0 Running Fox Papers augustus 2010
Running Fox
 
  R U N N I N G F O X P A P E R S
 
     
     
  November 2010 - In- en uitzicht op het leven; 'hier' en 'daar.'  
  10e jaargang nummer 75  
  Inhoudsopgave
In- en uitzicht op het leven Hans Brockhuis
Het avontuur van het leven Hans Brockhuis
Aardmannetje Mara Oldenburg
Het levenswiel; een visioen Roely Anema
Inzicht Marian van Lier
Mondiale liefde Myriah Krista Walker
Realiteit John Cali
Tango van het gemis Leny Kruis
Running Fox
Citaat van de maand Chinees gezegde

Empowerment

In- en uitzicht op het leven ~ De Nada Kronieken, deel 66 door Hans Brockhuis

'Ieder beleeft de waarheid op zijn eigen wijze en omdat we allemaal één zijn en deel  uitmaken van de Eénheid die de schepper - de grote baas, god, godin, Allah, Jawèh, bron, geef het maar een naam - heeft geschapen, is alles zowel waarheid als onwaarheid.'

 

Iedereen weet dat alle gebeurtenissen in het leven op verschillende manieren kunnen worden waargenomen. Met andere woorden. Ieder heeft zo zijn eigen waarheid. Soms wringt dat omdat het consequenties heeft voor een ander en hij bij de uitleg daarvan – bijvoorbeeld bij de rechter – met zijn eigen waarheid op de proppen komt.

Kijk maar eens naar dit verhaal:

"Piet heeft voor zijn ogen een brommer tegen een auto zien aanrijden en weet zeker dat de auto veel te hard reed. Bianca, op de brommer, zit aan heel andere dingen te denken; haar vriendje heeft het net uitgemaakt en ze zit stevig te balen. Ze ziet daardoor over het hoofd dat het stoplicht op rood staat en rijdt door over het kruispunt. Plots doemt een auto vanuit het niets voor haar op. Met alle gevolgen van dien. Jasper, in de auto, heeft haast omdat hij naar een vergadering moet en al te lang in de file heeft gestaan. Gelukkig staat het licht op groen, dus kan hij vlug doorrijden. Vanuit een ooghoek ziet hij op het kruispunt een meisje op haar brommer komen aanscheuren. Piepende remmen, een knal – boem - en dan niets meer...."

Avontuur

Klik voor meer informatie op de afbeelding van het boek

Het avontuur van het leven ~ Korte verhalen op basis van de Nada Kronieken ~ door Hans Brockhuis

Op zoek naar een cadeau voor verjaardag, kerst, sinterklaas, of misschien wel voor jezelf?

Dit is een bundel met licht esoterische verhalen uit alle windstreken van deze wereld. Maar ook van verre planeten, met belevenissen van b.v. een priesteres, een Ierse schone, een Viking of gewoon zomaar een mens. Behalve inzichten wil dit boek prettige leesstof bieden, altijd met een blijmoedige ondertoon en een serieuze achtergrond, met een zachte vingerwijzing naar het verhaal achter het verhaal,

Is het leven geen avontuur? Een reis langs vele plaatsen, gebeurtenissen en ontmoetingen? Wat komen we tegen, met wie gaan we om en bovenal,wat doen we ermee. Leven we ons leven uitsluitend als een reeks gebeurtenissen die aan ons voorbijtrekt, of proberen we elk voorval te duiden, doen we er iets mee en gaan we dan voort met het gevoel iets geleerd te hebben?

Bestel nu je exemplaar, voorzien van signatuur èn persoonlijke boodschap, rechtstreeks bij de auteur. Dat kan eenvoudig via dit Bestelformulier.

naar boven

Aardmannetje

Aardmannetje ~ Mara Oldenburg

“Waarom al die twijfels, Mara? Het is of waar, of niet waar. Maar waarom maakt je dat zo onzeker? Heb vertrouwen! De wereld, moeder Aarde, de mensen, de wezens, allemaal gaan we gewoon door met ademhalen, hoe jij je waarneming ook interpreteert. Alle – meestal ongeziene – wezens gaan door met waar ze mee bezig zijn, of je dat nu wel of niet erkent."

Kortgeleden kreeg ik het volgende mailtje uit Wales van mijn goede vriendin Mara Oldenburg (zie: Mara in Neveralwaysland), die mij al eerder aan verhalen heeft geholpen. Het luidde als volgt:

‘Omdat ik de grote lijnen even wil vastleggen, stuur ik je deze korte mail over een voorval dat mij vandaag overkwam in de tuin van een vriendin, die hier vlakbij Abergevenny, Wales woont.
De essentie hiervan is een waarneming van een kabouter/aardmannetje in Arianna’s backyard. Terwijl wij onder de magnolia zaten bij te kletsen keek ik naar Missy, de kat die in haar van kleine witte stenen aangelegde cirkel bij het beekje lag te zonnen. Ik zag dat ze opeens abrupt opstond en een hoge rug opzette naar iets wat aanvankelijk niet waarneembaar was. Toen, in een flits, zag ik wat een volkomen groen aardmannetje moet zijn geweest. Arianna, die niets met dit soort dingen heeft, had niets gezien en vertelde me dat Missy wel vaker van die maffe streken uithaalt.
Is het goed dat ik volgende week vrijdag weer naar de Leidse stationsrestauratie kom om mijn verhaal te vertellen? Laten we zeggen 11 uur? Dan heb ik tijd genoeg voor mijn afspraak in Rotterdam.

Liefs, Mara

~*~*~*~

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik beslist op tijd aanwezig was. Twaalf minuten na het afgesproken tijdstip kwam Mara, die altijd haast lijkt te hebben, aangesneld. Als altijd straalde deze prachtige vrouw zelfvertrouwen uit. We begroetten elkaar uitbundig en toen we ons even later achter onze cappuccino hadden geïnstalleerd, stak ze van wal.

Boeddhistisch levenswiel

Het levenswiel; een visioen

© 2010 - Roely Anema

"Ik droom mijn leven en leef mijn dromen. Ik ga terug naar huis, ik weet nu wat ik te doen heb. Ik zal de mensen om mij heen vertellen wat ik doe en ook doen zoals ik het verteld heb. Ze zullen het gaan herkennen want schuilt niet in ieder mens een sjamaan?”

Sarah is er helemaal klaar voor.
Ze heeft een bewogen leven achter zich waarin ze heel veel levenservaring heeft opgedaan. Daarnaast heeft ze zich ook op allerlei manieren geschoold. Zowel voor haar levensonderhoud als voor het kunnen volgen en begrijpen van haar innerlijke ontwikkeling. Ze kan zich ook niet anders herinneren dan dat ze altijd al met een sterk nieuwsgierige  gedrevenheid antwoorden zocht op specifieke vragen.

Vragen als…:
Wat is het wat mij laat bewegen, laat voelen, laat communiceren….; kan dat echt alleen maar veroorzaakt worden door een stel hersenen en een kloppend hart?
Is telepathie onder dieren woordloos? Echt alleen maar intuïtie? Is intuïtie de universele taal van de dieren naast verschillende keelklanken? Zouden dan alle dieren, alleen door intuïtie, elkaar kunnen verstaan? Was telepathie onder de mensen woordloos? Ook alleen maar intuïtie en wat keelklanken? Waren de mensen eigenlijk gelijk aan de dieren in hun telepathische communicatie? Of was de telepathie onder mensen en dieren toch verschillend? Is er verschil geweest in de communicatie door een onderscheid tussen instinct en intuïtie. Communiceerden we dan misschien eerst allemaal instinctmatig? Of juist allemaal intuïtief?

Inzicht ~ Marian van Lier

Waarheid en liefde zullen uiteindelijk overwinnen
hoe lang dat ook zou mogen duren
omdat ze diep in de harten van alle mensen
gegraveerd zijn
en langzaam zullen worden ontdekt
door de aanwijzingen van het leven zelf.

Insight

Het was een warme dag in juni en ik besloot om voor het eerst van mijn leven naar een bloemenseance te gaan bij ons in de gemeente. Onverwachts kreeg ik ter plaatse een bosje bloemen aangereikt met de volgende boodschap: “Er is een oud vrouwtje bij je, die al langere tijd is overleden. Ze heeft een lang ziekbed gehad, maar als ze maar even kon, ging ze naar buiten. Ik zie haar ook de hele tijd aan de bloemen ruiken. Ze helpt jou. Als je het de komende tijd moeilijk hebt en je ruikt de geur van bloemen, weet dan dat ze bij je is en je kunt haar dingen vragen.”

Ik was overdonderd. Te bedenken dat ik net een tweejarige opleiding bloesemremedies achter de rug had en ook een driedaagse cursus bloemen schilderen en op een bloemschik cursus had gezeten. Toen ik thuis kwam vertelde ik mijn man over de boodschap. Hij antwoordde: “het kan goed zijn dat dit oude vrouwtje je oma is.”

Een maand later bevond ik me temidden van een grote crisis met mezelf. Op een morgen was ik buiten bezig bonen schoon te maken, terwijl de tranen over mijn wangen biggelden. Ik had een intens verdriet en de tranen bleven maar komen. Ineens klonk er vanuit het niets een stem die zei; “Hou vol!” Bovendien kreeg ik een geruststellende aai over mijn bol. Ik knikte braaf.

midden

Ant, by Myriah

Mondiale liefde ~ Myriah Krista Walker

Het was Verdriet dat Ik toen voelde, vanuit de nabije aanwezigheid van het Mieren Volk in en rond mijn cabine. Zij Treurden om het verlies van zo velen. Ik werd vervuld met dit gedeelde Verdriet, en We bewaarden deze Grondtoon lange tijd. Er waren geen woorden. Er zouden nimmer woorden kunnen zijn voor deze Eenheid.

Het was juli. Warm. Een weldadige hitte die de botten verwarmde en me actief hield rondom mijn blokhut in Colorado. Niet heet genoeg om te transpireren, nog niet, maar je kon die mogelijkheid voelen aankomen op de winden. Maar op dit moment was ik het beu op eieren te lopen om maar vooral niet op de mieren te trappen die een invasie leken te hebben georganiseerd, om elke ochtend het hele huis schoon te maken. Ze waren te proper en grondig. De katten hielpen ook niet echt mee, noch schenen zij zich iets van de indringers aan te trekken. Echo en Solstice lieten altijd resten van hun bonte en gevederde prooien achter, en de mieren waren er eenvoudigweg om de rommel op te ruimen.

Was dat wel zo? Terugblikken is altijd makkelijker dan vooruitkijken. Als ik nu omzie naar die episode vraag ik me af of het misschien niet de katten waren die het Mieren Volk mijn huis in hadden gelokt om een teder verhaal over te brengen. En dat eens te meer en voor altijd mijn begrip zou veranderen van Wereldomvattende Liefde ten aanzien van mijn weg op deze Aarde.

”Oké!” Zei ik hardop. “Ik heb het gehad om steeds maar weer jullie kleine lijven op te vegen of om over jullie heen te stappen. “Wat moet ik met jullie aan?” Ik had besloten dat het misschien wel tijd zou zijn om in gesprek te komen met deze ongenode bezoekers. Ik vroeg me wel af hoe het mogelijk was dat ik niet eerder op dat idee was gekomen.

midden

Realiteit ~ John Cali & Chief Joseph

Jullie zeggen dat je vrede op aarde wilt. Dat is een uitstekende manier om in die richting te bewegen terwijl je bij jezelf begint. In feite kan er geen vrede op aarde zijn totdat ieder van jullie eerst vrede vindt binnen jezelf.
Er is geen andere manier.

Chief Joseph in Headdress

Op een zeker moment heb je je vast wel eens afgevraagd: “Wat is realiteit en wat is illusie?” Ik zeer zeker.

John Cali
Het woordenboek definieert illusie als volgt: ‘Een gedachte die te mooi is om reëel te zijn’

Als kind was ik een buitenbeentje en dat ben ik nog steeds – vraag maar aan mijn familie. Dus werd mij vaak dringend geadviseerd om me 'niet met ‘luchtkastelen’ bezig te houden.' Misschien heb jij ook dergelijke ervaringen?. Dat soort adviezen heb ik meestal genegeerd en ging dan gewoon door met leven in mijn eigen werkelijkheid. Of leefde ik in een illusie?
Ik besloot er Chief Joseph naar te vragen.
Luister maar.
 
Chief Joseph
Vrienden, jullie allemaal leven in je eigen unieke wereld. Er zijn net zoveel ‘realiteiten’ als er mensen op jullie planeet zijn.
Hoewel dit geen wereldschokkend onderwerp is, is het toch erg interessant. Misschien zal het een beetje inzicht geven in jezelf en in anderen om je heen.

Als je de definitie van het woordenboek accepteert, is dat wat je ‘illusie’ noemt, reëel. Maar de toeschouwer ziet dat wat geobserveerd wordt (object, persoon, enz.) niet zoals het werkelijk is. 

midden

Wolkenlucht

Tango van het gemis ~ Leny Kruis ~ www.smackbox.eu

Als een volleerd balletdanser zie ik mijn vader de passen aangeven die mijn moeder volgt. Ze lachen beiden, het geluk straalt van hun gezichten af.
Begeleid door de zachte wind die de wolken vooruit stuwt draaien zij hun passen op de witte wonderen in de hemel. Ik kijk vanuit de auto naar boven. Naar hen die ik zo mis. Mijn fantasie gaat op de loop. Op de muziek van de autoradio zie ik op de wolken mijn ouders innig en met veel plezier en genoegen samen dansen, ik zie mijn zusjes en broer meekijken en genieten, en ik?

Ik geniet mee. Dromend over de wolken boven mij zie ik allerlei figuren die hen met geklap en gezang begeleiden en zij dansen mee. Of kijk eens naar mijn oom, die gaat nu heupwiegen, dansen was nooit zijn sterkste kant. Wat haal je toch veel uit een wolkenpartij, zomaar aangeboden op een trip door nergensland midden in de polder en genietend van de groene bossen om mij heen. Het ruisen van de bomen wordt veroorzaakt door de zachte wind. Ze laten weten dat de bladeren ook weer bezig zijn om het leven op te pakken. Ook zij worden wakker uit de winterslaap.

De heldere blauwe plekken tussen de pakken witte wolken zijn het ballroomlicht van mijn verbeelding. Blijvend kijkend naar mijn dansende ouders; ik hoor hen lachen, ik hoor hen schateren, ze zijn na al die jaren nog altijd verliefd. Het straalt er vanaf.
Het wolkendek vervormt door de wind, ik zie ze niet meer. Wat wil je zien in een pak met wolken? Van alles wat jouw fantasie je maar ingeeft.

Maar mijn fantasie hield op bij die drie minuten van intens geluk toen ik even mijn ouders en broer en zusjes zag, toen ik even mijn vader zijn dansje zag doen. Pap wat kon u goed dansen en wat heeft u ons dat goed geleerd. Bedankt lieverd en geniet van elkaar daarboven, dans op de wolken, zweef door de wind, laat af en toe even wat horen zodat ik u weer vind.

Ik hou van de wolken omdat ik daarin dingen wil zien die ik niet kan tekenen, zij zitten in mijn hart. Het vergeten is niet vergeten, het houden van is nog steeds houden van, het missen is nog steeds missen. Maar die zonnige half bewolkte dag in nergensland even langs de weg waren drie minuten genieten van de Tango van het Gemis.

midden

Running Fox Crea
 
Hans Brockhuis

Behalve de website met verhalen, meditaties, gedichten, spirituele kunst enz. kan Running Fox nog veel meer voor jou betekenen. Op deze pagina wil ik je o.m. vertellen over alle boeken waaraan ik ooit heb meegewerkt. Hetzij als auteur, vertaler en/of redacteur. Als je daarin bent geïnteresseerd, nodig ik je uit hier een kijkje te nemen. Bij elk boek zijn, als ze nog leverbaar zijn, mogelijkheden aangegeven om het betreffende boek te bestellen. Bij de uitgever, distributeur of bij mijzelf.

Naar de inhoudsopgave

Ganzenveer

Citaat voor deze nieuwsbrief:

- - De Geest,
die leven geeft aan alle dingen,
is liefde. . . (Chinees gezegde)