Running Fox
 
  R U N N I N G F O X P A P E R S
 
   
 

november 2013 - Running Fox schilderij

 
  13e jaargang, nummer 94  

Agenda

2013-2014

18-19 jan 2014

Workshop spirituele/intuïtieve ontwikkeling Een workshop, gegeven door Terry Rose en georganiseerd door Carla den Os. Het wordt gehouden op zaterdag 18 en zondag 19 januari in Leiden. Aan bod komen de volgende onderwerpen: Aarden en afschermen; psychometrie; helderziende waarnemingen; aura's en chakra's voelen en zien; meditatie begeleiding; numerologie; leren energetisch in te voelen op mensen en dieren; je eigen gidsen ontmoeten; handvatten voor de nieuwe tijd; healing. Meer info is via deze link te verkrijgen.

Inhoud
Voorwoord Modron Vrouwenagenda
Running Fox schilderij door Piet Wolvers Workshop spirituele ontwikkeling
Wens uw wens; een schilderij voor jezelf Concertagenda Simone Awhina
Het nieuwe liccht; een ultiem spiritueel kunstgevoel Een Schat aan Inzichten: Gedichten
Abigail Running Fox Creatieve Diensten
Zijn en bezieling in zes motivaties Feel Your Mind
Wind JBBX; Effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling
Talking Stick

Voorwoord

Hans Brockhuis

Deze maand is er veel gebeurd in de wereld van Running Fox. Een gedenkwaardig moment was het huiskamerconcert op 21 november: ‘Sound of Silence’, door Simone Awhina. Een prachtige avond, bezocht door niet minder dan 21 personen. Bijzonder was dat dit, door omstandigheden, de laatste inspiratieavond oude stijl was die bij ons in huis heeft plaatsgevonden. Met ingang van 1 januari a.s. wordt de organisatie ervan overgenomen door Carla den Os in Leiden. Nadere informatie daarover volgt zo spoedig mogelijk. Ik ben Carla ongelofelijk dankbaar dat zij zo spontaan heeft aangeboden het stokje van mij over te nemen.

Een ander gedenkwaardig moment was de onthulling van het ‘Running Fox schilderij’ door de kunstenaar Piet Wolvers. Dit prachtige schilderij, waarvoor ik buitengewoon dankbaar ben, zal voortaan op alle uitingen van Running Fox te zien zijn. Piet levert prachtige schilderijen op aanvraag. Meer informatie daarover is te vinden onder het kopje: Wens uw wens.

Hans Brockhuis

Op zaterdag 24 november was de onthulling van het Running Fox schilderij, waarvan een afbeelding te zien is in de linkerbovenhoek van deze nieuwsbrief. Een afbeelding met een hoge resolutie is hier te vinden. Mijn vriend en tekenleraar Piet Wolvers heeft het naar eigen zeggen met veel plezier gecreëerd en tot mijn grote vreugde overhandigde hij het met de woorden: “Jij geeft zoveel aan de wereld, nu geeft de wereld jou iets terug.” Kun jij je voorstellen dat ik ontroerd en geïnspireerd was van zowel het schilderij als van deze mooie woorden?

Piet en Ria Wolvers

 

Piet Wolvers

 

Schilderen met penseel en palet niet alleen een passie, maar ook een vorm van schrijven, van communiceren met degene die het schilderij bekijkt en op zich laat inwerken. En dat geldt meer dan ooit voor de manier waarop Piet werkt. En dat sluit dan weer naadloos aan bij het gedachtegoed van de Running Fox website. Piet Wolvers, de kunstenaar van het Running Fox schilderij, wil op verzoek ook jouw persoonlijke schilderij creëren. Neem contact met hem op voor de voorwaarden, maar je kunt nu al op deze pagina kijken voor meer informatie.

Wanneer ik mij wil laten inspireren door een spiritueel kunstwerk hoef ik slechts enkele stappen te lopen. In mijn huiskamer, op een plaats die regelmatig wordt beschenen door uitbundige zonnestralen, hangt het schilderij getiteld: ‘Het Nieuwe Licht’, dat door kunstenares Hanneke Elderhorst met veel passie en Liefde is geschilderd.

Als je de voorstelling op je laat inwerken, op deze pagina is slechts een vele malen verkleinde versie te zien, merk je als je daarvoor gevoelig bent, van alles. In de eerste plaats is er de oppervlakkige voorstelling. Misschien zijn het verschillend gekleurde wolken die uitzicht geven op een plek waarachter je de zon kunt wanen. De dynamiek die in het schilderij opvalt, is heel bijzonder en lijkt je meteen te willen omarmen.

Hans Brockhuis

Langzaam kwam Abigail tot zichzelf. Ze merkte dat ze op de grond lag en rechtstreeks in het schijnbaar lachende gelaat van Rhiannon de Moedergodin keek. Het was volle maan! Maar het was allemaal erg verwarrend. Het ene ogenblik bevond ze zich nog in de grote keuken van Athlone castle, het volgende moment lag ze hier in de vrije natuur. Er was duidelijk een stuk uit haar geheugen gewist. Omdat het eind oktober was en nogal fris had ze het ook tamelijk koud. Verder had ze een stekende hoofdpijn, overal spierpijn en haar benen zaten vol schrammen. Kortom, ze voelde zich belabberd.

Het is al bijna vijf jaar geleden dat mijn vorige boek: ‘Het avontuur van het leven’ verscheen. Ik herinner mij de presentatie nog als de dag van gisteren, met mooie sprekers, prachtige zang van mijn goede vriendin Simone Awhina en vooral een grote schare enthousiaste toehoorders en later, lezers. Voor een auteur is dat het mooiste wat er is. Want zonder lezers blijft het verhaal dat wel verteld is, ongehoord.

Tussen ‘Avontuur’ en deze zes Motivaties liggen een fors aantal vertaalde en geredigeerde boeken. Werk van anderen, maar waaraan ik met veel plezier en toewijding mijn steentje heb mogen bijgedragen. Als je interesse daarvoor hebt en misschien zelf wel een boek, een workshop of ander werk door mij zou willen laten vertalen en/of redigeren, verwijs ik je kortheidshalve naar de daarvoor bestemde webpaginas:  http://www.runningfox.nl/crea.html

Hoe het ook zij; dit nieuwe boek belooft buitengewoon interessant te worden, een leiddraad tijdens jouw eigen avontuur door de verschillende motivaties, zoals die zich op onze mooie moeder Aarde afspelen.

Ginie Abbring Hingst

De fluisterende wind
waait door mijn haren
voelbaar - hoorbaar
krachtig en heel mystiek.

Het geeft een gevoel van
eenheid en saamhorigheid
waarin ik helemaal word
opgenomen en me mee laat
voeren in een andere tijd.

Samen met de wind, mijn grote vrind.

. .

terug

Modron Vrouwenagenda 2014

Modron Vrouwenagenda 2014

Caroline Groeneveld

Heb je de gloednieuwe Modron Vrouwenagenda 2014 al gezien? De agenda ligt nu in de winkels en op de webwinkel van Modron kun je zien hoe de agenda er het komende jaar uitziet. In deze zevende editie staan jij en jouw legende centraal: Wie ben je en wat is je rol in dit leven? Op een speelse manier reken je met behulp van je geboortedatum uit wat jouw archetypische vrouwelijke rol is en wat je talenten en uitdagingen zijn. In het weekcalendarium ontdek je hoe krachtbomen, madres, volle manen en krachtdieren je inspireren om je authentieke legende te volgen.  Ook dit jaar zul je ervaren hoe de symboliek van de maanden, manen en jaarfeesten je dragen op jouw weg naar geluk. Op de voorkant van de agenda zie je een waterdruppel. Deze symboliseert het bergkristal van de dertiende madre, de genezeres, en de weerspiegeling van jouw tranen van geluk als je jouw legende leeft. Laat deze je het komende jaar leiden naar je eigen legende!

Bestellen? Ga naar de Modron webwinkel.

By Rose banner

Deze workshop, gegeven door Terry Rose en georganiseerd door Carla den Os, wordt gehouden op zaterdag 18 en zondag 19 januari 2014 in Leiden. Aan bod komen de volgende onderwerpen: Aarden en afschermen; psychometrie; helderziende waarnemingen; aura's en chakra's voelen en zien; meditatie begeleiding; numerologie; leren energetisch in te voelen op mensen en dieren; je eigen gidsen ontmoeten; handvaten voor de nieuwe tijd; healing. Meer info is via de link hiernaast te verkrijgen.

Simone

Concertagenda 2013/2014

Simone Awhina

Simone Awhina in concert; geplande optredens en workshops gedurende eind 2013 en begin 2014.

Een Schat aan Inzichten

Ginie Abbring Hingst

 

Een bijzondere gedichtenbundel - Nu al de tweede druk beschikbaar!

Zeer geschikt als cadeau voor jezelf of voor een ander!

Met 21 afbeeldingen in kleur - slechts - € 11,99

Feel Your Mind

Simone Brockhuis

Ik begeleid graag mensen in hun proces. In deze drukke tijden merk ik dat veel mensen hun draai wat kwijt lijken te zijn. Soms krijgen ze fysieke klachten, soms zitten ze niet lekker in hun vel met alle gevolgen van dien. Als mensen de beslissing nemen dat ze daar verandering in willen zijn ze bij mij meer dan welkom. Ik geef cursussen en individuele sessies om mensen handvatten te geven om hun eigen leven weer op de rit te krijgen en/of om weer helemaal in hun flow te komen.

Running Fox Crea

Hans Brockhuis

Hulp bij jouw creatieve (schrijf)proces? Misschien wil je jouw verhaal of boek laten redigeren? Mogelijk ben je wel op zoek naar iemand die jouw teksten kan vertalen? Of jouw boek, praktijk, uiting aan een breder publiek presenteren? Het is allemaal mogelijk via de Running Fox Creatieve diensten. Klik op het logo voor meer info.

Persoonlijke of business coaching? Met JBBX boek je meer resultaat! Groeien doe je van binnenuit met de juiste vragen en aandacht. Coaching van individuen en teams. Àls je echt iets wilt veranderen, ga dan aan de slag met JBBX. Dit kan voor jezelf, je team of je organisatie. Ga naar de site voor meer info.

    terug