Tipje van de sluier
  R U N N I N G F O X P A P E R S
Running Fox
 
september 2012 - Bloemen en spiritualiteit
12e jaargang nummer 87
veer

Citaat van de Maand

Dante Alighieri

-- Drie dingen resteren ons uit het paradijs: de sterren van de nacht, de bloemen van de dag en de ogen van de kinderen.

Hans Brockhuis

Zojuist regende het nog. Niet alleen hier, maar ook ver weg. Het waren plaatselijke hoosbuien in Nederland, en voortdurende regenval, overstromingen en narigheid elders in Europa. Maar waar ik was, was de hemel nog een beetje grauw en de lucht was vervuld van ozon en rook fris, blij en verwachtingsvol.Schuin boven me ontwaarde ik een ovaal lichtende gouden plek in de wolkenversluiering die mijn blik trok en tot mijn verbazing ontsteeg ik met een zwierige zwaai onverwacht de aarde en reisde schuin omhoog in de richting van het gouden oog in de lucht.

Hans Brockhuis

Bloemen zijn de belichaming van de wederopstanding van het leven en zorgen ervoor dat dit leven een bestendige plaats krijgt en houdt op de planeet die zo vol overgave tracht haar eigen leven en dat van al haar medereizigers te doen voortleven.

Bijna overal waar ik in dit leven heb gewoond, heb ik elk voorjaar wilde paardenbloemen om me heen gehad. Wyoming, waar ik nu leef, is geen uitzondering. Ik houd van paardenbloemen, hoewel de meeste mensen het als onkruid zien. De bloemen zijn mooi om naar te kijken en, geloof het of niet, je kunt er een mooie wijn van maken. De bladeren zijn heerlijk als salade met een beetje olijfolie en azijn of als gestoomde groente.

Bloemen zijn als een gebed zonder woorden. Een gedachte die opgenomen is in het universele bewustzijn. Overigens laten bloemen, net als wij, een trilling van zich uitgaan. Die trilling is als een voor ons onhoorbaar geluid, misschien vergelijkbaar met wat de vleermuizen doen, alleen nog verfijnder. Een geluid, dat als we het zouden kunnen horen, een gebed zonder woorden is, maar dat we toch allemaal kunnen begrijpen. Dat is de spirituele betekenis van bloemen.

De Roos Ik Ben

Myriah Krista Walker

Wat als...

Er veel helpende Handen waren geplaatst bij je eigen handen. Die je opwaarts gericht hielden, je zegenden, je aanMoedigden. Deze Hemelse Handen beroeren je als onzichtbare bloemblaadjes van Zegening en Liefde.`
De energie van deze Hemelse Handen brengen de vibraties van Waarheid in Jouw we-Zen. Iedere cel in Jouw lichaam trilt van Goddelijke Liefde.

Marjo Dohmen

Als ik weer bloesem in je tuin
Me wentel in een geur
Van zachte bries
En zondoorstoofde aarde
Bloemen uitstrooi op het licht
En dans doorheen een purperroze gloed
Terwijl ik weet
Van onherbergzaam diep
En donkere nacht

Tulip Fields

Maja Kluvers

Opeens hoor ik een stem in mijn hoofd welke het liedje ten gehore brengt dat mijn moeder vroeger altijd zong over de tulpen uit Amsterdam, maar de tekst wijkt een beetje af van de oorspronkelijke.
Bij de regel: "Wat mijn mond niet zeggen kan,” blijft het stil en er rollen tranen uit mijn ogen, precies over het midden van mijn wangen. Maar ik weet zeker dat niet Ik het ben die zit te huilen...

Insight

Marian van Lier

Het was een warme dag in juni en ik besloot om voor het eerst van mijn leven naar een bloemenseance te gaan bij ons in de gemeente. Onverwachts kreeg ik ter plaatse een bosje bloemen aangereikt met de volgende boodschap: “Er is een oud vrouwtje bij je, die al langere tijd is overleden. Ze heeft een lang ziekbed gehad, maar als ze maar even kon, ging ze naar buiten. Ik zie haar ook de hele tijd aan de bloemen ruiken. Ze helpt jou. Als je het de komende tijd moeilijk hebt en je ruikt de geur van bloemen, weet dan dat ze bij je is en je kunt haar dingen vragen.”

. .

.

Running Fox Crea

Running Fox Crea

Hans Brockhuis

 

Wil je hulp bij jouw creatieve (schrijf)proces? Of misschien wil je jouw verhaal of boek laten redigeren? Mogelijk ben je wel op zoek naar iemand die jouw teksten kan vertalen? Of jouw boek, praktijk, uiting aan een breder publiek presenteren? Het is allemaal mogelijk via de Running Fox Creatieve diensten. Klik op het logo voor meer info.

Piet Wolvers

 

Schilderen met penseel en palet niet alleen een passie, maar ook een vorm van schrijven, van communiceren met degene die het schilderij bekijkt en op zich laat inwerken. En dat geldt meer dan ooit voor de manier waarop Piet werkt. En dat sluit dan weer naadloos aan bij het gedachtegoed van de Running Fox website...

Een Schat aan Inzichten

Ginie Abbring Hingst

Een bijzondere gedichtenbundel - Nu al de tweede druk beschikbaar!

Zeer geschikt als cadeau voor jezelf of voor een ander!

Met 21 afbeeldingen in kleur - slechts - € 11,99

Simone

Concertagenda 2012

Simone Awhina

Simone Awhina in concert; geplande optredens en workshops gedurende het eerste halfjaar van 2012

Jan Bart Brockhuis

Jijzelf bent in staat om groot(s) te denken over jezelf. En ook om onder ogen te zien waar je jezelf nog in tegenhoudt. Wellicht ken je het wel: je wilt iets maar het lijkt alsof er een elastiek is dat je terugtrekt. Terwijl je verstandelijk weet dat het belangrijk voor je is en ook voor de juiste redenen. Hoe ga je het dan toch voor elkaar krijgen? Waar zit je innerlijke barriere? Mocht je daar meer over willen weten en stappen maken, dan ben je welkom om mee te doen aan de Avonden Persoonlijk Werk.