)proces? Of misschien wil je jouw verhaal of boek laten redigeren? Mogelijk ben je wel op zoek naar iemand die jouw teksten kan vertalen? Of jouw boek, praktijk, uiting aan een breder publiek presenteren? Het is allemaal mogelijk via de Running Fox Creatieve diensten. Klik op het logo voor meer info.