0 Running Fox Papers oktober 2008
 
Running Fox Papers

8e Jaargang nummer 57 ~ oktober 2008

Nieuwe Inzichten

Inhoudsopgave van deze nieuwsbrief

Veer Citaat voor deze nieuwsbrief:

Het rationele aan de mens zijn diens inzichten, het irrationele is echter dat hij er niet naar handelt.

--Friedrich Dürrenmatt, Zwitsers dramaturg en verhalenschrijver (1921-1990).

Een Schat aan inzichten

Inhoud

Citaat van de maand Friedrich Dürrenmatt
Introductie Hans Brockhuis
Dertien bergpieken Hans Brockhuis
De glimlach van je ziel Myriah Krista Walker
Livia en Noémi Claire Bila
Breng wat je predikt in de praktijk John Cali
Een ruimte van leegte Boudewijn De Jonghe
Engelen spreken over liefde voor jezelf Phoebe Lauren
Jill Möbius
Inzicht Peter
Vrouwenagenda Caroline Groeneveld
Het avontuur van het leven Hans Brockhuis
Andere interessante hoofdstukken op Running Fox

Colofon

Introductie

De laatste weken ben ik rijkelijk bedeeld met nieuwe inzichten. Een vijfdaagse cursus mediumschap en intuïtie bij Laurens Manus in Boskoop, lag daaraan ten grondslag. Bovendien berichtte mijn uitgever mij dat mijn boek:

Het avontuur van het leven,

op of omstreeks 10 december a.s. gaat verschijnen, dus ruim op tijd om als kerstcadeau te dienen. Door hier te klikken kun je nu al te weten komen of jouw eigen avontuur van het leven verrijkt zou kunnen worden door het lezen van mijn boek.

Het is dus niet toevallig dat ik voor deze nieuwsbrief dit onderwerp heb gekozen. Laat je door de verschillende auteurs inspireren en ontdek zo voor jezelf vele nieuwe inzichten.

Bald EagleDertien bergpieken ~ Hans Brockhuis

Zeilend op de zwoele oostenwind wind zweef ik door het zwerk en trots en kalm kijk ik omlaag naar het groene dal waar ik de akkers en weiden en hogerop de bossen, rotsen, kliffen en de talloze bergbeken kan onderscheiden, die zich klaterend een weg zoeken naar de brede ontvangende zee. Maar bovenal bespeur ik de dertien machtige bergpieken die als een omarmend schild in hun volle majesteitelijke pracht met hun besneeuwde flanken omhoogrijzen naar hun verblijfplaats, hoog in de strakblauwe luchten, hun wortels diep in Moeder Aarde en aldus een verbinding vormend tussen het aardse en het hemelse.

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Nada en ik ben wat jullie mensen een Zeearend noemen en hoog vanuit de wolken ben ik in staat om met mijn scherpe blik te observeren wat zich daar beneden afspeelt. Zo kan ik vanuit grote hoogten mijn prooi vinden. Ta ik moet ook leven, nietwaar? Tevens is het voor mij mogelijk om de andere leden van het dierenrijk, waaronder jullie mensen, te observeren en met de spiegels die mijn machtige vleugels vormen jullie werken en jullie streven en jullie woorden terug te kaatsen zodat jullie kunnen zien wat jullie zo allemaal voortbrengen en op welke wijze jullie – lieve mensen – in staat zijn om jullie gedrag en jullie relatie tot je medemens en tot de andere schepsels van de Bron naar een hogere dimensie te brengen. Zo zal het mogelijk worden voor anderen om zich weer aan jullie te spiegelen, zodat ook dat mens en de volgende en de volgende zullen kunnen worden aangeraakt.

De glimlach van je ziel ~ Myriah Krista Walker

Je staat op het punt om de energie van je Ziel aan te roepen op deze reis. Het zou kunnen dat je beelden gaat zien, of zintuiglijke impressies. Het kan dat je je 'high' gaat voelen, of JUIST lichter, vreugdevoller of meer liefhebbend. Dit is de energie van Ziel, Jouw Ziel, Jouw Geest die grootser is dan datgene wat gevat kan worden in dit fysieke lichaam. Het bewustzijn van Alles Wat Jij Bent.

Ga naar je kern en adem, diep en gelijkmatig. Maak het jezelf gemakkelijk in je stoel. Haast je niet, neem zoveel tijd als nodig is voor deze oefening. Het enige wat je hoeft te doen is ademen.

Terwijl je ademt, weet je dat jij je we-Zen voedt met de Ademtocht van het Leven. De ademtocht van je Ziel. Adem in het Licht en vervul je we-Zen met de energie van Jouw Ziel.

Livia en Noémi ~ Claire Bila

Amsterdam CS
Vol overtuiging
Trek ik jou mee

Fotohok
Jij op de blauwe kruk
Ik op jou

Onze jeansen flirten
Gordijn dicht

Zes guldens
Zes flitsen
Zes foto’s

Als ze het daglicht
maar verdragen

Mijn garantie
Voor verlenging
Van geluk

Links voor
Onzichtbaar silhouet van
Jaren later
Geboren dochters…

Breng in de praktijk wat je predikt ~ door John Cali en Chief Joseph

Chief Joseph zegt altijd dat als je doorgaans in blijmoedigheid verkeert, al het ‘verkeerde’ in je leven zich vanzelf ten goede zal keren. Zoals b.v. wanneer je problemen hebt met je wederhelft of je geliefde, of als je er financieel niet meer uitkomt, enzovoort.

Natuurlijk zeg ik altijd hetzelfde tegen de mensen wanneer ze naar me toe komen om advies. Maar enkele weken geleden had ik de mogelijkheid om ook werkelijk in de praktijk te brengen waar ik voor sta.
Fysiek ben ik uitstekend in vorm, ik jog regelmatig, doe aan yoga, gewichtheffen, enz. Over het geheel genomen is mijn gezondheid beter dan ooit.

Dus was het werkelijk een schok voor me toen kortgeleden een aanhoudende knagende pijn in mijn linker schouder en arm optrad. Ik had geen idee hoe dat kwam; dat wil zeggen, totdat ik erover na begon te denken.

Een ruimte van leegte ~ Boudewijn De Jonghe

Een ruimte van leegte is niet gelijk aan een lege ruimte.
Een ruimte van leegte, is eerder een ruimte die ons de mogelijkheid biedt om tot ons zelf te komen, door ons zelf leeg te maken van alles wat ons belemmert in onze innerlijke groei.

Een ruimte van leegte is eigenlijk de ruimte die we zelf creëren in ons hart.
Het is in deze ruimte ver verwijderd van de uiterlijke bemoeizucht van de maatschappij, dat we kunnen terug keren naar onze bron.

Het is bovendien niet in de uiterlijke wereld (maatschappij) dat we de antwoorden op al onze vragen gaan vinden; het is niet in die wereld dat we ons in stilte kunnen terugtrekken. Het is niet in die wereld dat we ongemoeid zijn, in tegendeel, het is in deze maatschappelijke wereld dat we steeds worden geïndoctrineerd met irreële boodschappen die als doel hebben ons zo ver als het maar mogelijk is van onze eigen bron weg te houden.

Engelen spreken over liefde voor jezelf ~ Phoebe Lauren

Elke ziekte wordt veroorzaakt door een gebrek aan liefde voor jezelf. Er zijn al veel verschillende theorieën geweest over waarom mensen ziek worden, en vele daarvan zijn waardevol. Het is inderdaad een toestand van ongemak en een toestand van uit balans zijn. Maar onthoud dat alle ziekten rechtstreeks veroorzaakt worden door een gebrek aan liefde voor jezelf. Wat betekent dit op praktisch niveau?

Jullie moeten allemaal meer van jezelf gaan houden. We beseffen dat jullie dit al eerder uit verschillende bronnen vernomen hebben. Maar we zijn er tegelijk zeker van dat jullie geen idee hebben hoe je dit moet doen. Want als jullie dat wisten, zouden er geen ziekten zijn, geen kanker of aids bijvoorbeeld. Deze ziekten waren al vele jaren op aarde aanwezig. Het is het bewustzijn van de mensheid dat ze nu de gelegenheid geeft zich zo snel te verspreiden.

Wanneer jullie jezelf waarlijk liefhebben en in een toestand zijn die je kent als zaligheid of extase, scheidt je lichaam een krachtig hormoon uit, vergelijkbaar met de hormonen die worden geïsoleerd wanneer iemand zwaar lichamelijk werk verricht.

De helende frequentie van liefde ~ Jill Möbius

Velen van jullie, geliefden, worden gekweld en gehinderd door je verleden. – je verleden gedurende dit leven en die gedurende eerdere levenstijdperken. Je veroorzaakt bij jezelf zo ontzettend veel nodeloze pijn en smart door je jezelf altijd maar te richten op de ‘slechte’ delen van dat verleden.

Natuurlijk bestaat er wat dat betreft niet zo iets als een ‘slecht’ verleden – of een ‘slechte’ ondervinding. Elke ervaring is waardevol. Of, dat zou het kunnen zijn als je deze ‘mijn vol goudklompjes’ die elke ervaring voor jou inhoudt, wilt ontginnen.

Als jij zo een ervaring had, gedurende dit leven of een ander, die je ondergaat als slecht of negatief, is het niet noodzakelijk negatief te zijn op dit NU-moment. Jouw NU is alles dat je hebt. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je nu-momenten te focussen op alles wat je maar wilt – positief of negatief, in je verleden, in je heden, of in je dromen voor de toekomst.

Inzicht ~ Peter

Draag jouw wetenschap,
draag jouw inzicht,
draag het allemaal alleen,
want het is voor jou.

Draag dit alles met fierheid,
met opgegeven hoofd.
Loop niet gebukt onder de last van het weten,
anders wordt het jouw ondergang
Geef niet toe aan het isolement
dat het weten met zich meebrengt.

Heb geduld en blijf voelen
naar die ene.
Die ene,
waarmee je delen kan.
Die ene,
die je volledig begrijpt.
Die ene en jij,
die zorgen voor een volledige groei.

Eens, eens, eens, ...
zal de oneindigheid eindig worden.
Dan sluit het doek van al jouw levens
en opent zich de deur der verlossing voor jou.
.
Pas dan is het AL in jou
en ben jij het AL.
Pas dan ben je een deel van het geheel
en is het geheel een deel van jou.

Vrouwenagenda ~ Caroline Groeneveld

De Modron vrouwenagenda 2009 is een kleurrijke leidraad door de seizoenen, met duidelijke achtergrondinformatie over jaarfeesten, aandacht voor vrouwencirkels, uitleg over rituelen en maanvieringen, veel ruimte voor persoonlijke notities en schitterende sfeerfoto's.

Het avontuur van het leven ~ Hans Brockhuis

Wat is het leven anders dan een avontuur. Een reis langs allerlei plaatsen, gebeurtenissen en ontmoetingen. Wat komen we tegen, met wie gaan we om en bovenal wat doen we er mee. Leven we het leven uitsluitend als een reeks gebeurtenissen die aan ons voorbijtrekken of proberen we elk voorval te duiden, doen we er iets mee en gaan we dan voort met het gevoel iets geleerd te hebben? In de praktijk zal het erop neerkomen dat ieder zijn eigen wijze interpretatie geeft aan alles wat aan hem voorbijtrekt.