Tipje van de sluier
 
  R U N N I N G F O X P A P E R S
  Running Fox
 

september 2013 - Spirituele kunst

  13e jaargang, nummer 93

Agenda

okt-febr 2013/14

10 okt Leiderdorpse Lichtcirkel; Thema: Het Nieuwe Licht. Aan de hand van dit thema plaatsen we geliefden en vrienden die daarvoor in aanmerking komen en daarvoor fysiek of energetisch toestemming hebben gegeven, in de Kring.
31 okt Op de dag waarop Samhain, het Keltisch Nieuwjaar, wordt gevierd, wil ik graag mensen uitnodigen die een Bijna Dood Ervaring hebben ervaren en daarover met elkaar willen spreken. Geïnteresseerden zijn ook van harte welkom. Bob Coppes, auteur van het boek: 'In harmonie met het Licht; de universele boodschap van de bijna-doodervaring', houdt een inleiding.
21 nov

Spirituele muziekavond. Met medewerking van niemand minder dan Simone Awhina. Misschien neem je je eigen instrument mee? Meezingen mag ook. Een avond om met elkaar van te genieten.

16 jan '14

Meditatieavond; nadere gegevens volgen

20 feb Leiderdorpse Lichtcirkel
 

Later in het voorjaar volgen avonden met Rikje Maria Ruiter over haar ontmoetingen met de Engelen en hoogstwaarschijnlijk Frans Schmidt die d.m.v. bandstemmen opnames maakt van je geliefde overledenen.

Running Fox Inhoud
Citaat van de maand Zìjn en bezieling in 6 motivaties
Het Nieuwe Licht; een ultiem spiritueel kunstgevoel Buiten de lijntjes kleuren
Geïnspireerd schrijven Kleuren proeven
Leiderdorpse inspiratieavonden Energetische mandala's
De zoeker wordt de vinder Wens uw wens; een schilderij voor jezelf
Feel Your Mind  
Running Fox Creatieve Diensten Een Schat aan Inzichten: Gedichten
Simone Awhina; Concertagenda 2013 JBBX; Effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling
Talking Stick

Citaat van de Maand

Hans Brockhuis

-- Prachtige muziek bereikt je gretige oren; subtiele geuren openbaren zich; een zacht briesje verzacht de krachtige zonnestralen; kortom, een weldadige rust overmand je en je weet dat het helemaal goed is.

Wanneer ik mij wil laten inspireren door een spiritueel kunstwerk hoef ik slechts enkele stappen te lopen. In mijn huiskamer, op een plaats die regelmatig wordt beschenen door uitbundige zonnestralen, hangt het schilderij getiteld: ‘Het Nieuwe Licht’, dat door kunstenares Hanneke Elderhorst met veel passie en Liefde is geschilderd.

Als je de voorstelling op je laat inwerken, op deze pagina is slechts een vele malen verkleinde versie te zien, merk je als je daarvoor gevoelig bent, van alles. In de eerste plaats is er de oppervlakkige voorstelling. Misschien zijn het verschillend gekleurde wolken die uitzicht geven op een plek waarachter je de zon kunt wanen. De dynamiek die in het schilderij opvalt, is heel bijzonder en lijkt je meteen te willen omarmen.

Hans Brockhuis

Misschien inspireert dit verhaal jou wel om jouw eigen creativiteit weer eens op te pakken en geïnspireerd scheppend bezig te zijn en op die manier iets wonderbaarlijk moois tot stand te brengen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, zo heb ik geleerd, is om van binnen zo stil mogelijk te worden en te laten gebeuren wat zich aandient.

Running Fox verzorgt met enige regelmaat in Leiderdorp lichtcirkel, meditatie en thema-avonden. Een Lichtcirkel bestaat uit een introductie, gevolgd door een diepe meditatie, waarna we de lichtcirkel activeren, waarbij we onze gebundelde krachten, die via de ongeziene wereld versterkt zullen worden, gericht kunnen sturen naar degenen die onze hulp nodig hebben en daar toestemming voor hebben gegeven. Tijdens de meditatieavonden, met steeds een wisselend thema, kun je, als je dat wilt, jouw eigen vorm van meditatie inbrengen. De speciale thema-avonden staan in het teken van de bijzondere inbreng van derden.

Het is alweer ruim drie jaar geleden dat mijn vorige boek: ‘Het avontuur van het leven’ verscheen. Ik herinner mij de presentatie nog als de dag van gisteren, met mooie sprekers, prachtige zang van mijn goede vriendin Simone Awhina en vooral een grote schare enthousiaste toehoorders en later, lezers. Voor een auteur is dat het mooiste wat er is. Want zonder lezers blijft het verhaal dat wel verteld is, ongehoord.

Tussen ‘Avontuur’ en deze zes Motivaties liggen een fors aantal vertaalde en geredigeerde boeken. Werk van anderen, maar waaraan ik met veel plezier en toewijding mijn steentje heb mogen bijgedragen. Als je interesse daarvoor hebt en misschien zelf wel een boek, een workshop of ander werk door mij zou willen laten vertalen en/of redigeren, verwijs ik je kortheidshalve naar de daarvoor bestemde webpaginas:  http://www.runningfox.nl/crea.html

Hoe het ook zij; dit nieuwe boek belooft buitengewoon interessant te worden, een leiddraad tijdens jouw eigen avontuur door de verschillende motivaties, zoals die zich op onze mooie moeder Aarde afspelen.

Myriah Krista Walker

Herinner jij je nog hoe je leerde te kleuren? Het leek toen heel erg belangrijk om binnen de lijntjes te blijven. Oh ja, eerst gaf het allemaal niets. In het begin telde het alleen dat jij je potlood KON vasthouden, of het kleurtje.

Misschien was het alleen maar krijt, die eerste keer dat je kleurde. Per ongeluk. Het bedekte de stoep en het veranderde je wereld. Ineens had je macht. Ook jij MAAKTE dat er kleuren verschenen in deze wereld. 

Jill Kramer Bryant

In principe beseffen we allemaal dat de energie tegenwoordig drastisch aan het veranderen is. Dit kan eenvoudig worden geschetst in jouw eigen leven en je gevoel dat de week voorbij lijkt te vliegen. Je bent waarschijnlijk de week begonnen met de gedachte: "Ik ga dit of dat doen." Het volgende wat je weet is dat het al weer vrijdag is! Dit gebeurt ook als we naar de klok kijken. Wanneer we druk bezig zijn lijkt de tijd  letterlijk voorbij te vliegen, maar als we stil en inactief zijn, lijken de uren voorbij te kruipen. Net als wanneer je in de nacht wakker bent en niet kan slapen, dan zie je waarschijnlijk elk uur op de klok naast je bed passeren.

Nanda van Veldhuijsen

Zo ongeveer 10 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van energetische mandala’s. Ik voelde de aandrang om voor bepaalde mensen te gaan tekenen en merkte steeds dat er een boodschap voor ze in zat. Dankzij de feedback van deze mensen weet ik dat het meestal wel klopt. In het begin vond ik dat best een beetje vreemd dat ik zomaar een tekening kon ‘lezen.’ Nog steeds vind ik het heel bijzonder dat ik dit mag en kan doen en ben nog iedere dag heel blij met deze gave.

Piet en Ria Wolvers

 

Piet Wolvers

 

Schilderen met penseel en palet niet alleen een passie, maar ook een vorm van schrijven, van communiceren met degene die het schilderij bekijkt en op zich laat inwerken. En dat geldt meer dan ooit voor de manier waarop Piet werkt. En dat sluit dan weer naadloos aan bij het gedachtegoed van de Running Fox website...

Christina Boudewijns de Kaste

Sensueel golven bij zonsondergang de groenblauwe schaduwvleugen van de cipres. In mijn afgebladderde gietijzeren stoeltje zie ik stil, hoe de naaldboom lijkt te veranderen. Goudroze spelen de lichtstralen van de avondzon over mijn blote voeten en de contouren van de geurende rozenstruik dartelen er door.

Naar binnen luister ik, naar de veilige hartslag van mijn lichaam en de ondersteunende, pulserende Moeder Aarde die haar golven door me heen voert. Het aardse tijdsbesef laat los en als Kleine Bruine Vogel reis ik naar eeuwiger waarden. Mijn gedachten bewegen langs de zegeningen van het laatste jaar. Vreugde adem ik in en uit, zacht rijzend en dalend vieren de Aarde en ik het afscheid van deze dag.

. .

terug

Feel Your Mind

Simone Brockhuis

Ik begeleid graag mensen in hun proces. In deze drukke tijden merk ik dat veel mensen hun draai wat kwijt lijken te zijn. Soms krijgen ze fysieke klachten, soms zitten ze niet lekker in hun vel met alle gevolgen van dien. Als mensen de beslissing nemen dat ze daar verandering in willen zijn ze bij mij meer dan welkom. Ik geef cursussen en individuele sessies om mensen handvatten te geven om hun eigen leven weer op de rit te krijgen en/of om weer helemaal in hun flow te komen.

Running Fox Crea

Hans Brockhuis

Hulp bij jouw creatieve (schrijf)proces? Misschien wil je jouw verhaal of boek laten redigeren? Mogelijk ben je wel op zoek naar iemand die jouw teksten kan vertalen? Of jouw boek, praktijk, uiting aan een breder publiek presenteren? Het is allemaal mogelijk via de Running Fox Creatieve diensten. Klik op het logo voor meer info.

Een Schat aan Inzichten

Ginie Abbring Hingst

 

Een bijzondere gedichtenbundel - Nu al de tweede druk beschikbaar!

Zeer geschikt als cadeau voor jezelf of voor een ander!

Met 21 afbeeldingen in kleur - slechts - € 11,99

Simone

Concertagenda 2013

Simone Awhina

Simone Awhina in concert; geplande optredens en workshops gedurende 2013

Persoonlijke of business coaching? Met JBBX boek je meer resultaat! Groeien doe je van binnenuit met de juiste vragen en aandacht. Coaching van individuen en teams. Àls je echt iets wilt veranderen, ga dan aan de slag met JBBX. Dit kan voor jezelf, je team of je organisatie. Ga naar de site voor meer info.

    terug