0 Running Fox Papers september 2004

Running Fox Papers

September 2004 ~ Over grenzen.

Inhoudsopgave van deze nieuwsbrief

Citaat van de maand:

 

Schoonheid is de stuurkracht van het leven in alle dingen.
Men kan die schoonheid slechts zien en aanbidden
met het licht van de ziel.

Mario Mercier's Engel.

~*~*~*~

Inhoud

Citaat van de maand Schoonheid is de stuurkracht...
Over grenzen Hans Brockhuis
Communicatie met de andere wereld

Myriah Krista Walker

Grenslicht Jopie Fransen-Molenaar
De steen uit Griekenland Yvonne Hagenaar
colofon Hoe kan ik mij abonneren op deze papers?  
   


~*~*~*~

Over grenzen

Hans Brockhuis

Vanaf het moment dat mij als kleine jongen werd verteld dat ik ‘in een ‘ander’ land’ geboren was, raakte ik gefascineerd door grenzen.

Natuurlijk wist ik toen – ik moet een jaar of 4,5 zijn geweest – nog niet, althans niet bewust, wat een grens was. Op school, tijdens de lessen aardrijkskunde, is die kennis mij net als bij iedereen grondig bijgebracht.

Het was bovendien een merkwaardig ogenblik toen ik mij realiseerde dat het feit dat mijn wieg niet binnen de grenzen van het Koninkrijk der Nederlanden had gestaan, mij op de een of andere manier ‘anders’ maakte dan de overige kinderen in de klas.

Omdat ik verreweg het grootste gedeelte van mijn leven in Nederland heb doorgebracht, voel ik mij in hoge mate Nederlander. Ook mijn paspoort bestempelt mij als zodanig en wanneer ‘wij’ in Athene goud delven zal het vaderlandgevoel zich ook van mij meester maken. Daarnaast bestaat er voor mij bovendien ook een moederlandgevoel en wanneer dat land in Athene triomfeert, ontstaat er ook bij mij een groot ‘wij’ gevoel en dat allemaal vanwege het geboren zijn aan deze of gene zijde van een, politieke, grens.

vervolg
Naar de inhoudsopgave

~*~*~*~

Communicatie met de andere wereld

Myriah Krista Walker

De volgende oefening kan worden gebruikt om de zielen samen te brengen van hen die in het aardse leven, met hen die overgegaan zijn naar de andere wereld. Jouw Hogere Zelf is één, hetzij in een fysieke, dan wel in geestelijke vorm. Eenheid kent geen grenzen, Liefde is Eeuwigdurend en Lichtlichamen komen samen. Maar boven alles wens ik je hiermee veel plezier toe! Humor is als altijd onveranderlijk aan weerskanten van de sluiers.

Adem verscheidene malen diep in, in Liefde en Licht. Verbeeld jezelf sprankelend te zijn, alsof je het kleed van het universum draagt. Blijf ademhalen. Beweeg je bewustzijn naar de buitenste schil van je huid; voel jezelf als je door de atmosfeer wandelt, onderwijl de dichtheid van de lucht doorklievend. Er is geen verschil of je nu vleugels draagt of armen, want in alle gevallen doorsnijd je op steeds dezelfde wijze de at-mos-sfeer.

Over mos gesproken. Verbeeld jezelf dat je op een mollig zacht stuk van smaragdgroen mos naast een klaterende beek zit. Je handen laten een indruk achter op de veerkrachtige vochtigheid. Rondom je zijn de geluiden van de natuur. Laat de Grondtonen van het groene woud naar binnen sijpelen.

vervolg

Naar de inhoudsopgave

~*~*~*~

Grenslicht

Jopie Fransen-Molenaar

De laatste sneeuw lag
Smeltend langs de groene grens
Wachtend op de zon,

die met lichte pas
Het andere land betrad
De lente begon.


Naar de inhoudsopgave

~*~*~*~

De steen uit Griekenland
© Yvonne Hagenaar, Castricum, juli 2004
www.yhra.nl


Op de vensterbank in mijn keuken ligt een steen. Deze Steen is donkerbruin en ongeveer zo groot als de inhoud van een kleine hand. Aan de buitenkant lijkt vanuit de binnenkant een roos naar buiten te komen. Op de top staat een cirkel met een kruis eronder... Terwijl ik aan het eind van de middag nog even in de tuin lag en van de laatste stralen van de zon genoot - mijn tuin ligt op het noordoosten - bedacht ik mij dat ik al een aantal jaren geleden van plan was om de Steen te 'horen' die ik ooit uit Griekenland meegenomen had.

Om onduidelijke redenen deed ik het echter nooit. Maar omdat iemand in mijn omgeving ineens het onderwerp 'contact met je eigen Godsbewustzijn' aanhaalde en ik wilde zeggen dat je dat met alles om je heen kunt doen, dacht ik plotseling aan mijn Steen.

Goed, ik heb de Steen uit de keuken gehaald en ben begonnen. De gevoelens kwamen en vormden zich om in woorden. Het begint wat eigenaardig met 'SCHRIJF OP'; ik heb het maar zo laten staan.

Misschien vind je het leuk om het te lezen; het staat hieronder.
Misschien is het je allemaal al bekend. Misschien zijn er mensen, die na het gelezen te hebben, dijenkletsend en gierend van de lach spontaan naast hun p.c. op de grond vallen. Voor hen is het goed dat de knuppel maar weer eens in het hoenderhok wordt gegooid.


Veel leesplezier en Namasté,
Yvonne

vervolg

Naar de inhoudsopgave

~*~*~*~